Tuesday, August 12, 2008

Anjing Tabiatnya Menggigit

Apa lagi yang tidak mengakibatkan orang Melayu di negara ini panas hati? Apakah 52% orang Melayu di negara ini wajar di api-apikan? Apakah orang Melayu di negara ini sedang diludah semata-mata menanti tindak balas mereka agar aspek perundangan boleh dikenakan ke atas orang Melayu?

Inilah padahnya apabila dajal-dajal kecil mula berkuasa. Pendekatan yang diambil tidak berhemah. Majlis Peguam yang kini menjadi kuda tunggangan DAP telah berjaya memperlihatkan betapa umat Islam mampu untuk bersatu di sebalik perbezaan fahaman politik. Tahniah kepada Majlis Peguam.

Namun tetap terselit dajal kecil dikalangan para penunjuk perasaan Sabtu lalu apabila ada dajal yang mengaku dirinya mewakili UMNO dan kemudian menghamburkan kata-kata kesat ke atas bukan Islam. Politik dajal semakin menjadi-jadi.

Kemudian, siang tadi, beribu-ribu penuntut UiTM Shah Alam membanjiri Bangunan SUK Selangor membantah cadangan supaya UiTM membuka 10% dari kuotanya kepada bukan Bumiputra oleh Khalid Ibrahim. Persis Indonesia negara kita hari ini. Ini baru permulaan. Di mana akhirnya?

Ambiga, wanita India yang mengepalai Majlis Peguam berkata bahawa Bar Council percaya dan menyokong demonstrasi jalanan. Itu adalah istilah terkini kepada 'MOB RULES' yang sedari dulu diilhamkan oleh puak Yahudi supaya menjadi racun kepada rakyat-rakyat negara yang mereka mahukan pemimpin mereka dijatuhkan.

Mob rules telah mengakibatkan King Louis di pancung dikhalayak ramai dan menutup dinasti pemerintahan beraja Perancis. Kini, pasca pemerintahan Tun Mahathir, mob rules diperkenalkan di Malaysia oleh dajal-dajal yang disokong kuat oleh pak haji-pak haji berjubah dan berserban.

Apa ertinya semua ini? Pelajar-pelajar UiTM yang satu ketika menyokong kuat PKR mula berhimpun dijalanan dengan hancing tubuh badan dikencing pemimpin-pemimpin kesayangan mereka.

Pak haji-pak haji pula mengamuk di Lebuh Pasar Besar apabila puak-puak Bar Council yang merupakan teman tidur mereka sedikit masa dulu mula menguis serban mereka hingga jatuh ke bumi.

Apa lagi yang mereka mahu lihat. Apa lagi yang mereka mahu faham dan apa lagi yang mereka yakin pada kekusutan akal mereka. Mereka menentang penyatuan orang Islam, dan mereka tetap berhati dengki dengan kulit iman yang dipenuhi kusta.

Hari ini, Allah, Tuhan Maha Agung, menyingkat satu persatu keburukan bagi penyokong idealisme, sosialisme dan komunisme yang bertopengkan Islam. Seperti yang diterangkan dalam Al Quran, adakah mereka menunggu bukti yang nyata supaya Allah menyeksa mereka?

Wallahualam Bisawab.