Friday, August 05, 2011

PAS Perlu Segera Keluar Dari Subahat Agenda Pemurtadan

Agenda menjadikan Kristian sebagai agama rasmi sebenarnya dilakukan oleh pihak pembangkang jika dilihat kepada trend ahli politik bukan Islam dari PKR dan DAP yang cenderung berada di pihak yang mendukung kemurtadan.

Biarpun rata-rata penyokong kemurtadan di internet dikuasai oleh golongan atheist yang semakin berkembang hatta dikalangan orang Melayu, kumpulan ini mendapat sokongan simpati dari politikus DAP dan PKR melalui sokongan keahlian kumpulan tersebut di Facebook contohnya.

Khamis, Ogos 04, 2011
Pakatan Rakyat Bakal Izinkan Kemurtadan

Sebuah kumpulan penyokong kemurtadan yang digerakkan oleh seorang warga Singapura, bernama Murtads In Malaysia & Singapore turut disertai oleh Ahli Parlimen Ipoh Barat, M Kulasegaran (DAP) , ADUN Simpang Pulai, Chan Ming Kai (PKR) , Ahli Parlimen Kota Kinabalu, Hiew King Cheu (DAP), ADUN Rawang, Gan Pei Nei (PKR) , ADUN Kota Damansara, Nasir Hashim (PSM), Ahli Parlimen Gopeng, Lee Boon Chye (PKR) dalam kumpulan yang berdiskusi memburukkan Islam atas komen komen yang cukup menyakitkan hati. Bacaan penuh

Kristian sengaja dijadikan kambing hitam oleh mubaligh mereka sendiri seperti Nga Kor Ming dan Ngeh Koo Ham yang merupakan orang kuat gereja Methodist di Perak. Kristian mereka tidak sama seperti Kristian di Arab yang berkembar dengan Islam. Kristian mereka telah dianggap sesat sejak penubuhan Vatican.

Apa yang mereka mahukan ialah pemurtadan umat Islam negara ini yang dijalankan menggunakan rakyat Malaysia sendiri yang suka bercakap mengenai hak mereka masing-masing.

Hak adalah fatamorgana. Tetapi jika dengan diat menimbulkan amuk, itu merupakan satu provokasi. Adakah hak untuk memprovokasi dijamin oleh undang-undang?

Ramai Melayu Singapura telah buang Islam dari asas anutan. Mereka tidak menceritakan agama apa yang mereka anuti kemudiannya melainkan menyerang Islam dengan biadap.

Ini boleh terjadi di negara ini sekiranya, bahagian umat Islam yang masih menyokong politikus jenis penyokong kemulutcelakaan golongan anti-Islam di negara ini, terus memberi sokongan dengan cara kerbau dicucuk hidung oleh mereka.

Umat PAS perlu sedar akan hal ini.