
Rabu, Disember 29, 2010
Tahniah! Bagi Teman, Malaysia Menang 5-1 !

Nama Menteri 'Main' Amah Dah Meletup Di Indonesia!
Teman tak nak komen lebih-lebih. Macam biasa lah kan. seseorang tidak boleh dikatakan bersalah selagi tidak dibuktikan bersalah. Cuma teman nak Menteri ni ditendang secepat mungkin, bersalah atau tidak. Adil atau tak, teman taknak dengar. Lagipun si Menteri ni dah lama sangat. Dari Panglima dah jadi Raja yang tak dianggap.
Mungkin si amah tu memang saja nak mengangkang dengan Menteri tu, teman tak peduli. Yang teman peduli sekarang, nama baik Barisan Nasional. Itu sahaja.
Teman tak mahu harum semerbak parti besar yang memerintah dicemari bau kentut yang mudah hilang tetapi meninggalkan kesan emosi.
Nampak tak? Tak nampak? Jadi KLIK SINI. Teman tak bersalah. Ini bukan fitnah teman. Teman tak tuduh siapa-siapa. Teman adalah pelapor yang jujur je. Jadi, fikirkan lah yer. Kalau tak buat, sila buat penafian terbuka.joko, surabaya | Wed, 29/12/2010 - 10:12am
Hendro, SUCK IT UP MAN...aceh people care about human rights...where are you on this issue ???TKI RAPED BY CABINET MINISTER OF LAND OF TRULY BULLSHIT ASIA
jalurmenderita, medan | Wed, 29/12/2010 - 10:12am
PAK SBY, you did to saudi and this time DO it to stupid commonality Malaysia ...HOW COULD A CABINET MINISTER RAPED TKI AND GET AWAY FROM IT????????????? We are for HUMAN RIGHTS AND THESE BRAINLESS PEOPLE HAVE no SKULLS....we are the chairman of asean this 2011..bring the regime down and push it to accept RULES OF LAWS and DEMOCRACY...COME ON PAK SBY,,,this is your time to get it done once in for all to show that WE have what it takes to stand up for HUMAN RIGHTS......
haniif, kuala lumpur | Wed, 29/12/2010 - 10:12am
for all supporters. dont balame others before investigate. dont talk too much. please go to this url: http://blog.nuaeman.com/isu-semasa/harimau-malaya-pancaran-laser-dan-lisa-surihani.html more url: http://www.kaskus.us/showthread.php?p=331656985
jalurmenderita, medan | Wed, 29/12/2010 - 10:12am
**** *****, Cabinet minister RAPED TKI...no one cares from BN and the land of truly bulshit asia
Hendro, Banda Aceh | Wed, 29/12/2010 - 09:12am
Oh My God...Indonesians are so RICH, they buy like a Rp. 50.000 ticket and still have money to buy laser pointer?? and I see people every day begging on the streets, colleagues complain on how low their salaries are!! Yet, they spen money in useless things. Laser pointers for a soccer match?? The purpose of Laser Pointers are for PRESENTATIONS!! I LOVE Indonesia with all my heart!! but when it comes to brute force, chaos, and damaging of "PUBLIC" properties, I HATE them for THAT. why can't we be more mature and patient? No wonder we've always been "kicked" around by Malaysia. I so sad for Indonesia. Come on my fellow countrymen, WE CAN DO BETTER.
mz, kuala lumpur | Wed, 29/12/2010 - 09:12am
cheap mentality remains.it may take another century to change their mindset.
Tidakkah menjadi sesuatu yang memalukan sekiranya media sebelah bakal menjadikannya fakta yang digunakan untuk menyerang negara ini? Sebelum api dalam sekam menjadi api menjulang, sila turunkan hujan lebat mencurah.
Penyokong Indonesia Bawa Bomoh Belut Malam Ini
Macam-macam perkara khurafat yang digunakan oleh penyokong Indonesia untuk memastikan Malaysia kalah malam ini. Antaranya seorang penyokong yang mendakwa membawa belut yang bakal membuatkan pemain Malaysia tidak boleh berlari. Astaghfirullahalazim.Macam-macam inisiatif pelik golongan yang tak percayakan takdir Tuhan di Indonesia. Sesungguhnya kuasa Allah lah yang menciptakan kuasa manusia dan jin sebagai makhluk ciptaanNya yang terbatas keupayaannya.
Rabu, 29/12/2010 14:35 WIB
Final Piala AFF
Gaya Klenik Jusdamali Dukung Timnas
Jakarta - Boleh percaya atau tidak. Tetapi bagi pria gendut asal Pasuruan ini, 3 ekor belut yang ia bawa membawa keberuntungan. Dia meyakini, dengan membawa binatang licin itu, pemain lawan tidak bisa lari kencang.
"Belut itu kira-kira bisa bikin grogi, bisa bikin pemain Malaysia tidak lari," kata Jusdamali di Stadion Gelora Bung Karno (GBK), Senayan sebelum menyaksikan final Indonesia-Malaysia, Rabu (26/12/2010).
3 ekor itu dimasukkan dalam 2 kendi dari tanah liat. Kendi itu lalu diisi air dan ditulisi 'Kami Haus Gol'. Damali juga membawa pecut besar seperti yang biasa digunakan dalam pertunjukan kuda lumping.
"Kendi ini dari Jombang. Dari tanahnya Gus Dur. Saya yakin, menang 5-0," ucap Jusdamali didukung belasan rekan-rekannya dari Pasuruan.
Tidak cukup itu. Jusdamali mengecat seluruh tubuhnya dengan warna putih. Jidat lelaki berkepala plontos tersebut juga ditulis skor prediksinya 5-0. Dibagian dada, dia menuliskan 'Garuda di Dadaku'.
"Harus menang. Kita harus menang. Pasti menang," ucap Jusdamali sambil mengacungkan kendi dan pecutnya.
Memang Nik Abdul Aziz Nik Mat Dah Meninggal Dunia Dalam Kemalangan
Kenapa dengan Nik Aziz? Dah meninggal? Ya. Nik Abdul Aziz Nik Mat telah meninggal dunia pada 26.08.2009 dalam kemalangan jalanraya. Tapi Nik Aziz Nik Mat yang menjawat MB paling tua ganyut dalam sejarah tu belum meninggal lagi.Dia cuma meninggalkan nilai-nilai mulia seorang Muslim je. Contohnya kenyataan "saya tak akan maafkan dunia akhirat mereka yang menuduh saya meninggal".
Wah. Inilah contoh alim ulamak versi PAS. Sedangkan teman dulu masa kecik, masa gaduh dengan adik teman, teman cakap "aku tak maafkan kau dunia akhirat", terus kena pelempang dengan mak teman. Mak teman cakap, "kau jangan sekali-kali cakap macamtu lagi". Merah pipi teman.
Agaknya, kalau mak Nik Aziz ni ada lagi, harus kena lempang jugak yer.
Nik Abdul Aziz Nik Mat antara tiga terbunuh dalam nahas jalan raya
26/08/2009 8:28pmKUANTAN 26 Ogos — Seorang pekerja kilang bernama Nik Abdul Aziz Nik Mat serta kakak dan anak saudaranya terbunuh selepas kereta yang mereka naiki terlibat dalam kemalangan dengan sebuah lori penghantaran cepat di Kilometer 15, Jalan Bentong-Raub, dekat Lurah Bilut, hari ini.
Nik Abdul Aziz, 27, dari Bandar Baru Bangi, Selangor; kakaknya, Nik Hasmah, 29, dan anak Nik Hasmah, Mohd. Adib Daniel Amizan, lima tahun, meninggal dunia di tempat kejadian dalam nahas pada 2.20 pagi tadi.
Yang cedera parah ialah seorang lagi kakak Nik Abdul Aziz, Nik Nab Nik Mat, 45, dan anaknya, Adibah Mohd. Fikri, 12, murid Sekolah Rendah Jalan Cochrane, Kuala Lumpur yang dikejarkan ke Hospital Bentong untuk rawatan lanjut.
Ketua Polis Daerah Bentong, Supt Rosli Abdul Rahman berkata, kesemua mereka sedang dalam perjalanan pulang ke Kuala Lumpur selepas pulang bercuti di Kampung Tempinis, Besut, Terengganu sempena cuti persekolahan sekarang.
Ugutan Insiden Buruk Ke Atas Penyokong Malaysia

VIVAnews - Sekjen PSSI, Nugraha Besoes, menegaskan suporter Malaysia yang menghadiri final kedua Piala AFF 2010 akan mendapat penjagaan khusus dari pihak keamanan. Nugraha menegaskan panitia lokal (LOC) menyediakan 1.000 tiket bagi suporter Malaysia yang ingin mendukung langsung di Stadion Utama Gelora Bung Karno, Senayan, Jakarta, Rabu 29 Desember 2010. Namun, tidak semua kuota tersebut diambil suporter Malaysia. "Dari 1.000 tiket yang disediakan, mereka mengambil hanya 500 tiket. Lalu ada 60 hingga 70 tiket yang diambil untuk Kedutaan Malaysia," ujar Nugraha dalam jumpa pers di kantor PSSI, Senayan, Jakarta, Selasa 28 Desember 2010. "Mereka akan mendapat pengawalan khusus dari pihak keamanan. Mereka akan ditempatkan di samping kanan tribun VVIP," lanjut Nugraha. Nugraha menegaskan kemungkinan besar suporter Malaysia tidak akan mengenakan atribut tim Harimau Malaya untuk menghindari hal-hal terburuk. "Saat ini sedang diperbincangkan apakah mereka akan mengenakan baju suporter atau penonton. Tapi, ada wacana mereka tidak akan mengenakan atribut timnas Malaysia," kilah Nugraha.
• VIVAnews
Dan ini pula sebahagian komen penyokong Indonesia yang ganas dan tidak melambangkan seperti mereka adalah terdiri dari kumpulan manusia, melainkan ....
KOMENTARindra_fabregas
29/12/2010supportermalaysia .... gag bissa pulang gag bissa pulang gag bissa pulang datang bolehLh selamat tpi pLang'a mh jgan harap ....hahahah d'bukit jahiL bolehLh kaLah tpi d'gbk jgan harap bissa ngalahin indonesia because indonesia bkalan mnang 5-1• Balasrizz_q
29/12/2010buat para suporter indo klw org malay buat ribut jgn kasih pulang, wlopun tim kita nanti ny kalah, minimal suporter malay ad y berdarah. seruu tuh gudd luck• Balasdodydbc
29/12/2010OOO jadi cuma jagoan kandang, emang dasar MALING gak tau malu. kalo perlu gak usah nonton aja tu supporter2 maling sekalian. pada ketakutan, Namanya juga maling hidupny slalu di hantui ktakutan. mreka kira kita kaya mreka apa ???• Balasjohny1007
28/12/2010makanya jd org tuh yg bener, krn merasa bersalah, suporternya aja ketakutan datang ke senayan.liat donk indo aja brani dtang ke malay.klo emang merasa benar,apa yg ditakuti seh datang ke senayan???emang malaysial udah ga pnya KEMALUAN!!! LOOOOSEEERRR!!!!• Balaspakambolong
28/12/2010saya harap indonesia bisa mengalahkan malaysia di GBK esok hari... ayo timnas jangan pernah manyerah.kami akan selalu mendukung mu....• Balasluphy
28/12/2010halah tau apa malaysia tentang negri ini... bangsa ini tak sepicik bangsa kalian.... kami membalas apa yang kalian lakukan karna kami tidak pernah memulai suatu permasalahan... liat saja nanti...• Balasfl.oz
28/12/2010Orang2 kedutaannya aja dah yg pd nonton,suporter ga usah.Takut terjadi hal2 yg tdk di inginkan..• Balas
Anda boleh nilaikan.
Zulkifli Nordin Sindir Gobalakrishnan
Pun begitu, teman takder la nak komen lebih-lebih. Sebab kalau Zul tak ditendang keluar PKR, teman rasa, dia masih lagi dalam PKR. Hehehe. Sory yer. Teman jujur sangat. Walaupun masyarakat benci, jujur itu perlu. Hehehe.
GOBALA OH GOBALA!!
Salam 2 all.
Teman kasihan melihat rakan teman YB Gobalakrishnan yang nampak gayanya sudah mula akan menjadi korban "kambing hitam". Dalam satu kenyataan yang mengejutkan semasa pemilihan PKR, YB Gobala mendedahkan bagaimana Timbalan Presiden PKR YB Azmin Ali memanggil beliau sebagai "pariah". Beliau menyifatkan Azmin sebagai rasis.
Terbaru, YB Gobala membuat kenyataan semalam bahawa pemimpin yang ditabal oleh bininya sebagai anugerah tuhan mengamalkan "politik pecahbelah" dan "Anwar dan Azmin membenci beliau kerana tidak hipokrit". Dan YB Gobala berkata beliau bersedia dikenakan tindakan disiplin "walaupun saya tahu kebanyakan mereka yang dipecat atau dikenakan tindakan sebelum ini tidak diberi peluang membela diri" (sila ikuti lapuran penuh yang teman siarkan dibawah).
Pada teman, apa yang berlaku sekadar mengesahkan apa yang teman sebut sebelum ini, iaitu politik Anwar dan PKR adalah politik yang diasaskan kepada elemen pembohongan dan cakap tak serupa bikin..semuanya untuk tujuan memahkotakan pemimpin anugerah tuhan ini di Putrajaya.
Kata bahasa undang-undang, res ipsa loquitur, things speak for itself, fakta itu berkata sendiri. Apa yang penting rakyat menyedari mainan politik kotor dan sempit Anwar dan PKR dan menolak mereka.
Dan kepada rakan saya YB Gobala, tunggu apa lagi Brader. Abang Zaid sudah ada parti baru. Susah-susah join parti tupperware ajelah.
Akhirnya Karpal Mengaku Desak Anwar Dipecat 1997

Karpal akhirnya mengaku
Oleh NIZAM YATIM
nizam.yatim@utusan.com.myKUALA LUMPUR 28 Dis. - Selepas sekian lama berdiam diri, Pengerusi DAP, Karpal Singh akhirnya mengaku pernah mendesak supaya bekas Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim disiasat kerana didakwa oleh beberapa pihak terlibat dengan perbuatan liwat.
Ahli Parlimen Wangsa Maju, Wee Choo Keong berkata, Karpal dalam pengakuan yang disiarkan menerusi laman web www.malaysia-instinct.com pada Selasa lalu menjelaskan, desakan yang dibuatnya pada 1997 adalah atas kedudukannya sebagai wakil rakyat pembangkang di Dewan Rakyat.
"Saya sendiri telah mendedahkan di Dewan Rakyat baru-baru ini bahawa dalam satu ceramah DAP di Hotel Federal di Kuala Lumpur pada 1997, Karpal telah menyatakan bahawa beliau mempunyai bukti Anwar terlibat dalam kegiatan liwat.
"Akhirnya pendedahan saya disahkan sendiri oleh Karpal, jika tidak sudah pasti satu lagi saman fitnah akan difailkan beliau terhadap saya. Surat saman terbang di merata tempat. Ini adalah menakutkan," katanya dalam blog http://weechookeong. wordpress.com hari ini.
Dalam perkembangan lain Choo Keong berkata, beliau masih menunggu penjelasan Ahli Parlimen Bukit Gelugor itu berhubung tindakannya mengubah pendirian untuk terus menyokong Anwar sebagai Ketua Pembangkang.
"Pada 8 Februari 2009, Karpal telah membuat desakan supaya Anwar meletakkan jawatan sebagai ketua pakatan pembangkang.
"Sebulan selepas itu iaitu pada 8 Mac (2009), beliau telah berpusing dengan menyatakan Ahli Parlimen Permatang Pauh boleh kekal sebagai ketua pembangkang kerana mendapat sokongan semua Ahli Parlimen pembangkang," ujarnya.
Adakah Indonesia Itu Negara Yang Selamat?

SKUAD bola sepak negara menjalani latihan di sekitar hotel didiami mereka menjelang perlawanan akhir kedua Piala Suzuki AFF menentang tuan rumah Indonesia, di Jakarta, 28 Dis. Malaysia terpaksa membatalkan latihan di gelanggang asal berhampiran Stadium Senayan atas faktor keselamatan. - Utusan/SHAHRIL AZMAN ZAIN
