Tuesday, July 16, 2013

PAS Diam Kes Bak Kut Teh Kerana DAP

Cukup hipokrit apabila berdegar mempertahankan Islam seperti di dakwa tetapi diam dalam isu perbuatan pasangan yang merupakan penyokong Pakatan Rakyat, menghina umat Islam dengan mengajak orang Islam berbuka puasa dengan babi.

TUESDAY, JULY 16, 2013

BACAAN LANJUT : MEDAN INFO KITA

Duta Vatican City Mohon Maaf
Setelah menerima tekanan dari organisasi Islam dan para blogger Muslim di negara ini, " Duta Vatican City " Joseph Marino memohon maaf atas kenyataannya yang seolah-olah disifatkan tidak disangka menyentuh sensitiviti umat Islam di negara ini serta mencampuri urusan negara ini.

Kalimah Allah: Duta Vatican City mohon maaf

KUALA LUMPUR 16 Julai - Duta Vatican City ke Malaysia, Biskop Joseph Marino memohon maaf berhubung kenyataannya yang telah mencetuskan keresahan di kalangan rakyat negara ini.
Permohonan maaf tersebut disampaikan oleh Duta Vatican pertama ke Malaysia itu dalam pertemuannya dengan Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman di Wisma Putra pada kira-kira pukul 12 tengah hari ini.
Menurut kenyataan yang dikeluarkan kementerian itu, Marino menjelaskan bahawa komen beliau itu tidak mempunyai sebarang niat sebagai mencampuri urusan dalaman Malaysia. - UTUSAN ONLINE


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130716/dn_37/Kalimah-Allah-Duta-Vatican-City-mohon-maaf#ixzz2ZDXsqNrk
© Utusan Melayu (M) Bhd 


Dipetik dari terjemahan Sinchew Daily :

(Kuala Lumpur, 16 Julai) 佐瑟夫马里诺 Vatican ambassador in Malaysia pointed out that he never intended to intervene in the internal affairs of Malaysia, but his remarks could cause misunderstanding and apologize for any inconvenience.


Mufti Perak : Hina Ramadan Bukan MainanKUALA LUMPUR 16 Julai - Permohonan maaf pasangan Alvin Tan dan Vivian Lee tidak mencukupi untuk meredakan kemarahan umat Islam yang tersinggung dengan perbuatan mereka mempersendakan bulan Ramadan di Facebook.

Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, Alvin dan Vivian tidak boleh menganggap perbuatan biadab itu sebagai satu permainan sahaja.

Menurut beliau, kerajaan mesti bertindak tegas terhadap pasangan terbabit tanpa mengambil kira permohonan maaf mereka.

"Perbuatan Alvin dan Vivian jika dibiarkan boleh menimbulkan huru-hara dalam negara malah boleh mengakibatkan pertumpahan darah.

"Saya ingin bertanya apakah kerajaan pada masa ini terlalu lemah untuk melaksanakan undang-undang?" katanya ketika dihubungi Utusan Online hari ini. - UTUSAN ONLINE


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130716/dn_36/Perbuatan-hina-Ramadan-bukan-satu-permainan#ixzz2ZDJzbOwZ
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Apabila Undang-Undang Lemah Menangani, Rakyat Tentu Bangkit

Ini akibat yang menimpa seorang keturunan haramjadah kerana menghina Islam, mencampak babi ke surau dan melakukan provokasi ke atas umat Islam di laman sosial. Dia di 'kutip', di belasah, dibogelkan dan dihumban di tepi jalan.

Ini pula spesis yang sama, yang BELUM menerima nasib seperti anak haram di atas. Fahami maksud dan motif posting ini.