Rabu, September 28, 2011

Letupan Empire Shopping Gallery Akibat Rasuah?

Bakal terbongkar kisah bangunan Empire Shopping Gallery yang tak ada CF tapi mula berniaga. Bangunan yang berdiri di negeri DAP ini, menjalankan operasi melalui tangan-tangan dalaman yang berkait dengan pemerintah negeri Selangor ini nampaknya telah diberi lampu hijau untuk berniaga oleh pihak-pihak tertentu yang mendalangi politik kongsi gelap di Selangor.

Kesian Selangor. Nampaknya kita boleh tunggu banyak lagi hasil dari kecaca-marbaan politik Selangor akibat diperintah oleh gangster-gangster tahi minyak dari puak 'Gee Hin dan Hai San' ini.

Siasatan menyeluruh wajib DITUNTUT ke atas keseluruhan pengurusan bangunan ini dan unsur-unsur gratifikasi yang mungkin timbul berhubung kaitannya dengan kerajaan tempatan kawasan tersebut dalam pemberian lampu hijau untuk pusat ini beroperasi.

Bacaan lanjut di : KERIS PUTERA

Letupan Pusat Membeli Belah Empire Di Subang Jaya

Dengan magnitud letupan ini, sekiranya berlaku jam 3.40 petang, tidak kurang 1,000 nyawa (angka sindiran) pasti melayang. Begitulah apa yang terjadi jam 3.40 pagi tadi di pusat membeli belah Empire di Subang Jaya.





Siasatan menyeluruh perlu dibuat dan mereka yang cuai perlu dihukum bagi mengelakkan perkara ini berulang di masa depan kerana ia mengancam nyawa terlalu ramai orang. Mujurlah ia berlaku di waktu dinihari.

As I make my way to closer to the scene, I could clearly see that an explosion blasted through partial of the building. A quick glance from outside, the explosion caused an extensive damage to the whole left wing of Empire Shopping Gallery. CIMB Bank, Serai, Starbucks Coffee and Coach outlet are badly damaged.

So far there’s no casualty except for an injured guard who managed to get out alive. There is no official announcement yet but there are speculations that it could be some gas leakage from the LG floor of the building. Some road users on Federal Highway reported that the P1 & P2 underground car parks have collapsed.

Galvin Tan

Khamis, September 15, 2011

Bukti PAS Perlu Dimusuhi Umat Islam

Tentang golongan tolak perpaduan


Sulaiman Saloomi


KUALA LUMPUR 14 Sept. - Golongan yang menolak perpaduan termasuk mereka yang mengaku alim perlu ditentang kerana tindakan tersebut amat jelas berlawanan dengan al-Quran dan hadis yang menyuruh umat Islam bersatu-padu.

Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram, Sheikh Dr. Sulaiman Saloomi berkata, bagi mereka yang arif dalam agama tetapi menolak perpaduan, pendirian tersebut jelas bukan disandarkan kepada ajaran Islam sebenar, sebaliknya hanya sekadar pendapat peribadi.

Ini kerana, menurutnya, Islam tidak pernah menyuruh umatnya berpecah-belah, sebaliknya umatnya diperintahkan supaya bersatu-padu seperti yang dinyatakan menerusi al-Quran dan hadis.

Beliau berkata, umat Islam harus sedar tanpa perpaduan ia akan memudahkan tugas musuh-musuh Islam yang selama ini sentiasa berusaha memecah-belahkan lagi masyarakat supaya negara akhirnya menjadi porak-peranda.

"Ingat, di luar sana terdapat musuh-musuh Islam yang terdiri daripada golongan kafir musyrik serta fahaman tertentu seperti Syiah yang sentiasa menunggu peluang untuk memecah-belahkan perpaduan umat Islam.

"Oleh itu, saya amat mengharapkan umat Islam di Malaysia mengekalkan perpaduan tanpa mengira mazhab mahu pun pendirian politik agar negara ini terselamat daripada sebarang bencana serta mala petaka akibat perpecahan," katanya kepada Utusan Malaysia di Bangi, hari ini.

Sheikh Sulaiman juga adalah pensyarah di Universiti Ummul Qura, Mekah selain memegang jawatan sebagai Ketua Majlis Pentadbiran Pejabat Dakwah dan Kesedaran Islam di Mekah.

Beliau merupakan pakar dalam fahaman Syiah dan bidang kajiannya ketika mengambil sarjana dan Doktor Falsafah (PhD) juga berkaitan dengan fahaman itu.

Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram itu berada di negara ini sejak Jumaat lalu sempena lawatan peribadi beliau selama lapan hari.

Menurut Sheikh Sulaiman, golongan menolak perpaduan akan menerima hukuman berat yang bukan sahaja ditanggung oleh mereka, malah pengikut sehingga hari kiamat kerana menentang arahan Allah.

Menjawab satu soalan, beliau berkata, setiap umat Islam di Malaysia secara umumnya wajib mempertahankan negara ini daripada sebarang anasir yang cuba merosakkan keamanan dan keharmoniannya.

Katanya, bagi golongan seperti pemimpin politik, ulama, media, golongan profesional serta mana-mana pihak berpengaruh dalam masyarakat pula, hukumnya adalah fardu ain.

"Secara peribadi, saya gembira melihat suasana Islam di Malaysia. Di negara ini terdapat organisasi berteraskan Islam seperti Lembaga Tabung Haji dan begitu juga dengan pelaksanaan sistem kewangan Islam.

"Syariat Islam juga berkembang dengan baik. Universiti-universiti berteraskan Islam juga wujud di negara ini. Selain itu, sistem pembelajaran Islam di Malaysia juga boleh dianggap maju ke hadapan. Di sini juga tidak kurang banyaknya buku-buku yang membicarakan tentang Islam," katanya.

Beliau berkata, perkembangan Islam tidak akan berlaku jika suasana di Malaysia tidak berada dalam keadaan baik serta stabil.

"Nasihat saya pelihara negara ini baik-baik, ia satu amanah yang wajib dilaksanakan. Kekalkan perpaduan dan elakkan perpecahan.

"Musuh-musuh Islam sentiasa mencari peluang untuk memporak-perandakan umat dan perkara ini perlu diawasi bagi memastikan Islam di Malaysia sentiasa terpelihara," katanya.

Rabu, September 14, 2011

Halau Lion Group Ke Indonesia Dengan Segera

William Cheng dan Lion Group miliknya, perlu segera dihalau ke Indonesia, seperti mana ugutan sang celaka ini untuk memindahkan Lion Group ke Indonesia andai kerajaan meneruskan dasar-dasar mengawal harga bahan makanan demi kepentingan rakyat berpendapatan rendah.

Selama ini pun Lion Group melalui mall-mall miliknya seperti Ipoh Parade, Subang Parade, Seremban Parade, Celaka Parade, Pukimak Parade, tidak pernah membantu penduduk berpendapatan rendah di negara ini, apatah lagi membantu peniaga-peniaga Melayu.

Lion Group perlu segera berpindah ke Indonesia bagi memperlihatkan bahawa iklim ekonomi yang dilihat lebih terbuka di Indonesia itu merupakan tempat kesinambungan hidup Lion Group di masa hadapan ke arah sama ada lebih mantap, atau lebih melingkup.

William Cheng perlu diajar dengan dunia perniagaan sebenar yang dipenuhi taikun-taikun bumiputra seperti di Indonesia seperti Aburizal Bakrie dan Chairil Tandjung yang menunggu untuk menyepak terajang Cina bongkak sepertinya.

Lion Group perlu dihalau dari Malaysia.

Isnin, September 12, 2011

Lagi Manipulasi Puak Babi Buta Dalam Pembangkang

Lagi sanggahan membabi buta dan jawapan kepada sanggahan puak-puak babi buta berbaju komunis. Puak babi buta ini MENGELIRUKAN orang yang bodoh macam mereka tentang perjuangan komunis Cina yang berkiblatkan CHINA dengan komunis Melayu yang berkiblatkan INDONESIA. Pada zaman itu, gergasi BLOK TIMUR yang menganut komunisme ialah Russia , China dan Indonesia. SUDAH TENTU INDONESIA TIDAK TERANG-TERANGAN MENYEBUT MEREKA KOMUNIS DEMI MENDAPATKAN SOKONGAN RAKYAT YANG TERDIRI DARI RATUSAN JUTA UMAT ISLAM.

Tapi lihatlah hari ini. Bukankah dasar komunisme pimpinan SUKARNO, pembiaya Melayu haluan kiri yang diagungkan puak babi buta hari ini, yang diubah dan manipulasi, berjaya membuatkan sebuah negara yang berpenduduk Islam seramai 220 juta, atau 85% dari jumlah penduduk, mendabik dada bahawa mereka BUKAN NEGARA ISLAM.



Tanpa Nama berkata...

yg di prtikai kn sjarah bro,knp nk di klentong rkyt dgn sjarah yg di tulis oleh mrk.dlm sjarah penjajah,shamsiah fakeh di kata kn mmbunuh ank ny sndri krn tidak mahu prgrakan mrk di kesan.btul ke?cuba brkunjung ke rmh bkas ADUN BN Sg Manik dn kata kn abg dia pngganas komunis!tngk respon dia.UMNO dr dulu lg tdk prnh mngiktiraf org2 lain slain dr dlm UMNO sbgai pjuang.

11 September 2011 10:49 PM

Padam

Blogger IPOH MALAY berkata...

pala hotak ko.. kalo tak iktiraf.. takkan abdul rahim kajai ngan burhanuddin helmi jadi nama jalan kat taman tun... dorang bukan UMNO pun..

tapi...

dorang bukan penyokong INDONESIA RAYA berteras pancasila.. spt melayu haluan kiri ni...

dorang adalah pro-blok timur .. blok timur adalah komunis...

tolong jgn jadi melayu dan tempurungnya.. buku sejarah tak cukup topik bukan sebab sejarah salah tulis.. tapi sebab menghormati semangat dan dasar-dasar antarabangsa.... rakyat lah yang perlu baca sejarah dan compile untuk dilengkapkan..

sebab tu ayat pertama Allah turunkan ialah BACALAH... bukan DENGARLAH... bila dengar... otak tempurung akan tebal.. tgk org 2 PAS skang cukup... hasil dengar fitnah

ngerti apa nggak lo

12 September 2011 9:18 AM


Ulasan

Terdapat ramai lagi pejuang kemerdekaan yang bukan UMNO dan diiktiraf sebagai pejuang kemerdekaan. Mengapa buta sampai tahap tu? Burhanuddin Helmi bukan UMNO. Malah dia Presiden PAS pertama. Kalau tak diiktiraf, namanya tak diabadikan di jalanraya. Pak Sako bukan UMNO. Waima Datuk Onn Jaafar pun bukan UMNO walaupun dia tubuhkan UMNO! Kesian. Buta semuanya demer ni!

Jumaat, September 09, 2011

Kebodohan Penyokong Komunis Sentiasa Terserlah

Ini adalah contoh komen seorang penyokong komunis yang masih terpinga-pinga dengan status 'keterjajahan' tanah air, selepas 54 tahun merdeka :

Tanpa Nama Tanpa Nama berkata...

Tak payah spin banyak banyak le. Tahun bila yang diceritakan ni?


Masa tu semua orang nyanyi God Save the Queen dan diperintah oleh King George le. Duit pun pakai gambar King George.

Mana ada Jalur Gemilang dan gambar Agong? Yang ada masa tu Union Jack dan gambar King George ada lah.

Jadi barua Jepun, lepas tu barua British adalah masa tu.

7 September 2011 11:53 PM
Padam



Blogger IPOH MALAY berkata...

Tanpa Nama

Nation building bermula zaman british, sebab british bukan menjajah tanah ini dengan menggantikan negaraku dengan god save the queen, dan bukan menggantikan bendera malaysia dengan union jack..

dia menjajah masa moyang kau sedang bingung sama ada tanah tempat duduk dia tu bawah kuasa aceh atau kuasa siam atau kuasa entah siapa..

TOLONG JANGAN JADI BODOH.. itu memalukan..



Ulasan

Kalau 300 tahun lalu negara dah wujud dan jelas seperti China, Parlimen dah wujud macam England, bursa saham dah berurusan seperti di Belanda, Raja dah jelas berdiri mengawasi rantau jajahan walaupun dengan cara yang boleh dipertikaikan seperti Thai, lalu British menjadikan negara ini tanah jajahan mereka, maka bolehlah disebut dijajah, diusir, diterajang dan dilaksanakan jihad fisabilillah..

Pendudukan British di Tanah Melayu tidak lebih dari balasan Allah ke atas sikap orang Islam yang berbunuh-bunuhan merebut kuasa dan bijih timah. Bugis serang Kedah, Kampar serang Kampar, Minang serang Melaka.

Malah pembinaan negara oleh British yang turut menjadi tunjang Deklarasi Hak Asasi Manusia Sejagat 1948 , adalah usaha yang menerima campurtangan yang hebat oleh pemimpin Melayu, berhaluan kanan.

Apa yang dibuat oleh pemimpin Melayu berhaluan kiri tidak lebih dari mengambil kesempatan atas usaha yang semakin selesai tetapi mahu memindanya mengikut kehendak negara utama Blok Komunis pada ketika itu iaitu Russia, China dan Indonesia, kepada model sekular dan anti-agama.

Mengapa terlalu bodoh umat Melayu Islam hari ini yang langsung tidak mampu berfikir sediri melainkan menjadi anjing-anjing peliharaan pihak yang kini menggunakan isu komunis atas sebab menebalkan penentangan ke atas Islam?

Pahitnya, kita hanya terlihat sangat bodoh jika kita menyalahkan British kerana akhirnya, logika akan menyebut, sewajarnya kita salahkan tok nenek kita sendiri yang gagal membina negara jauh sebelum British tiba. Jika tak sampai hati, DIAM ITU LEBIH BIJAKSANA.

Rabu, September 07, 2011

Mana Ada Pejuang Kemerdekaan Aniaya Penduduk Awam?

Kaum ibu sedang bersiap sedia untuk menembak mati Melayu anjing bertopeng agama yang berkopiah putih, tetapi menyokong atheism, dan menjamah babi hutan di dalam belantara bersama sepet-sepet seideologi.

Sebuah kampung musnah dibakar oleh 'pejuang kemerdekaan' mengikut versi Melayu anjing di negara ini. Melayu anjing seperti ini lebih layak mampus dari terus hidup.

Kebencian Terhadap PAS Menjadi-jadi

Menggemparkan namun amat menyentuh perasaan. Tindakan Mat Sabu dan PAS, yang kini sesuai ditakrifkan sebagai serpihan Parti Komunis Malaya, membuatkan ramai anak-anak muda mencari sumber-sumber rujukan tentang perjuangan Parti Komunis Malaya.

Namun, oleh kerana tahap pemikiran mereka yang tinggi melebihi Melayu anjing dalam PAS, mereka tidak menjumpai apa yang perlu disimpatikan ke atas perjuangan komunis melainkan kebencian yang hadir terhadap perbuatan Melayu anjing PAS yang cuba memutarbelit sejarah demi sokongan DAP, serpihan utama Parti Komunis Malaya di tanah air.

Akibatnya, sesetengah mereka menyebut, mereka sanggup berjuang menentang PAS sebagaimana anggota keselamatan berjuang menentang komunis.

Kata mereka, nampaknya, PAS kini dipandang sebagai penyambung gerakan komunisme di tanah air dan tidak mustahil, Melayu anjing dalam PAS akan mengangkat senjata menentang pemerintah pada masa hadapan.

Kata mereka lagi, puak-puak Melayu anjing seperti PAS ini memang telah memulakan propaganda pada tahun 1930an bertopengkan agama demi menegakkan komunisme namun beberapa dekad selepas itu, telah mula berani mengangkat senjata menentang pemerintahan bangsa sendiri demi ideologi politik para pendatang.

Justeru itu, tidak mustahil di masa depan, akan ada anggapan bahawa Melayu anjing PAS adalah halal seperti mana halalnya darah Melayu anjing komunis yang berjuang menubuhkan negara atheist di bumi Semenanjung yang telah 600 tahun mendaulatkan Islam.

Selasa, September 06, 2011

Gempa Bumi 1:55 Pagi Tadi Gegarkan Pantai Barat Semenanjung

KUALA LUMPUR 6 Sept. - Gempa bumi kuat berukuran 6.6 pada skala Richter dilaporkan berlaku di Sumatera Utara pada pukul 1.55 pagi ini tetapi tiada amaran tsunami dikeluarkan, lapor Pusat Kajian Geologi Amerika Syarikat (USGS).

Gempa bumi tersebut berlaku di lokasi 2.973°Utara, 97.997° Timur pada kedalaman 110.1 kilometer dan kira-kira 100 kilometer dari arah Barat Daya Medan.

Jabatan Meteorologi Malaysia turut melaporkan kejadian tersebut yang gegarannya turut dirasai di beberapa tempat sekitar Selangor, Kuala Lumpur, Perak, Penang dan Kedah. - Utusan


Isnin, September 05, 2011

Jasa Terakhir British Ke Atas Umat Melayu Yang Besar Ertinya


Salah satu karya Melayu Tenging.

Tulisan ini bukan untuk mengagungkan penjajah British. Bukan untuk memrolokkan kemerdekaan yang merubah kita hari ini kepada sama ada lebih bersyukur atau hilang rasa bersyukur. Tetapi sekadar ingatan bahawa telah ditetapkan Allah SWT bahawa British akan datang, akan ubah dan akan pergi dengan peringkatnya tersendiri meninggalkan perubahan yang cukup besar.

Jika anda peka akan sejarah dunia, Deklarasi Sejagat Bagi Hak Asasi Manusia 1948 yang diadakan di San Francisco, telahpun memberi jaminan untuk semua bangsa yang terjajah untuk dimerdekakan dan diberi peluang untuk memerintah negaranya sendiri. Ini ditetapkan 7 tahun sebelum Tunku Abdul Rahman ke London untuk rundingan kemerdekaan. Keseluruhannya, kehadiran British selama 181 tahun telah membuatkan kita dapat menilai peringkat demi peringkat bagaimana dasar dan sikap British dalam mentadbir sesebuah bangsa yang tebal adat resam dan pegangan agamanya.

Awal kehadiran British memperlihatkan mereka sebagai oportunis yang menjaja tipu daya dan helah. Tidak sampai 50 tahun, British sudah berani menyebut Pulau Pinang dan Singapura adalah miliknya. 80 tahun kemudian, British mula mendatangkan bangsa asing iaitu kuli Cina secara besar-besaran dan mengubah demografi Semenanjung. Selepas 100 tahun, British cuba 'menduduki' negeri-negeri yang diketuai oleh Raja-raja Melayu dan selepas 130 tahun, British menjadi negara paling kaya di dunia hasil bijih timah dari Malaya sehinggakan mampu membina rangkaian keretapi bawah tanah di Kota London pada tahun 1908.

Selepas 165 tahun mengaut kemakmuran negara ini, British diusir oleh Jepun yang meniup angin perubahan yang baru ke arah perjuangan untuk menjadi pemilik mutlak tanah warisan. Ini adalah rentetan dari kebangkitan hasil Sumpah Pemuda 1928 di Indonesia telah menjadi pembakar semangat gerakan nasionalisme. British tetap mahu Jepun ditentang dari dalam. Oleh kerana Jepun menindas kaum Cina dengan kejam kesan dari sokongan Cina di sini terhadap Cina di Tanah Besar, British memperalat kaum Cina dengan menubuhkan Malayan People Anti Japanese Assocation (MPAJA) dan British membekalkan mereka dengan senjata api dan peluru supaya mereka dapat menyerang kedudukan Jepun dari hutan rimba.

Namun, apabila Jepun berundur, Cina-Cina yang membentuk MPAJA ini mengalihkan sasaran mereka ke atas orang Melayu Islam yang dalam diam, mereka tanamkan kebencian kerana bekerjasama dengan penjajah Jepun dalam urusan pentadbiran. Ratusan nyawa orang Melayu yang yang tak berdosa melayang dalam hanya 14 hari rampasan kuasa puak Cina MPAJA yang menggelarkan diri mereka Bintang Tiga hanya kerana berkhidmat dalam perkhidmatan awam yang dikawal Jepun selama 4 tahun.

Apa yang ada di tangan orang Melayu Islam pada ketika itu untuk menentang Bintang Tiga yang disanjung Melayu anjing hari ini? Bagi menyelamatkan nyawa lebih ramai orang Melayu dari 'penghapusan etnik di bumi sendiri' oleh pemberontak lengkap beruniform dan bersenjata, pihak British lah yang perlu dipanggil untuk dipertanggungjawabkan atas anarki yang dicetuskan oleh senjata yang mereka bekalkan sendiri.

Ketika Indonesia yang kononnya bakal membawa Malaya keluar dari belenggu British dan masuk ke cengkaman Jakarta langsung tidak berbunyi lantaran berhempas pulas mempertahankan kemerdekaan mereka yang diberikan oleh Jepun dari pendudukan semula Belanda, umat Melayu Islam negara ini terpaksa memanggil British dengan harapan dan ketakutan demi mengharapkan perlindungan kerana bukan semua orang Melayu mampu menerbangkan keris dan parang untuk mempertahankan diri.

British membantu membawa masuk senjata dan kelengkapan untuk menentang anjing-anjing yang pada ketika itu berlumba-lumba untuk menggigit tuan. Pendudukan semula British adalah 'penjajahan' yang diharap-harapkan oleh orang-orang Melayu (sudah tentu keluarga tertua Mat Sabu sendiri) yang menghadapi cubaan pembersihan etnik. Keberadaan British di Malaya tidak lagi sama seperti ratusan tahun sebelumnya. British kali ini hanya memikirkan untuk mempersiapkan Malaya yang merdeka, rancangan yang telah lama dibuat sebelum Tunku ke London. Jasa British menyelamatkan orang Melayu dari 'ethnic cleansing' sepanjang tempoh darurat antara 1945 hingga 1960 tidak sebesar hasil bumi Tanah Melayu yang mereka kaut. Tetapi menunjukkan kebencian melampau terhadap kehadiran British saat kegawatan pasca pendudukan Jepun sehingga 31 Ogos 1957 adalah manifestasi kesombongan tertinggi bagi seseorang Melayu Islam di bumi Semenanjung ini.

DENGAN IKHLAS, JAWABLAH WAHAI MELAYU TENGING (DI KETUAI MAT SABU) YANG BERIA-IA MENUNJUKKAN SIFAT ANTI-BRITISH DENGAN MELULU DAN BERSIMPATI PADA PELAKU CUBAAN PEMBERSIHAN ETNIK MELAYU 1945 ATAS NAMA KOMUNISME INI;

1. Adakah bapak si Mat Sabu membekalkan senjata kepada unit-unit Home Guard yang ditubuhkan di kampung-kampung untuk melindungi penduduk yang tidak berdosa? Tidak, senjata ini dibekalkan oleh British.

2. Adakah parlimen di negeri bapak si Mat Sabu yang membahaskan usaha mendapatkan Pattani bagi dimasukkan ke dalam Malaya? Tidak, parlimen British yang membahaskannya.

3. Adakah bapak si Mat Sabu yang meluluskan perlembagaan negara sehingga Islam pada tahap lebih tinggi dari Indonesia walaupun Malaya hanya mempunyai 55% penduduk Muslim berbanding Indonesia yang mempunyai 85% penduduk Muslim? Tidak, pihak British yang meluluskannya.

4. Adakah bapak si Mat Sabu yang memastikan orang Melayu dapat mengundi pada Pilihanraya Umum Pertama 1955 dengan jayanya? Tidak, pihak British yang mengusahakan kejayaan tersebut.

Cukuplah setakat itu.

Akibat Sukarno Pro-Komunis : 3 Juta Mati Dibunuh 1965 -1966

Kebodohan yang diiktiraf hanya menyuburkan lebih banyak kebodohan di sana sini. Contohnya, kebodohan Sukarno mengiktiraf perbuatan kejam Perdana Menteri Indonesia kedua, Amir Syarifuddin (gambar) yang mengepalai Parti Komunis Indonesia, atas kejayaan membunuh 5 Sultan negeri berdaulat di Sumatera pada tengah malam 3 Mac 1946.

Pada zaman itu golongan Melayu berhaluan kiri di Malaya mengangkat lelaki Batak Harahap ini sebagai inspirasi demi memastikan Malaya dimerdekakan dari British hanya untuk dijajah Indonesia.

Tetapi, Sukarno akhirnya sedar bahawa dia diperbodohkan oleh Amir Syarifuddin. Amir mati dibunuh tentera atas arahan Sukarno walaupun 3 tahun sebelum itu, mereka sama-sama bergandingan menentang penguasaan semula Belanda.

Balasan untuk 'ketua komunis melayu senusantara' ini pantas dikirim Ilahi. Pada19 Disember 1948, dia dan pengikutnya ditembak oleh cabang Angkatan Bersenjata Republik Indonesia di pinggir lubang yang digali khusus untuk menanamnya beserta pengikutnya.

Dalam masa hanya 11 bulan selepas tugasnya sebagai Perdana Menteri Indonesia kedua disambung oleh Perdana Menteri Indonesia ketiga, Dr. Mohammad Hatta, makhluk sanjungan Melayu berhaluan kiri di Malaya pada ketika itu telah lenyap untuk menjamin keselamatan mereka di sisi rejim Chin Peng.

Amir Syarifuddin dibunuh kerana didapati cuba menubuhkan Republik Sosialis Soviet Indonesia di Jawa Timur. Kematiannya membuatkan Melayu berhaluan kiri yang menumpang lindungan Parti Komunis Malaya menjadi hilang arah, lalu mengangkat Chin Peng sebagai ketua mereka . Kita kembali kepada kisah Sukarno.

Kebodohan Sukarno paling mula ialah tatkala mengiktiraf masterplan Amir Syarifudin dalam komplot pembunuhan Sultan-sultan Sumatera Timur dan para kerabat yang mempunyai nama Raja, Tengku dan Wan. Akhirnya tindakan Sukarno membuatkan dirinya sendiri terasa bodoh, lalu tindakan-tindakan bodoh mula diambil, sebelum dia diperbodohkan oleh kebangkitan gerakan kesatuan sekerja, dan kebangkitan gerakan-gerakan sosialis dengan hebat sekali hasil perancangan dalang-dalang komunisme sehingga Sukarno merasakan kuasanya terancam.

Kebodohan Sukarno makin terserlah apabila demi menguji sokongan rakyat Indonesia yang dilihat semakin terpengaruh dengan agenda sosialis komunis, dia terpaksa menebar propaganda peperangan dengan Malaysia yang kononnya telah menjajah Sabah dan Sarawak atas bantuan British dan Amerika Syarikat.

Tetapi Sukarno tersilap kerana menjaja nama Amerika Syarikat apabila fakta menunjukkan beberapa bulan sebelum itu, Sukarno berjaya menjajah Irian Jaya (Papua Barat) dengan meminta bantuan Amerika Syarikat supaya mengarahkan Australia melepaskan penguasaannya ke atas Pulau Papua dan mengiktiraf kedaulatan Indonesia ke atas Papua Barat.

Sebagai hikmah untuk kita renungkan, bermula dari tahun itu, sehingga ke hari ini, Amerika Syarikat kekal memonopoli perlombongan emas di Papua Barat yang merupakan antara lombong emas paling paling produktif di dunia. Bandingkan dengan fakta bahawa hari ini, tiada lagi kepentingan British tersisa di Sabah dan Sarawak.

Kebodohan Sukarno berlarutan sehinggalah akhirnya dia diperbodohkan oleh Jeneral Suharto yang merampas tampuk pemerintahan Indonesia, memulihkan hubungan dengan Malaysia dan memajukan kembali negara Indonesia. Sukarno akhirnya mati dalam sepi dan frustasi, hanya beberapa tahun selepas digembirakan dengan sokongan padu berjuta-juta rakyatnya penuh sorakan saat mendengar pidatonya yang berdegar-degar melaungkan slogan 'Ganyang Malaysia'.

Jika Sukarno tidak bodoh, sudah tentulah Suharto tidak perlu bersusah payah membunuh hampir 3 juta rakyat senegaranya sendiri yang disyakki menyokong perjuangan komunis di Indonesia antara tahun 1965 hingga 1966.

Jika Sukarno tidak bodoh, dia pastinya bersama menentang komunisme pada saat negaranya berpeluang untuk merdeka, iaitu pada saat yang sama ketika anggota keselamatan negara ini berhempas pulas menggempur gerila komunis yang disanjung Mat Sabu, nescaya 3 juta nyawa dapat diselamatkan 20 tahun kemudian di Indonesia.

Pun begitu, lihatlah pengaruh komunis yang telah kental mencengkam dasar negara bangsa Indonesia sehingga hari ini. Buktinya, tiada agama yang diangkat oleh pemerintah negara melebihi agama yang lain. Walaupun terdapat 200 juta umat Islam dari 250 juta penduduk, pemerintah Indonesia tidak bertanggungjawab untuk membina masjid-masjid dan sekolah agama seperti apa yang dilakukan oleh kerajaan pusat dan kerajaan negeri di negara ini walaupun hari ini Malaysia hanya mempunyai 65% penduduk Muslim.

Lebih menyedihkan, seluruh rakyat Indonesia berbangga dengan sekularisma total tanah air mereka walaupun dari mulut mereka yang taat kepada ajaran Islam. Inilah model yang menjadi idaman Anwar Ibrahim dan model ini membuatkan pembangkang kafir negara ini tidak menyanggah hasratnya untuk menjadi Perdana Menteri walaupun mengetahui Anwar gemar berjubur. Bukan saya kata. Karpal Singh yang kata 14 tahun lalu.

Pendek kata, benarlah kata orang-orang yang berilmu. Hanya si bodoh yang pantas mengiktiraf kerja bodoh yang dilakukan oleh si bodoh yang lain yang akhirnya melahirkan masyarakat yang cenderung membuat keputusan yang bodoh-bodoh belaka.

Ketika Polis Guna Senjata Milik British Untuk Bunuh Pihak Yang Turut Guna Senjata Milik British Untuk Bunuh Orang Awam

Jika anggota polis di Bukit Kepong menegakkan kuasa British, Parti Komunis Malaya dengan Melayu laknat di dalamnya menegakkan apa? Daulah Islamiah? Malaya Darussabu?

Jika anggota polis yang memastikan orang kampung tidak dibunuh dalam perigi buta atau dibakar bersama-sama rumah pusaka mereka, Parti Komunis Malaya dengan Melayu laknat di dalamnya menjamin keselamatan siapa? Habitat babi hutan yang menjadi makanan rasmi mereka?

Jika polis memastikan orang Melayu yang membanting tulang empat kerat menanam padi dan tanaman kontan tidak berputih mata dirompak gerila, Parti Komunis Malaya dan Melayu laknat didalamnya berbuat apa? Menolong membajak tanah kebun dan bendang orang kampung supaya ringan beban mereka?

Jika anggota polis memastikan orang kampung tidak ditipu oleh tali barut komunis, Parti Komunis Malaya dan Melayu laknat di dalamnya berbuat apa? Memberi keizinan pada anggota kafirnya untuk masuk masjid, berpura-pura solat dikalangan jemaah solat Jumaat, untuk mengintip dan mengumpul maklumat?

Jika anggota polis menggunakan senjata api yang dibekalkan oleh British untuk melindungi orang awam, mengapa Parti Komunis Malaya menggunakan senjata api yang turut dibekalkan oleh British (untuk menentang Jepun) sebagai senjata untuk membunuh hampir 2,500 orang awam yang kebanyakannya beragama Islam dalam 12 tahun?

Fakta yang tidak boleh dipadam ialah, sepanjang 1945 hingga 1960 , lebih 11,000 nyawa telah melayang. 2,500 darinya ialah orang awam. Jika dihitung dengan jumlah anggota keselamatan yang gugur,lebih 4,000 nyawa melayang dengan senjata pemberian British yang disandang gerila-gerila komunis.

Selebihnya adalah bangkai-bangkai para pejuang atheisme penentang agama. (komunis (dan Mat Sabu) kata : agama adalah candu yang merosakkan manusia) Ironiknya kini disokong sebuah 'parti islam' yang tak lama kelmarin malu-malu anjing untuk menyuarakan penentangan ke atas gerakan memurtadkan orang Islam, dan kali ini, dengan tanpa malu dan segan, menyokong fahaman freethinker.

Kesimpulannya, jika Mat Indera boleh mempertunjukkan kebodohannya setengah abad lalu, dengan memilih untuk berjuang tanpa terikat dengan mana-mana hukum agama walaupun dia sendiri mendapat didikan agama yang cukup sempurna, tidak mustahil individu tenging seperti Mat Sabu juga mampu mempertunjukkan kebodohannya hari ini.

Malah cucu Mat Sabu di zaman sains roket kelak pun berpeluang menunjukkan kebodohannya kepada umum andai kandungan otaknya setaraf sang datuk yang berbesar hati untuk memalukan diri sendiri.

Apa Benar Mat Sabu Penentang Raja-raja Melayu Dalam Diam?

Mat Indera (mamat sebelah) atau nama penuhnya Ahmad bin Indera, berdarah pahlawan daripada keturunan Datuk Bentara Husin Lela Pahlawan Siak Seri Inderapura yang menjadi panglima kanan Sultan Sharif di Siak.

Dia meneruskan perjuangan sayap kirinya ke dalam hutan pada bulan Jun 1948 bersama pejuang sayap kiri lain yang bernaung dibawah ehsan Kuomintang atau Parti Komunis China, yang membantu perjuangan Parti Komunis Malaya.

Rashid Maidin, Abdullah CD, Shamsiah Fakeh Khatijah Sidek dan Musa Muhammad, sekadar beberapa nama Melayu penentang penjajah telah sekian lama dinobatkan sebagai pejuang kemerdekaan rantau ini di Indonesia.

Peersoalannya, mengapa sejarawan Indonesia yang mengangkat mereka sebagai penentang penjajah?

Perlu diingat, Timbalan Gabenor Sumatra, Amir Syarifuddin adalah penggerak Parti Komunis Indonesia yang sentiasa berhubung dengan pejuang Melayu berhaluan kiri di negara ini. Atas kejayaan Amir Syarifuddin, yang berjaya melangkah sehingga menjadi Perdana Menteri Indonesia (jawatan tersebut dimansuhkan pada tahun 1959) pada 3 Julai 1947, pejuang berhaluan kiri di negara ini menerima Parti Komunis Malaya sebagai rejim haram yang menaungi mereka.

Apakah kejayaan Amir Syarifuddin sehingga berjaya menjadi Perdana Menteri Indonesia pada tahun 1947? Dia telah berjaya menggerakkan Revolusi Sumatra Timur pada 3 Mac 1946 yang membolehkan Parti Komunis Indonesia melakukan anarki dan kekejaman ke atas sistem beraja Sumatera Timur yang menyaksikan 5 orang Sultan di 5 buah negeri dibunuh dalam satu malam.

Jika pejuang Melayu berhaluan kiri bersekongkol dengan Parti Komunis Malaya usai gerakan menumbangkan sistem feudal di Sumatera, sudah tentulah mereka menjadikan kejayaan rejim Sukarno menghapuskan beratus-ratus Sultan Melayu di kawasan seluas lebih 1 juta km², sebagai pembakar semangat untuk menyambung lidah Sukarno di Tanah Melayu.

Jelas sekali, tindakan membela pejuang Melayu berhaluan kiri di negara ini yang memilih untuk bersekongkol dengan Bintang Tiga adalah tindakan yang tidak bermaruah bagi seorang Melayu Islam di negara ini. Lebih-lebih lagi jika orang tersebut lebih tua dari teman. Very stupid. Kesian anak-anak mereka menanggung malu kebodohan mak bapak sendiri.

Ini kerana seluruh Malaya mengetahui bahawa Bintang Tiga, dengan senjata yang diperoleh dari British melalui gerakan Malayan People Anti Japanese ketika pendudukan Jepun, telah membunuh ramai orang Islam yang terdiri dari imam-imam, guru-guru, para penghulu dan ketua kampung, dengan cara yang kejam pada tahun 1945.

Hari ini kesengajaan sesiapa jua untuk menyokong pejuang Melayu berhaluan kiri, jelas sekali merupakan tindakan yang mempunyai agenda tersembunyi yang masih dicuba-cuba untuk dizahirkan.

Jika penghapusan kuasa Sultan di Indonesia memartabatkan Amir Syarifuddin, mentor para pejuang Melayu berhaluan kiri di negara ini pada masa itu, sudah tentulah para pejuang Melayu berhaluan kiri di negara ini turut menanam semangat anti-feudal yang tinggi. Ia menjadi clue kepada persoalan mengapa mereka memilih untuk berjuang mengangkat senjata bersama Parti Komunis Malaya dan berkiblatkan ideologi komunisme yang menolak sistem beraja.

Tidak salah jika teman katakan yang Mat Sabu cuba menyebut bahawa pejuang sebenar pada zaman darurat ialah mereka yang menentang Raja-raja Melayu. Secara tak langsung, Mat Sabu cuba memberitahu kepada negara bahawa dia juga pendokong gerakan anti-feudal.

Mat Sabu perlu ingat bahawa sepanjang 181 tahun penjajahan British di Pulau Pinang, British tidak pernah mencampuri urusan agama Islam walaupun Pulau Pinang tidak mempunyai Raja. Tetapi, lihatlah pemerintahan DAP selama 3 tahun di Pulau Pinang.

Bacaan Al-Quran di subuh hening di Padang Menora dilarang menggunakan pembesar suara. Dilarang. Bukan mohon direndahkan bunyinya. Mat Sabu sendiri tahu komposisi orang Melayu di Padang Menora yang melebihi 90%, tetapi Mat Sabu buat-buat tak tahu.

Padahal Mat Sabu bersekolah di Sekolah Padang Menora, bersama-sama dengan bonda teman. Mat Sabu oh Mat Sabu. Very stupid. Jangan sampai masuk Kristian demi DAP sudah lah yer. PAS sure OK punya.