Monday, December 06, 2010

Queen Elizabeth II Pun Patuh Adab Masuk Masjid

Adakah Cina dan India di negara ni sebiadap perempuan dua ekor tu? Rasanya tidak. Mereka telah lama hidup dengan orang Islam dan menghormati adab dan pantang-larang di dalam masjid.

Tak cukup gambar betina tak bersih, Teresa Cock dan sorang betina senja yang terjerit-terpekik dalam Masjid Negara berbual dengan seorang lagi lelaki tak bersih Tian Chua, dan gambar Michelle Obama yang teman gandingkan untuk perbandingan, teman tunjukkan pula gambar Queen Elizabeth yang melawat Masjid di UAE hujung bulan lepas :

Queen Elizabeth II mematuhi adab masuk masjid di UAE bulan lepas.

Michelle Obama mematuhi adab memasuki masjid di Jakarta bulan lepas.Terasa Cock dan minachi sorang ni dibenarkan masuk masjid dengan biadab oleh PAS bulan ini.

Hakikatnya ialah, Melayu barua dalam Pakatan Rakyat lah yang meliberalkan mereka. Mereka lah yang mengajar orang Cina dan India supaya bebaskan masjid dari pengaruh Islam dan tata susila yang terpakai.

Selangorian82 said...

wei, tu dekat rak kasut la, bukan tempat sembahyang...dah xde isu ke...wagagagaga.. kalau xde isu, tak payah komen la, buat orang tambah meluat...wagagaga...hidup rakyat!!!


Begitulah komen seorang anak Melayu yang tak pernah masuk masjid di blog The Unspinners. Jika dia selalu ke masjid, pasti dia tahu bahawa ketertiban berpakaian seharusnya adalah untuk KAWASAN MASJID. Bukan di tempat sembahyangnya sahaja. Mungkin dia anak Khalid Samad.

Jika Queen Elizabeth II dan Michelle Obama boleh hormati adab masjid, besar sangatkah celaka barua ini? Mereka besar kepala kerana disokong Melayu barua.

Hina, keji dan sungguh terkutuk Melayu-Melayu barua dalam Pakatan Rakyat. Sudahlah tidak pandai, diperbodohkan pula. Bodoh kuasa dua.

Adab Di Masjid : Beza Antara Ahli Politik Dan Pelacur Politik


Teresa Cock @ Masjid Negara, Kuala Lumpur

Perbezaan boleh dilihat dari tokoh politik tak sedar diri, tak sedar dek untung seperti gambar di atas, dan tokoh politik bertaraf dunia seperti di bawah.

Anda boleh melihat perbezaan jelas antara 'ahli politik' dan 'pelacur politik'. Ahli politik akan memahami sensitiviti masyarakat sekitar tempat ia berada. Pelacur politik adalah mereka yang berpolitik main redah ikut suka mak bapak mereka.

Kedua-duanya sedang berada di dalam masjid. Malang sekali apabila orang Islam yang bersama mereka turut menjadi sebahagian dari kebodohan dan kehodohan ini. Pelacur-pelacur politik membawa lumpur untuk dipalit ke muka mereka dan mereka melompat gembira.

Gambar di atas dan gambar dibawah sudah cukup membuktikan tahap ketololan ahli politik bukan Islam di negara ini.

Michelle Obama @ Masjid Istiqlal, Jakarta

Soalnya besar sangatkah Old Girl berbanding First Lady? Hahaha.

Gempar! Raja Petra Tubuhkan "Third Force"!

Raja Petra hari ini, 06.12.2010, sedang mewawarkan untuk membina Kuasa Ketiga dalam politik tanahair dari kubunya di London. Ini mungkin untuk menunjukkan dia "tidak lagi" bersama Anwar Ibrahim.

Satu forum akan diadakan dan dihoskan oleh dia, Yolanda Augustine dan Farouk A. Peru (siapa kejadah entah), bakal diadakan di Holiday Villa, Leinster Gardens, London pada hari Ahad, 12.12.2010.

Walaupun gerakan yang sedang dikuasakan olehnya itu tidak diberi nama "parti", tetapi Pergerakan Kebebasan Sivil Malaysia (MCLM) turut akan berbincang beberapa nama untuk diletakkan sebagai calon dalam pilihanraya umum mendatang. Bacaan lanjut boleh klik di sini.

MCLM ditubuhkan pada 30.10.2010 di London dengan dipengerusikan oleh Raja Petra Kamarudin, Haris Ibrahim sebagai presiden, Yolanda Augustine sebagai setiausaha, Natalie Sylvia Chow sebagai bendahari, Gilbert Jacobs sebagai penasihat undang-undang dan 3 ahli jawatankuasa iaitu Farouk A. Peru, Jeff Tan dan Sam Chong. Kumpulan ini juga mempunya 3 ahli lembaga pemegang amanah iaitu Amarjit Singh Sidhu, Lee Wai Siang dan Paramjeet Singh Karam Singh.

Sungguh kemalaysiaan bukan? Komposisi kaumnya cukup menunjukkan bahawa Raja Petra sendiri adalah seorang yang ditawarkan kerusi manakala Haris Ibrahim adalah penjawat jawatan gula-gula. Jika tidak masakan hanya 2 Melayu dalam kepimpinan 11 orang "rakyat Malaysia".

Untuk apa pulak politik Malaysia perlu dicorak di London. Jika "third force" yang jenis ini, tidak perlulah diberi sokongan kerana dilahirkan di sebuah negara Barat.Tidak sama tatanegara Barat dan Timur!

Untuk apa pula menyokong seorang penipu yang mungkin merancang penipuan yang lebih besar?

Adakah Anwar Ibrahim yang menyedari kemeruduman populariti dia umumnya, Pakatan Rakyat khususnya di kalangan orang bukan Melayu, maka Raja Petra diarah supaya mewujudkan opsyen bagi PAS-PKR-DAP yang akhirnya akan menyertai Pakatan Rakyat juga.

Ini taktik basi yang tercium bau basinya sebelum lidah menentukan. Hanya mereka yang membenci kemelayuan negara ini yang tergamak menyokong sebuah pergerakan yang lahir di bumi penjajah.