Friday, May 08, 2009

Samseng PR Di Perak Berdepan Persepsi Baru

Nampak sangatlah sekarang BUDAYA SAMSENG yang terserlah dalam Pakatan Rakyat. Sampai pengikut mereka yang menyibuk dalah ehwal negeri ini, termasuk rakyat negeri ini yang menjadi hamba dogma Yahudi, sepakat melakukan kebiadapan ke atas institusi beraja.

Kata sesetengah puak, " Kalau aku dapat Zambry mamak tu, aku tumbuk muka dia". Kata sebilangan lagi, "Nizar tu muka dia memang layak diludah!". Itulah reaksi berbeza penggila politik dan penggila kuasa ikut-ikutan di Perak yang mana, sesiapa pun yang memerintah sebenarnya, golongan yang berdegor-degor ini tetap seperti itu. Membuang masa di kedai kopi dan menjadi bangsa antara paling malas di dunia.

Jerit pekik Zuraida , perempuan PKR si Ahli Parlimen Ampang tidak dapat menutup lagi ketunggang-langgangan kawasannya di Selangor yang dipenuhi masalah sosial, pendatang asing dan jenayah.

Apakah kerja yang dibuat pada peringkat kawasan masing-masing oleh ahli-ahli politik gila kuasa ini? Apa yang jelas hanyalah ahli-ahli politik ini memperkudakan penyokong setia membabi buta, membuta tuli mereka yang hilang kepercayaan kepada pihak lagi satu, lalu memperoleh kuasa yang mahu dipertahankan.

Kemudian, golongan penyokong mereka ini dengan kebodohan yang ada, terbawa-bawa dengan sifat pemimpin mereka sedangkan mereka tidak lah pula mendapat apa-apa melainkan mendapat persepsi sebagai penyokong fanatik gila yang membantu pemimpin mabuk kuasa.

Penulis boleh menulis untuk kelihatan fanatik, untuk kelihatan berkecuali atau untuk menulis bagi memperlihatkan apa jua. Tetapi apa yang berlaku di Perak adalah sesuatu yang boleh menimbulkan kemarahan sesetengah pihak atas pihak yang lain. Lalu penulis wajar menyebut, Pakatan Rakyat di Perak membunuh simpati yang ada untuk mereka. Tahniah.

Demokrasi, kuasa rakyat, dan kuasa memilih hanyalah pinjaman sementara ke atas manusia. Keterlebihan dalam soal ini hanya membawa kepada runtuhnya fitrah hirarki manusiawi. Islam tidak pernah iktiraf kuasa rakyat. Jangan 'ingker' kata orang Perak.

Mencedok budaya Yahudi tentang kuasa rakyat yang diciptakan Yahudi bagi membolehkan mereka membina negara, kemudian dijadikan bahan memecahbelahkan ummah, adakah golongan ini akan ke syurga?

Lebih baik berfikir semula tentang apa yang kita perlu usahakan.