Monday, February 16, 2009

Institusi Beraja Akan Terus Disanggah?

Penentangan ke atas institusi beraja diramal akan dipertingkatkan lagi di masa depan oleh 'pembawa agenda' di negara ini. Ini kerana penguasaan instisusi beraja yang dilemahkan oleh Tunku yang merampas UMNO dari Dato' Onn telah mula kembali bangkit.

Ini amat perlu bagi perancang pemerintahan Zion mutlak yang mentiadakan kuasa raja-raja melainkan raja mereka kelak. Institusi beraja dianggap beban kepada kerajaan rakyat di mana kerajaan rakyat itulah yang mereka mahukan.

Ini kerana, dengan kerajaan rakyat, mereka mudah masuk untuk memegang tampuk urusan menerusi 'pembawa agenda' mereka.

Antara ayat popular yang terlepas dari simpanan mereka ialah : “ Ingatlah tentang Revolusi Perancis, rahsia persiapan kita yang seharusnya kita semua tahu bahawa ianya adalah hasil tangan kita!” (Lihat Protokol No. III, 14).

Nasionalisma Melayu yang mematikan cadangan Malayan Union digantikan dengan Tunku diarahkan untuk merampas UMNO dan membentuk negara hari ini. Orang Melayu pada ketika itu berbangga walaupun mereka tidak dapat melihat kesan yang dicipta.

Pakatan Rakyat berkokok dan menyalak dalam ruang lingkup yang disediakan Tunku. Mereka tidak akan mampu mengubahnya. Apatah lagi PAS yang hanya penumpang bersaham minoriti.

Selagi PAS bersama Pakatan Rakyat, 'pembawa agenda' boleh menarik nafas lega kerana sekularisma negara ini akan bertambah kukuh dan terjamin.

Oleh kerana Melayu telah terpecah 3, inilah masa yang sesuai apabila sebilangan Melayu akan berada di pihak 'penentang institusi beraja' secara sengaja atau tidak disengajakan. Akibatnya, strategi mereka semakin mudah.

Orang Melayu sebilangannya diarahkan untuk mendambakan sebuah kerajaan baru yang didakyahkan dengan laungan yang disuarakan oleh 'pembawa agenda'. Sekali lagi, orang Melayu pada ketika itu berbangga walaupun mereka tidak dapat melihat kesan yang dicipta.

Sebelum anda browse keluar, renungilah ayat dari Protokol I, 26 :

Seluruh pelusuk bumi bergema perkataan “Kebebasan, Kesaksamaan, Penyatuan” yang kita cipta; terima kasih kepada agen-agen buta kita yang memekik hasrat-hasrat kita dengan penuh semangat. Dan sepanjang masa inilah, kata-kata itu menjadi cacing yang mengorek lubuk hati nurani bangsa bukan kita, di sebalik penyatuan, kemakmuran dan ketenteraman mereka, telah musnah asas kekukuhan negara mereka itu. Apa yang anda akan lihat nanti, ini akan membantu kita kearah kemenangan kita; yang memungkinkan kita memiliki kemudahan – memusnahkan keistimewaan, atau dengan kata lain, golongan kelas atasan bangsa bukan kita yang tugasnya mempertahankan rakyatnya, akan menentang kita. Di atas runtuhan keturunan golongan atasan bangsa bukan kita ini, kita akan wujudkan golongan atasan yang kita didik dengan berkuasakan wang. Kelayakan golongan itu berasaskan kekayaan yang bergantung ke atas kita, dan perlu diketahui bahawa, ianya telah dipermudahkan oleh bijak pandai kita.