Monday, February 22, 2010

Sisters In Islam Wajar Tutup Kedai

Jelas dan terang. Sisters In Islam ditempelak oleh PAS dan Puteri UMNO. Jadi atas dasar apakah relevannya Sisters In Islam untuk kekal menggunakan perkataan 'Islam' pada pertubuhn tersebut.

Tetapi kita tidak juga dapat menentang salahguna perkataan Islam bagi sesebuah perjuangan kumpulan yang hakikatnya berjuang untuk kepentingan serndiri. Contohnya PAS. Terlalu banyak yang PAS 'pusing' demi kepuasan sahabat kafirnya.

Tetapi, SIS telah jelas merupakan kumpulan yang tidak Islamik tetapi berjuang menegakkan agenda liberal dengan kononnya memihak kepada wanita-wanita Muslim.

Mereka tidak pernah mencetuskan polemik yang menguntungkan Islam dan mereka sebenarnya kelihatan lebih munafik lagi lebih kafir dari golongan kafir zimmi di negara ini kerana cuba menjadi jaguh dalam isu-isu berkaitan islam dengan menunjukkan penentangan mereka ke atas hukum-hukum islami.

Sisters In Islam wajar dimalukan dengan protes agar kumpulan ini dibubarkan kerana agenda masonik mereka terlalu jelas kelhatan. Malah dewasa ini, mendengar nama Sisters In Islam sahaja sudah cukup memberi gambaran bahawa ianya merupakan sekumpulan orang 'jahat' yang berpura-pura membela Islam tetapi hakikatnya cuba merosakkan susunatur ketertiban dan keluhuran ajaran Islam itu sendiri.

Hari ini, ramai orang Islam yang membenci SIS dan SIS hanya didokong oleh pertubuhan-pertubuhan bukan Islam yang mempunyai agenda untuk menghakis pengaruh Islam di negara ini.

Mereka juga kelihatan seperti tidak memerlukan sokongan orang Islam selama ini kerana mereka telah hanyut dan asyik kerana disokong oleh golongan anti-Islam di negara ini.

Maka untuk apa Sisters In Islam terus wujud? Bubarkan sahaja pertubuhan yang 'membawa sial' ini. Ia tidak relevan lagi. Ramai yang sudah tahu agenda pertubuhan ini.

Atau mungkin 'kebangkitan' fizikal yang mereka nantikan? Itu semua tidak perlu. Cukup sekadar dengan perang saraf yang menunjukkan kita orang Islam membenci SIS. Seperti menulis di ruangan-ruangan majalah dan akhbar, mencetak dan mengedarkan poster dan risalah butir-butir fakta dan hujah yang menghentam SIS barangkali?