Saturday, August 13, 2011

Politik Kebertigaan - Political Trinity

Kebertigaan mungkin sinonim dengan ajaran Kristian baru versi 300 tahun lalu yang menyebarkan dakyah Tuhan Bertiga dengan jelas dan penuh bidaah yang menghasilkan Kristian hari ini.

Tetapi kebertigaan yang kita dapat lihat di gambar ini adalah Kebertigaan Pemusnah Islam yang datang secara bertiga. Ia diadaptasi menjadi Politik Kebertigaan atau Political Trinity Ketiga-tiga makhluk ini membawa kesamarataan sesama mereka dalam Pakatan Rakyat menjadikan unsur kebertigaan mereka ini mempunyai kesamarataan yang jitu.

Ini bermakna, andai 100% umat Melayu yang merupakan 60% dari penduduk Malaysia menyokong PAS, tiada lagi soal majoriti menguasai minoriti atau sebagainya yang menunjukkan amalan demokrasi sebenar.

Semuanya bertiangkan kesamarataan, malah dalam menyebar dakyah samarata itu, DAP secara automatik lebih mudah menunjal kepala orang-orang PAS kerana PAS masih berkhayal dalam tipu daya kesamarataan ini.

PAS pastilah terus memperjuangkan agama Islam di atmosfera di mana agama tidak diterima dalam menafikan hak individu yang mereka perjuangkan. Sebab itulah DAP sampai bilapun akan mendidik PAS supaya beralih dari parti beragama, menjadi parti sekular dan PAS tidak mampu menentang melainkan hanya tersedar sedikit demi sedikit bahawa mereka berada dalam gelanggang yang salah.

Sekularisme yang diperjuangkan bukanlah untuk menegakkan atheisme. Ianya adalah jalan untuk memberi ruang kepada Kristianisasi 'Tanah Mormon' ini berjalan lancar. Sila rujuk lain-lain rujukan.

Dengan hak individu, mereka menggerakkan kumpulan hak individu yang berdiri di atas parti dan kumpulan inilah yang mencipta atmosfrera barisan alternatif negara ini dan PAS menjerat diri dengan menyertai mereka.

Sedarlah.