Monday, April 06, 2009

UMNO Bakal Menyambut Kepulangan Besar-Besaran

Tun M telah menyeru kepulangan semua ahli UMNO yang keluar bersamanya, atau kerana tidak sukakan Tun Lah, atau kerana memangkah pembangkang dengan niat sabotaj pada PRU12, untuk kembali bersatu di bawah UMNO.

Sanusi Junid turut ikut serta masuk UMNO semula. Sebentar tadi jam 7.00 petang, 5 pemimpin PKR Kedah isytihar keluar parti. Adakah itu kesan sampingannya?

Mereka yang meletak jawatan itu ialah ketua PKR Bahagian Jerlun Azhar Ahmad Ketua Bahagian Baling, Bakar Din, Ketua Bahagian Padang Serai, Hamid Othman, Ketua Bahagian Sik, Wahab Mat Isa dan Ketua Bahagian Pendang, Bakar Hamid.

Perlu diingat, krisis Tun M dan Tun Lah bermula sejak tahun 2006 lagi. PRU 12 2008 menyaksikan padah atas penilaian rakyat yang melihat dan menghakimi perselisihan Tun M dan Tun Lah.

Atas alasan tersebut, hari ini, Tun M kembali memperjuangkan kerajaan memerintah. Tun M pernah menyebut, kemenangan Tun Lah dengan cemerlang pada 2004 dan kekalahan teruk BN 2008 masing-masing adalah faktor Tun Lah sendiri. Kini Tun Lah telah berundur, 12 bulan selepas PRU 12.

Nasihat penulis kepada penyerang blog yang tak ada blog sendiri atau baling batu sembunyi tangan, jangan risau, kebongkakan anda bukan saya yang membalasnya, sebab saya bertuhan.

Sifat hina penyerang blog ialah apabila memberi komen tanpa membaca isi kandungan penulisan yang hendak dikomen. Contohnya begini :

TokMudim said...

Apa hang tulis, sorry aku tak baca, aku baca tajuk aje...

hang bagi 1001 sebab kenapa perlu tolak calon PAS...BN tetap kalah.

Ir Nizar bukan setakat calon PAS tapi mewakili PAKATAN

Dulu masa PAKATAN pandai merangkak, BN hampir tumpang dalam PRU 13, sekarang PAKATAN dah pandai berjalan.

BN kalah.... mereka dah tahu, cuma melayu bodoh macam hang masih melalak kat blog...

Bodoh punya melayu!Haha. Lihatlah siapa yang 'bodoh dan melalak kat blog'. Sesungguhnya, sifat hina yang tak diinsafi akan ditambahkan lagi kehinaannya. Semoga hatinya terbuka untuk kerja pembersihan.

Selamat Mengundi