Jumaat, April 25, 2008

Salam Jumaat 25.04.08

Salam Jumaat buat pembaca blog Ipohmalay. Pilihanraya telah 7 minggu berlalu. Dalam tempoh 7 minggu, berbagai perubahan yang tidak terfikir di negara ini sebelum ini telahpun berlaku kesan dari tangan-tangan rakyat yang mengundi.

Rakyat mengundi mengikut isu yang dimainkan. Tanpa isu-isu, rakyat tidak akan bangun menunjukkan kuasa undi menreka bagi mengajar atau memberi amaran kepada pemerintah.

Seni politik amat rumit untuk difahami. Ianya bukan sekadar pemahaman terhadap corak kemahuan rakyat, ianya adalah bidang taktikal yang memerlukan pemahaman total terhadap kesan undi termasuklah penstrukturan agenda yang dilindung oleh elemen perundangan dan perlembagaan yang tidak mampu disuarakan melalui gabungan pemikiran rakyat yang berbagai.

Kuasa mengundi merupakan ciptaan Yahudi. Mereka mencipta kuasa rakyat agar ia akan menjadikan mereka sama di antara bangsa-bangsa Eropah. Kemuncak kepada ini mereka mencipta komunisme yang melambangkan kuasa mutlak rakyat ke atas sesebuah pemerintahan.

Dulu, Yahudi dihina semua kaum di Eropah. Ini kerana sifat-sifat 'istimewa' yang tercipta untuk mereka oleh Allah SWT sebagai penggerak untuk mencaturi kehidupan golongan yang bukan dikalangan mereka.

Golongan yang bukan dikalangan mereka inilah yang sedang menduduki ujian Allah di dunia. Kaum Yahudi hanyalah semata-mata method menguji. Segala kepandaian, kecerdikan dan kekejian tercipta untuk jatuh ditangan mereka. Sebab mereka tidak termasuk untuk diuji. Mereka akan terhumban ke dalam tempat yang sewajarnya. Neraka.

Bukankah kita diingatkan tentang agenda Yahudi. Seawal-awal kitab, tersedia surah Al Baqarah yang penuh dengan peringatan tentang Yahudi. Sebarang usahasama dengan pihak ini tidak dialu-alukan kerana dibayangi satu kesan yang hanya Allah yang maha mengetahui.

Tetapi, ada puak yang memanggil pandangan bantuan dan campurtangan secara politiknya agar Yahudi memberi pandangan dan pendapat. Akibatnya, politik negara tersebut kucar kacir dengan mudah. Oleh kerana sistem yang digunapakai telah lama memainkan peranan, agenda Yahudi dengan mudah tercapai di sesebuah negara yang mereka dipanggil untuk mencaturinya.

Maka muncul sesuatu yang kita sendiri tidak paham, atau cuba untuk memahami tetapi gagal, atau cuba berpura-bura untuk memahaminya demi objektif tertentu demi untuk merealisasikan perancangan golongan yang telah berjaya menembus masuk ke iklim politik negara ini.

Demikianlah bagaimana hakikat sokongan yang berbeza-beza oleh pemakai cara Yahudi di Malaysia. Sebuah persyarikatan yang penuh dengan kepura-puraan dan penuh dengan percanggahan yang tersembunyi di bawah tikar yang melapik sebuah kemesraan yang palsu, kini telah menjadi popular.