Friday, December 24, 2010

Raja Petra Nak Tubuh Third Force Pro BN?

Raja Petra dengan penubuhan MCLM menyebut dirinya sebagai Kuasa Ketiga dalam pilihanraya. Teman tak dapat nak pastikanlah kalau dia mampu ke tidak nak sumbat deposit untuk 572 DUN dan 222 Parlimen.

Kata nak jadi Third Force? Kena la bertanding semua kerusi. Cuma RM9.05 juta je. RM3.33 juta untuk Parlimen, dan RM5.72 juta untuk DUN.

Yang pasti RM3.90 juta pasti dikembalikan setelah selesai buang poster. Maka jumlah sebenar yang hendak 'digagalkan' semaksimumnya (jika hilang wang deposit) cuma RM5.15 juta je.

Teman rasa, kalau Donald Trump nak buat parti, bertanding semua kerusi Parlimen dan DUN, dah boleh dah.

Apatah lagi MCLM seakan-akan mempunyai corak aliran pemikiran yang sama dengan KITA pimpinan Zaid Ibrahim, sahabat baik Raja Petra.

Tapi apa manifestonya?

Apa kebaikannya untuk rakyat yang majoriti. Rakyat yang tak mahu minda mereka dibentuk dalam acuan bebas dan sekular, meletakkan agama ke tepi dan berlagak seperti orang Barat yang tidak Barat pun. Tetap masih di Timur.

For example, Dr Mahathir feels that, in the next general election, Barisan Nasional should field some non-political party members from amongst the professionals and civil society movements. I too feel the same and that is what the Malaysian Civil Liberties Movement (MCLM) will be trying to achieve.

Ujar Raja Petra dalam blognya 9 Disember lalu. Apa helahnya memetik kata Dr. M bahawa dalam PRU seterusnya BN perlu meletakkan calon bukan politik yang terdiri dari kumpulan profesional dan gerakan masyarakat sivil? Dia menambah "saya juga merasakan sedemikian dan itulah apa yang Gerakan Kebebasan Sivil Malaysia (MCLM) cuba capai".

Apakah akhirnya ia akan menjadi sebahagian Barisan Nasional disebalik kata-kata "Kuasa Ketiga" yang jika mereka berjaya menang 30 kerusi sekalipun, sebagai fragmen terkecil, mereka tidak mampu berbuat apa.

Isyarat jelas, jika ini berlaku, mereka akan mendesak untuk menjadi rakan kongsi BN yang terpecah akibat pencelahan mereka ini.

Mereka akan kemudian mendesak ditubuhkan kerajaan campuran demi pemerintahan dua pertiga berbanding Pakatan Rakyat supaya dapat mereka naik menjadi menteri .

Lihatlah Cara PKR, DAP dan PAS Mengugut!

Tiga gambar dibawah melengkapkan kehaprakan Pakatan Rakyat. Ketika PKR dan DAP cuma memainkan cat merah, PAS bermain dengan nyawa manusia.

Ini cara PKR

Ini cara DAP


Ini cara PAS! Dasar manusia hati setan.


Inilah punca PAS mengamuk seperti mengalahkan setan dalam filem :

Raja Petra Akan Berganding Dengan Zaid Ibrahim Wujudkan Third Force

Kuasa Ketiga ciptaan Raja Petra mungkin membuatkan KITA pimpinan Zaid Ibrahim menjadi Kuasa Keempat. Atau mungkin KITA akan bergabung dengan MCLM pimpinan Raja Petra. Katanya Zaid yang selama ini membantu Raja Petra 'hidup dalam buangan'.

Raja Petra kini dipihak Zaid menghentam apa sahaja berkaitan Anwar khususnya, Pakatan Rakyat umumnya. Mungkinkah pakatan baru itu bernama KITA MCLM? Itu kena tanya WikangLeaks.

Seperti yang dipetik dari Malaysia-Today :

'Bring on the third force'


Thursday, 23 December 2010
Leading parties unperturbed by Malaysian Civil Liberties Movement joining political arena
Azreen Hani, The Malay Mail

The recently-launched Malaysian Civil Liberties Movement (MCLM), seen as a 'third force' in the country's political arena, has evoked both support and indifference from Barisan Nasional (BN) and Pakatan Rakyat (PR) politicians.

Patah arang kerat rotan Raja Petra semakin ketara, berselari dengan perjalanan Zaid Ibrahim hari ini. Lalu apa yang perlu dia takuti lagi? Dia tidak lagi menjadi mata pena Pakatan Rakyat. Dia seharusnya bertaubat dan membetulkan laluan pertuduhannya yang mengaitkan Najib dan Altantuya yang menjadi buah mulut antarabangsa.

Hari ini Raja Petra mempertikaikan tindakan Anwar yang turut menjadi buah mulut antarabangsa.

Is the opposition to APCO merely because it was behind 1 Israel? Would it be okay if APCO were Muslim owned and headquartered in a Muslim country? Or is the real issue the wastage of RM80 million of the people’s money?

NO HOLDS BARRED

Raja Petra Kamarudin


Mengakulah Raja Petra atas kesalahan yang you lakukan. Dunia belum tahu bahawa itu penipuan semata-mata. Pulang ke tanah air dan jelaskan di mahkamah bahawa Anwar yang merancang fitnah itu. Sudah tentu you boleh pulang ke Bukit Rahman Putra, Sg. Buloh.

Anwar dah cari jalan nak ketuk you. Sebelum dia ketuk you, you ketuk dia dulu.