Friday, April 20, 2012

Stok Sampingan Pemimpin Wanita Pakatan Rakyat

PAS menghantar Nizar Jamaluddin dan Mat Sabu ke Dataran Merdeka untuk memastikan 'perempuan-perempuan simpanan' mereka selamat sejahtera adanya jua. Mari kita lihat antara simpanan-simpanan mereka.

Tak ada pulak pemimpin Islam jenis ke neraka yang berani menegur maksiat mata jenis ini. Tengok pun boleh terbayang bau masamnya.

Ini mak siapa? Berapa duit PTPN dah pinjam?

Ini Melayu yang bakal menjadi pemimpin wanita Pakatan Rakyat. Perempuan macam ni kalau jerit-jerit Takbir, rasa-rasanya, Allah murka tak?

Anwar Rancang Bazirkan RM 30 Juta Wang Rakyat Selangor

Untunglah Selangor mempunyai Penasihat Ekonomi yang sangat bijak. Tetapi kebijakannya itu ialah untuk menghabiskan wang rakyat dengan cara-cara yang di luar logik dan kebiasaan.

EC: Separate polls in Selangor will cost taxpayers RM30mil

Pakatan Rakyat's proposal not to hold polls for Selangor simultaneously with the next general election will cost taxpayers RM30mil, said Electoral Commission Deputy Chairman Datuk Wan Ahmad Wan Omar. "It's their right to do so as long as they get consent, but what difference does it make to hold the elections later? The rakyat already know the candidates and the policies."

Maka bertambahlah ilmu kita hari ini bagaimana Anwar Ibrahim yang bukan berpendidikan ekonomi itu menambahkan lagi kecacatan kung-fu nya dalam pemerintahan ala Pakatan Rakyat.

Inilah Ketua Pembangkang pilihan Pakatan Rakyat. Inilah orang yang dicanang sebagai Perdana Menteri jika Pakatan Rakyat berkuasa. Inilah dia orang yang menjanjikan RM200 billion yang dijanjikan kepada rakyat yang entah mana celah hendak dikoreknya. Inilah pemimpin yang hanya mampu menipu orang-orang tenging.

Percetakan Dakyah Merosak Akidah Bakal Berleluasa


Masa untuk mendidik ilmu agama yang bukan sahaja mencukupi, malah yang mapan ke atas anak-anak kita telah tiba. Dek kerana terlalu dimanjakan oleh pemerintah sebelum ini, ibubapa mengambil mudah pendidikan agama ke atas anak-anak sehingga penerbitan Injil dalam bahasa Melayu pun menjadi kekhuatiran besar sebahagian masyarakat Islam di negara ini.

Namun, apa yang diluluskan di Dewan Rakyat jam 2.20 pagi tadi seharusnya dilihat secara positif dari hasil negatif di mana ia akan menjadi kesempatan bagi sesetengah pihak untuk meniru dakyah Kristianisasi dan pluralisme di Indonesia yang sebenarnya tidakpun mengakibatkan berlaku gejala kemurtadan besar-besaran. Malah masih ramai sahaja penganut Kristian di Indonesia memeluk Islam hari demi hari.

KUALA LUMPUR: It was a significant leap for the publishing industry when the Printing Presses and Publications (Amendment) Bill 2012 was passed in the Dewan Rakyat at 2.20am on Friday.

The Bill was passed without amendments.

The Bill does not only do away with the requirement to renew a permit annually, but allows publishers to challenge in court any decision by the Home Minister to revoke or suspend permits.

The Bill, along with other legislation to broaden civil liberties, is part of the Government's political transformation efforts.


Kita pasti dapat melihat bahawa akan ada berbagai lagi risalah, akhbar, majalah dan medium bercetak dari pihak dalam atau luar negara yang akan melipatgandakan usaha untuk merosakkan pegangan Islam dikalangan umat Islam di negara ini khususnya golongan muda yang lemah pegangan Islamnya.

Inilah kehendak Allah untuk negara ini mulai saat ini. Maka janganlah ada pihak yang hendak melawan ketentuan Allah yang mengilhami mereka-mereka yang terlibat untuk meliberalisasikan hal ini kerana dari sudut positifnya, ibu bapa tidak lagi boleh lari dari tanggungjawab untuk mengisi minda dan mengisi kekosongan jiwa anak-anak mereka yang tandus ilmu keagamaan yang selama ini mereka alpakan.