Monday, September 16, 2013

Abu mayat Chin Peng tidak dibenar dibawa ke Malaysia - PM

KOTA KINABALU 16 Sept. - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menegaskan, kerajaan tidak akan terlibat dalam sebarang urusan pengkebumian bekas pemimpin Parti Komunis Malaya, Chin Peng yang meninggal dunia pagi ini di Bangkok, Thailand.

Selain itu, katanya, kerajaan juga sama sekali tidak akan membenarkan abu mayat pengganas yang banyak melakukan kekejaman terhadap rakyat dan negara itu dibawa pulang ke negara ini walaupun diminta oleh ahli keluarga mendiang itu. - UTUSAN ONLINE


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130916/dn_28/Abu-mayat-Chin-Peng-tidak-dibenar-dibawa-ke-Malaysia---PM#ixzz2f3oVie00
© Utusan Melayu (M) Bhd Otak kepada pembunuhan hampir 10,000 orang rakyat negara ini ketika Bintang Tiga berkuasa, yang merupakan perlakuan bermodus operandi pembersihan etnik Melayu bagi menakut-nakutkan orang Melayu pada ketika itu, memang seharusnyalah diharamkan untuk kembali masuk ke bumi bertuah ini.

Pejuang kemerdekaan KEPALA BAPAK demer. 

Mula-mula menagih senjata api British untuk menentang Jepun. Kemudian mengambil alih Malaya dan menentang British, dan kemudian menentang pemerintahan orang Melayu. Perbuatan BANGSAT PENDATANG di bumi Melayu ini mahu dijadikan pejuang kemerdekaan? 

SEDANGKAN ORANG MELAYU TELAH BANGKIT SEJAK 1875 MENENTANG PENJAJAHAN. 

PARTI KOMUNIS MALAYA BUKAN PEJUANG KEMERDEKAAN.MEREKA MEMPERJUANG PENJAJAHAN BENTUK BARU OLEH BLOK TIMUR (KOMUNIS) YANG DIDALANGI SUKARNO!!!

MENGAPA MELAYU BANGSAT HARI INI BEGITU BANGANG?

Seharusnya mereka yang menyarankan Chin Peng diangkat sebagai pejuang kemerdekaan, DIKERJAKAN sahaja secukupnya.

KETENTUAN ALLAH yang mereka permainkan semenjak dua menjak ini menetapkan, setiap kali ulangtahun kemampusan BANGSAT ini, kita akan 'merayakannya' dengan gilang gemilang lebih daripada biasa, menambahkan lagi kemeriahan memperingati lahirnya MALAYSIA.

SEMOGA BANGSAT-BANGSAT YANG LAIN, MENGIKUTI JEJAKNYA.

Chin Peng Meninggal Dunia Akibat Sakit Tua Di Bangkok

Hasrat untuk melihat Chin Peng dipertanggungjawabkan atas keganasan Partai Komunis Malaya yang menyaksikan hampir 10,000 orang maut dibunuh Bintang Tiga pada zaman darurat kini terkubur setelah dia, mati kerana sakit tua.

Kematiannya seperti kebetulan apabila ia jatuh pada 16 September yang telah diisytiharkan sebagai cuti persekutuan sejak 2009 sempena memperingati tertubuhnya Malaysia.

Jangan-jangan kematiannya disengajakan oleh para agen pada tarikh ini, sambutan 50 tahun Malaysia tertubuh, supaya mendiang boleh dijadikan bahan politik kenegaraan. Keturunannya di tanah air kini sudah tentu mahu 'bangkai' mendiang dibawa pulang ke Sitiawan.

Ini sangat terbaca.

Jangan sampai cuti Hari Malaysia diraikan di masa depan sebagai 'Hari Hol Chin Peng' oleh penganut komunisme di negara ini.

Chin Peng meninggal dunia pada usia 90

BANGKOK 16 Sept. - Bekas pemimpin Parti Komunis Malaya, Chin Peng yang hidup dalam buangan di Thailand disahkan meninggal dunia di sini, awal pagi hari ini.

Laporan Bangkok Post menyebut, Chin Peng, 90, meninggal dunia akibat sakit tua pada pukul 6.20 pagi di sebuah hospital di Bangkok. - AGENSI