Thursday, June 03, 2010

Kisah Yahudi, Kristian, Islam & Akhir Zaman

Yahudi tidak terdiri dari keseluruhan penganut fahaman Zion. Zion yang di sebut-sebut merupakan Al-Masikh. Al-Masikh yang pada dahinya tertulis KAF FA RO yang bermaksud kuffar, mengakui dirinya Al-Masih, yakni Isa a.s. yang pada Kristian dan Islam akan datang di akhir zaman.

Bukan semua Yahudi adalah Zionist dan bukan semua Zionist itu mengaku Yahudi. Mereka adalah puak ciptaan Allah yang dibina untuk pertabalan si Dajal.

Kristian terlalu mempercayai pengembalian Nabi Isa a.s. ke dunia dan dengan itu, keimanan mereka semata-mata pada hari datangnya Isa a.s. ke bumi ini semula. Ribuan tahun ditatang Yahudi, Kristian telah menganggap keramat paling besar dalam kehidupan bertuhan mereka adalah apabila mereka di selamatkan oleh Isa a.s. yang kini, dianggap sebagai Tuhan.

Kristian percaya bahawa cukup untuk beriman ke atas Tuhan Anak kerana sang Tuhan Anak juga bergabungan dengan dua susuk entiti lagi yakni Tuhan Bapak dan Roh Kudus.

Nabi Isa a.s. diutuskan sebagai nabi pembetul umat Yahudi. Tetapi, kelicikan Yahudi berjaya 'menamatkan' tugas Isa a.s. buat sementara waktu dan menghimpun wahyu-wahyu dan dijadikan kitab baru lalu penganutnya disebut Kristian.

Orang Kristian mengimani kedatangan Jesus yakni Isa a.s. sebagai hujung cerita syurga neraka. Namun, corak pembetulan dakyah Yahudi telah tertulis melalui Islam yang dibawa oleh Rasulullah SAW, yang memang telah diketahui oleh Yahudi dan Kristian sebelumnya.

Melalui untaian hadis dan hasil terjemahannya melalui fikiran yang berbagai, Islam menggambarkan Nabi Isa a.s. akan kembali ke bumi seperti yang dicita-citakan oleh orang Kristian. Kehadirannya dapat dirasa melalui programming terulung milik Allah SWT, menyeragamkan rasa yakin penduduk dunia bahawa beliaulah Isa a.s.

Tetapi penganut Islam merumuskan bahawa Nabi Isa a.s. akan menghapuskan agama Kristian , setelah semua penganut Kristian yang menunggunya, kembali kepadanya dan MENGIKUTI deklarasinya bahawa ISLAM ADALAH SEBENAR-BENAR AGAMA bersama-sama penganut Islam yang ada dan telah lama berjuang.

Dikatakan para pemberi simpati ke atas umat Islam di dunia hari ini semakin ramai tetapi majoritinya berdiam diri.

Namun kehadiran Nabi Isa a.s. disepakati hanya berlaku setelah Al-Masikh yakni Zion atau Kuffar atau dalam bahasa Melayu disebut Dajal, menguasai, dan melakukan porak-peranda serta menghidupkan semula penghambaan, menghapuskan republik dan PALING UTAMA, menawan sebilangan Islam dan Kristian termasuk semua penyembah berhala kepada dogma bahawa KINI TUHAN BERTAKHTA DI BUMI.

Ketentuan ini diriwayatkan melalui untaian hadis yang memang konsisten pemberitahuannya. Antara nampak atau tidak, Islam sedang menjana simpati dunia. Dunia dipacu untuk bergolak oleh sentimen bahawa ada kuasa di bumi ini hari ini yang tidak tertakluk dengan undang-undang antarabangsa.

Siapa sangka, bumi akan berjaya dipusingkan putarannya dalam masa terdekat? Cerdik pandai dunia diletakkan Allah dikalangan mereka.

مريک ڤرلو دأجر سديکيت

کيت ڤرلو ايڠت بهاوا اورڠ چينا تيدق اکن کمبالي مڽوکوڠ باريسن ناسيونل سلاݢي باريسن ناسيونل تيدق مڠيکوت رنتق کسامراتان يڠ دماءينکن اوليه ڤاکتن رعيت.

اونتوق ايت، کيت هاروسله برفيکير کمبالي اڤ جوݢ اوروسن يڠ مليبتکن اورڠ-اورڠ چينا دالم کهيدوڤن سهارين. ممبويکوت اورڠ چينا ڤد ڤرنياݢان مريک اکن ممبواتکن مريک مراسا چمس کران سومبر ککايأن مريک يڠ ترججس.

بنر، سکيراڽ اورڠ ملايو يڠ مروڤاکن تيݢ ڤرمڤت دري کواس بلي د مليسيا اين ممبويکوت ڤرنياݢان مريک، نسچاي مريک اکن مڠمبيل لڠکه اونتوق منجاݢ اڤ جوݢ کهندق اورڠ ملايو سڤرتي سبلوم اين دمي ڤرنياݢان.

ڤمبلوتن اورڠ چينا ترهادڤ ڤرجواڠن ڤمرينتاهن يڠ دسڤاکتي دڠن سيستيماتيق اين اداله کران مريک مراساکن بهاوا کيني مريک برادا دالم زون ککايأن يڠ سليسا.

سياڤاکه يڠ مڠکايکن مريک؟
بوکنکه کيت اورڠ ملايو يڠ ممبواتکن مريک کاي؟ چوکوڤله سقدر ايت.