Sunday, June 17, 2012

PAS Belum Puas Hati Dengan Rakyat Johor


Hadi Awang Gelar Johor "Ekor Cicak"
Selepas Nizar mengeluarkan kenyataan yang tidak sepatutnya kepada Sultan Johor berhubung nombor WWW1, kini giliran Hadi Awang pula menghina Johor dengan umpamakan negeri itu seperti "ekor cicak".

Sebelum ini Hadi Awang pernah juga menghina masyrakat Sarawak pakai cawat lagi dalam pilihan raya kecil Manek Urai. 

11 Julai 2009, ketika berkempen dalam pilihanraya kecil di Manek Urai, Hadi Awang pernah mengatakan seperti berikut "Semua pilihanraya kecil sebelum ini keputusannya memihak kepada kita. Cuma di Batang Ai sahaja kita kalah sebab mereka ini tidak reti undi, pakai cawat lagi. Saya bukan nak hina tetapi tempat yang pakai molek, undi PAS," (baca sini). Sampai hari ini Hadi Awang belum lagi minta maaf.


Kali ini Hadi Awang menghina Johor pula. Abdul Hadi menyatakan rakyat Johor perlu berubah dengan menyokong pakatan pembangkang sekiranya tidak mahu ketinggalan dan menjadi seperti ‘ekor cicak’.

Selanjutnya baca di sini.

Entah pada waktu bilakah polis dan tentera menyokong Pakatan Haram jika mereka tidak sudah-sudah memaki hamun polis . Hadi Awang dengan konfiden menyebut bahawa mereka disokong oleh polis. Presiden PAS dibolehkan menipu oleh ajaran agama PAS.