Wednesday, August 20, 2014

"Apa yang dilakukan oleh UMNO tidak akan dilakukan oleh Pakatan Rakyat"

Amat kelakar bila dipertanyakan kepada macai Pakatan Rakyat soal mana kerja-kerja kebajikan peringkat domestik dan antarabangsa yang dilakukan oleh agen-agen Pakatan Rakyat bagi menunjukkan mereka tidak kalah hebat dari pihak yang mereka mahu tumbangkan, Barisan Nasional.

Jawapan mereka "apa yang dilakukan oleh UMNO tidak akan dilakukan oleh Pakatan Rakyat". Maka lihatlah apa yang telah mereka lakukan selain dari apa yang UMNO pernah lakukan. 

Maka tidak ada lagi keihsanan seperti ini jika mereka berkuasa kerana apa yang UMNO pernah lakukan mereka tidak akan lakukan. 


Menyelamatkan orang PAS yang terkandas di Arab Saudi

Membantu rakyat palestin di Ghazah.

Membantu umat Kristian yang menjadi mangsa taufan di Filipina.


Paling jelas, apa yang mereka mampu lakukan tidak lain hanyalah porak peranda dan kucar kacir.  

Contoh ketara ialah menaikkan seorang pemilih negeri lain yang memenangi kerusi di sebuah negeri lain hasil sokongan PENDATANG dan kini merebut kerusi Menteri Besar negeri tersebut dari tangan anak tempatan melalui mandat 30 orang. Bukan dari mandat 2 juta pemilih di Selangor yang tentu sekali mengundi menolak slogan 'Sayangi Selangor' kerana sayangnya mereka kepada Khalid Ibrahim.


Dokumen 'Langkah Kajang' berkait komplot memusnahkan ekonomi negara demi kemenangan Pakatan Rakyat tersebar
Pun begitu, Pengarah Komunikasi PKR menafikan dokumen tersebut sebagai sahih.


KUALA LUMPUR 20 OGOS: Sebaran dokumen berkaitan 'Langkah Kajang' kononnya ditulis oleh Pengarah Strategi KEADILAN, Rafizi Ramli adalah palsu dan fitnah.

Pengarah Komunikasi KEADILAN, Fahmi Fadzil mengesahkan demikian ekoran beberapa panggilan dan notifikasi yang diterima beliau pagi ini berhubung dokumen palsu itu.

Fahmi"Saya mengesahkan bahawa dokumen tersebut adalah palsu dan fitnah.

"Malah, sesiapa sahaja boleh membaca laman blog Rafizi sekitar waktu 'Langkah Kajang' dimulakan dan akan mengesahkan bahawa beliau sendiri merujuk kepada strategi ini dengan nama 'Serampang Kajang': http://rafiziramli.com/2014/01/serampang-kajang-selangkah-ke-putrajaya/," katanya dalam kenyataan.

Justeru, KEADILAN mengecam tindakan sebaran maklumat yang salah dan tidak bertanggungjawab oleh musuh-musuh politik.

"Usaha sebaran fitnah sebegini membuktikan politik di Malaysia masih belum cukup matang, dan musuh-musuh politik KEADILAN enggan berentap di tahap idea dan konsep, tetapi masih terperangkap di tahap politik fitnah dan lucah yang kuno," kata Fahmi.