Friday, May 07, 2010

Pakatan Rakyat Dan Sejarah Komunisme Di Malaya

Sanggahan Pakatan Rakyat ke atas kuasa raja-raja merupakan ulangan tindakan kebangkitan rakyat di Eropah pada zaman Pertengahan yang akhirnya menubuhkan demokrasi dan republik.
Usaha tersebut disebut sesetengah pihak sebagai taktik Yahudi untuk membebaskan bangsa mereka dari penindasan dengan mencipta sebuah sistem yang memporak perandakan majoriti besar bangsa bukan mereka.

Usaha ini mudah dianalisa sebagai tindakan membawa dari sistem masyarakat yang teratur dan akhirnya kucar kacir.

Asas kepada kucar-kacir telah ditanam untuk negara ini apabila asimilasi tidak diamalkan.Ini membuatkan isu perkauman akan timbul tidak lapuk dek panas, tidak lekang dek hujan sepanjang zaman.

Kuasa raja yang menjadi tinggalan akhir lambang penguasaan Melayu di tanah semenanjung dianggap sebagai elemen akhir untuk ditiadakan bagi menakrifkan Melayu itu sebenarnya juga pendatang.

Usaha ini bukan sahaja tampak di minda pembangkang, malah kepada semua bukan Melayu dalam terang mahupun sembunyi.Ramai di kalangan mereka merasakan bahawa hanya orang asli merupakan penduduk asal tanah semenanjung.

Itu hakikatnya adalah kerana baiknya orang Melayu ke atas orang asli. Tidak seperti Australia yang menindas kaum genetik yang sama di Malaysia itu, walaupun orang Eropah baru 200 tahun sampai di Australia.

Tetapi siapa yang menutup sejarah bahawa Kedah Siam juga adalah dari rumpun Melayu?
Kependudukan Melayu Sumatra, Borneo dan Sulawesi di tengah-tengah semenanjung memang baru iaitu kira-kira 500 tahun. Malah yang dari Pulau Jawa pun datang kemudian dari itu. Tetapi Kedah Siam menaungi tanah semenanjung hingga ke Temasik sejak 1000 tahun lalu.

Tiada logik bagi tindakan mengecap Melayu sebagai pendatang kerana Thai juga adalah bangsa pendatang dari kawasan Utara kira-kira 100 tahun lalu dan mengapa dunia mengakui kedaulatan Thai ke atas Kedah Siam? Mengapa Cina sedunia menyebut Tai Kwok yang bermaksud Negara orang Thai?

Malah Cina dan India di Thailand juga dipaksa melupakan kebudayaan asal mereka atau tinggalkan sahaja di luar pagar negara.

Tetapi Cina dan India di Malaysia menolak konsep kesepakatan dan dicipta dan dipelihara BN dan mencari kumpulan porak peranda yang "berkahwin secara terpaksa demi mendapatkan zuriat haram" di negara ini.

Pakatan Rakyat adalah merupakan kegagalan terbesar setaraf porak peranda fahaman dan memakan korban nyawa jika mereka dipilih kerana sifat mereka yang menindas dan mendendami pengundi yang menentang mereka.

Rejim Pakatan Rakyat perlu adakalanya ditentang dengan tentangan setaraf membasmi gejala fahaman komunis. Ini kerana Pakatan Rakyat merupakan jelmaan pengganas komunis di dunia politik hari ini, setelah mati dibunuh 60 tahun lalu ketika cuba menyertai sistem politik negara ini.

Kemunduran mereka berfikir dalam membentuk ekonomi yang lebih mapan adalah bukti besar bahawa Pakatan Rakyat merupakan kumpulan yang memberi bahaya yang amat besar ke atas sistem ekonomi yang menyara rakyat Malaysia hari ini.

Ini bersesuaian dengan kemunduran negara-negara komunis pada awal kewujudannya akibat penindasan ke atas rakyat mencapai tahap yang amat menakutkan sehingga ada yang mati kebuluran.

Melihat kepada situasi ini, apakah layak untuk penyokong Pakatan Rakyat terutamanya yang berbangsa Melayu dan beragama Islam, memperbodohkan diri sendiri dengan membiarkan diri hanyut dengan rektorik Anwar berhubung isu 1Malaysia?

Padahal, Anwar sendiri mengetahui segala-galanya namun usahanya memandu pemikiran sebilangan bukan kecil rakyat yang tolol, tetap dibalas dengan terbongkarnya kebenaran satu demi satu.

BN menjelmakan kelangsungan dacing ke atas pembinaan sebuah sistem sosial dan ekonomi dengan berkesan walaupun sangat mudah runtuh. Runtuh sistem ekonomi dan dacing timbang tara ini, maka berlakulah adegan sekumpulan singa melahap lembu, sama melihat kaedah pentadbiran Pakatan Rakyat ke atas perbendaharaan negeri atau persekutuan.

Fikirkan, dalam sebuah republik ciptaan Pakatan Rakyat segmen bukan Melayu, bukankah nilai-nilai yang diterapkan oleh Parti Komunis Malaya untuk menubuhkan People Republic of Malaya itu telah tebal dianuti dan menjadi cogankata yang tidak terzahir? Ini nescaya tidak difahami Melayu di dalamnya.

Yang ke neraka akan ke neraka. Yang menghadap timbang tara sebenar di Padang Masyar akan ditanya, mengapa menyokong golongan yang tidak percayakan Allah.