Jumaat, September 09, 2011

Kebodohan Penyokong Komunis Sentiasa Terserlah

Ini adalah contoh komen seorang penyokong komunis yang masih terpinga-pinga dengan status 'keterjajahan' tanah air, selepas 54 tahun merdeka :

Tanpa Nama Tanpa Nama berkata...

Tak payah spin banyak banyak le. Tahun bila yang diceritakan ni?


Masa tu semua orang nyanyi God Save the Queen dan diperintah oleh King George le. Duit pun pakai gambar King George.

Mana ada Jalur Gemilang dan gambar Agong? Yang ada masa tu Union Jack dan gambar King George ada lah.

Jadi barua Jepun, lepas tu barua British adalah masa tu.

7 September 2011 11:53 PM
Padam



Blogger IPOH MALAY berkata...

Tanpa Nama

Nation building bermula zaman british, sebab british bukan menjajah tanah ini dengan menggantikan negaraku dengan god save the queen, dan bukan menggantikan bendera malaysia dengan union jack..

dia menjajah masa moyang kau sedang bingung sama ada tanah tempat duduk dia tu bawah kuasa aceh atau kuasa siam atau kuasa entah siapa..

TOLONG JANGAN JADI BODOH.. itu memalukan..



Ulasan

Kalau 300 tahun lalu negara dah wujud dan jelas seperti China, Parlimen dah wujud macam England, bursa saham dah berurusan seperti di Belanda, Raja dah jelas berdiri mengawasi rantau jajahan walaupun dengan cara yang boleh dipertikaikan seperti Thai, lalu British menjadikan negara ini tanah jajahan mereka, maka bolehlah disebut dijajah, diusir, diterajang dan dilaksanakan jihad fisabilillah..

Pendudukan British di Tanah Melayu tidak lebih dari balasan Allah ke atas sikap orang Islam yang berbunuh-bunuhan merebut kuasa dan bijih timah. Bugis serang Kedah, Kampar serang Kampar, Minang serang Melaka.

Malah pembinaan negara oleh British yang turut menjadi tunjang Deklarasi Hak Asasi Manusia Sejagat 1948 , adalah usaha yang menerima campurtangan yang hebat oleh pemimpin Melayu, berhaluan kanan.

Apa yang dibuat oleh pemimpin Melayu berhaluan kiri tidak lebih dari mengambil kesempatan atas usaha yang semakin selesai tetapi mahu memindanya mengikut kehendak negara utama Blok Komunis pada ketika itu iaitu Russia, China dan Indonesia, kepada model sekular dan anti-agama.

Mengapa terlalu bodoh umat Melayu Islam hari ini yang langsung tidak mampu berfikir sediri melainkan menjadi anjing-anjing peliharaan pihak yang kini menggunakan isu komunis atas sebab menebalkan penentangan ke atas Islam?

Pahitnya, kita hanya terlihat sangat bodoh jika kita menyalahkan British kerana akhirnya, logika akan menyebut, sewajarnya kita salahkan tok nenek kita sendiri yang gagal membina negara jauh sebelum British tiba. Jika tak sampai hati, DIAM ITU LEBIH BIJAKSANA.

Rabu, September 07, 2011

Mana Ada Pejuang Kemerdekaan Aniaya Penduduk Awam?

Kaum ibu sedang bersiap sedia untuk menembak mati Melayu anjing bertopeng agama yang berkopiah putih, tetapi menyokong atheism, dan menjamah babi hutan di dalam belantara bersama sepet-sepet seideologi.

Sebuah kampung musnah dibakar oleh 'pejuang kemerdekaan' mengikut versi Melayu anjing di negara ini. Melayu anjing seperti ini lebih layak mampus dari terus hidup.

Isnin, September 05, 2011

Jasa Terakhir British Ke Atas Umat Melayu Yang Besar Ertinya


Salah satu karya Melayu Tenging.

Tulisan ini bukan untuk mengagungkan penjajah British. Bukan untuk memrolokkan kemerdekaan yang merubah kita hari ini kepada sama ada lebih bersyukur atau hilang rasa bersyukur. Tetapi sekadar ingatan bahawa telah ditetapkan Allah SWT bahawa British akan datang, akan ubah dan akan pergi dengan peringkatnya tersendiri meninggalkan perubahan yang cukup besar.

Jika anda peka akan sejarah dunia, Deklarasi Sejagat Bagi Hak Asasi Manusia 1948 yang diadakan di San Francisco, telahpun memberi jaminan untuk semua bangsa yang terjajah untuk dimerdekakan dan diberi peluang untuk memerintah negaranya sendiri. Ini ditetapkan 7 tahun sebelum Tunku Abdul Rahman ke London untuk rundingan kemerdekaan. Keseluruhannya, kehadiran British selama 181 tahun telah membuatkan kita dapat menilai peringkat demi peringkat bagaimana dasar dan sikap British dalam mentadbir sesebuah bangsa yang tebal adat resam dan pegangan agamanya.

Awal kehadiran British memperlihatkan mereka sebagai oportunis yang menjaja tipu daya dan helah. Tidak sampai 50 tahun, British sudah berani menyebut Pulau Pinang dan Singapura adalah miliknya. 80 tahun kemudian, British mula mendatangkan bangsa asing iaitu kuli Cina secara besar-besaran dan mengubah demografi Semenanjung. Selepas 100 tahun, British cuba 'menduduki' negeri-negeri yang diketuai oleh Raja-raja Melayu dan selepas 130 tahun, British menjadi negara paling kaya di dunia hasil bijih timah dari Malaya sehinggakan mampu membina rangkaian keretapi bawah tanah di Kota London pada tahun 1908.

Selepas 165 tahun mengaut kemakmuran negara ini, British diusir oleh Jepun yang meniup angin perubahan yang baru ke arah perjuangan untuk menjadi pemilik mutlak tanah warisan. Ini adalah rentetan dari kebangkitan hasil Sumpah Pemuda 1928 di Indonesia telah menjadi pembakar semangat gerakan nasionalisme. British tetap mahu Jepun ditentang dari dalam. Oleh kerana Jepun menindas kaum Cina dengan kejam kesan dari sokongan Cina di sini terhadap Cina di Tanah Besar, British memperalat kaum Cina dengan menubuhkan Malayan People Anti Japanese Assocation (MPAJA) dan British membekalkan mereka dengan senjata api dan peluru supaya mereka dapat menyerang kedudukan Jepun dari hutan rimba.

Namun, apabila Jepun berundur, Cina-Cina yang membentuk MPAJA ini mengalihkan sasaran mereka ke atas orang Melayu Islam yang dalam diam, mereka tanamkan kebencian kerana bekerjasama dengan penjajah Jepun dalam urusan pentadbiran. Ratusan nyawa orang Melayu yang yang tak berdosa melayang dalam hanya 14 hari rampasan kuasa puak Cina MPAJA yang menggelarkan diri mereka Bintang Tiga hanya kerana berkhidmat dalam perkhidmatan awam yang dikawal Jepun selama 4 tahun.

Apa yang ada di tangan orang Melayu Islam pada ketika itu untuk menentang Bintang Tiga yang disanjung Melayu anjing hari ini? Bagi menyelamatkan nyawa lebih ramai orang Melayu dari 'penghapusan etnik di bumi sendiri' oleh pemberontak lengkap beruniform dan bersenjata, pihak British lah yang perlu dipanggil untuk dipertanggungjawabkan atas anarki yang dicetuskan oleh senjata yang mereka bekalkan sendiri.

Ketika Indonesia yang kononnya bakal membawa Malaya keluar dari belenggu British dan masuk ke cengkaman Jakarta langsung tidak berbunyi lantaran berhempas pulas mempertahankan kemerdekaan mereka yang diberikan oleh Jepun dari pendudukan semula Belanda, umat Melayu Islam negara ini terpaksa memanggil British dengan harapan dan ketakutan demi mengharapkan perlindungan kerana bukan semua orang Melayu mampu menerbangkan keris dan parang untuk mempertahankan diri.

British membantu membawa masuk senjata dan kelengkapan untuk menentang anjing-anjing yang pada ketika itu berlumba-lumba untuk menggigit tuan. Pendudukan semula British adalah 'penjajahan' yang diharap-harapkan oleh orang-orang Melayu (sudah tentu keluarga tertua Mat Sabu sendiri) yang menghadapi cubaan pembersihan etnik. Keberadaan British di Malaya tidak lagi sama seperti ratusan tahun sebelumnya. British kali ini hanya memikirkan untuk mempersiapkan Malaya yang merdeka, rancangan yang telah lama dibuat sebelum Tunku ke London. Jasa British menyelamatkan orang Melayu dari 'ethnic cleansing' sepanjang tempoh darurat antara 1945 hingga 1960 tidak sebesar hasil bumi Tanah Melayu yang mereka kaut. Tetapi menunjukkan kebencian melampau terhadap kehadiran British saat kegawatan pasca pendudukan Jepun sehingga 31 Ogos 1957 adalah manifestasi kesombongan tertinggi bagi seseorang Melayu Islam di bumi Semenanjung ini.

DENGAN IKHLAS, JAWABLAH WAHAI MELAYU TENGING (DI KETUAI MAT SABU) YANG BERIA-IA MENUNJUKKAN SIFAT ANTI-BRITISH DENGAN MELULU DAN BERSIMPATI PADA PELAKU CUBAAN PEMBERSIHAN ETNIK MELAYU 1945 ATAS NAMA KOMUNISME INI;

1. Adakah bapak si Mat Sabu membekalkan senjata kepada unit-unit Home Guard yang ditubuhkan di kampung-kampung untuk melindungi penduduk yang tidak berdosa? Tidak, senjata ini dibekalkan oleh British.

2. Adakah parlimen di negeri bapak si Mat Sabu yang membahaskan usaha mendapatkan Pattani bagi dimasukkan ke dalam Malaya? Tidak, parlimen British yang membahaskannya.

3. Adakah bapak si Mat Sabu yang meluluskan perlembagaan negara sehingga Islam pada tahap lebih tinggi dari Indonesia walaupun Malaya hanya mempunyai 55% penduduk Muslim berbanding Indonesia yang mempunyai 85% penduduk Muslim? Tidak, pihak British yang meluluskannya.

4. Adakah bapak si Mat Sabu yang memastikan orang Melayu dapat mengundi pada Pilihanraya Umum Pertama 1955 dengan jayanya? Tidak, pihak British yang mengusahakan kejayaan tersebut.

Cukuplah setakat itu.

Akibat Sukarno Pro-Komunis : 3 Juta Mati Dibunuh 1965 -1966

Kebodohan yang diiktiraf hanya menyuburkan lebih banyak kebodohan di sana sini. Contohnya, kebodohan Sukarno mengiktiraf perbuatan kejam Perdana Menteri Indonesia kedua, Amir Syarifuddin (gambar) yang mengepalai Parti Komunis Indonesia, atas kejayaan membunuh 5 Sultan negeri berdaulat di Sumatera pada tengah malam 3 Mac 1946.

Pada zaman itu golongan Melayu berhaluan kiri di Malaya mengangkat lelaki Batak Harahap ini sebagai inspirasi demi memastikan Malaya dimerdekakan dari British hanya untuk dijajah Indonesia.

Tetapi, Sukarno akhirnya sedar bahawa dia diperbodohkan oleh Amir Syarifuddin. Amir mati dibunuh tentera atas arahan Sukarno walaupun 3 tahun sebelum itu, mereka sama-sama bergandingan menentang penguasaan semula Belanda.

Balasan untuk 'ketua komunis melayu senusantara' ini pantas dikirim Ilahi. Pada19 Disember 1948, dia dan pengikutnya ditembak oleh cabang Angkatan Bersenjata Republik Indonesia di pinggir lubang yang digali khusus untuk menanamnya beserta pengikutnya.

Dalam masa hanya 11 bulan selepas tugasnya sebagai Perdana Menteri Indonesia kedua disambung oleh Perdana Menteri Indonesia ketiga, Dr. Mohammad Hatta, makhluk sanjungan Melayu berhaluan kiri di Malaya pada ketika itu telah lenyap untuk menjamin keselamatan mereka di sisi rejim Chin Peng.

Amir Syarifuddin dibunuh kerana didapati cuba menubuhkan Republik Sosialis Soviet Indonesia di Jawa Timur. Kematiannya membuatkan Melayu berhaluan kiri yang menumpang lindungan Parti Komunis Malaya menjadi hilang arah, lalu mengangkat Chin Peng sebagai ketua mereka . Kita kembali kepada kisah Sukarno.

Kebodohan Sukarno paling mula ialah tatkala mengiktiraf masterplan Amir Syarifudin dalam komplot pembunuhan Sultan-sultan Sumatera Timur dan para kerabat yang mempunyai nama Raja, Tengku dan Wan. Akhirnya tindakan Sukarno membuatkan dirinya sendiri terasa bodoh, lalu tindakan-tindakan bodoh mula diambil, sebelum dia diperbodohkan oleh kebangkitan gerakan kesatuan sekerja, dan kebangkitan gerakan-gerakan sosialis dengan hebat sekali hasil perancangan dalang-dalang komunisme sehingga Sukarno merasakan kuasanya terancam.

Kebodohan Sukarno makin terserlah apabila demi menguji sokongan rakyat Indonesia yang dilihat semakin terpengaruh dengan agenda sosialis komunis, dia terpaksa menebar propaganda peperangan dengan Malaysia yang kononnya telah menjajah Sabah dan Sarawak atas bantuan British dan Amerika Syarikat.

Tetapi Sukarno tersilap kerana menjaja nama Amerika Syarikat apabila fakta menunjukkan beberapa bulan sebelum itu, Sukarno berjaya menjajah Irian Jaya (Papua Barat) dengan meminta bantuan Amerika Syarikat supaya mengarahkan Australia melepaskan penguasaannya ke atas Pulau Papua dan mengiktiraf kedaulatan Indonesia ke atas Papua Barat.

Sebagai hikmah untuk kita renungkan, bermula dari tahun itu, sehingga ke hari ini, Amerika Syarikat kekal memonopoli perlombongan emas di Papua Barat yang merupakan antara lombong emas paling paling produktif di dunia. Bandingkan dengan fakta bahawa hari ini, tiada lagi kepentingan British tersisa di Sabah dan Sarawak.

Kebodohan Sukarno berlarutan sehinggalah akhirnya dia diperbodohkan oleh Jeneral Suharto yang merampas tampuk pemerintahan Indonesia, memulihkan hubungan dengan Malaysia dan memajukan kembali negara Indonesia. Sukarno akhirnya mati dalam sepi dan frustasi, hanya beberapa tahun selepas digembirakan dengan sokongan padu berjuta-juta rakyatnya penuh sorakan saat mendengar pidatonya yang berdegar-degar melaungkan slogan 'Ganyang Malaysia'.

Jika Sukarno tidak bodoh, sudah tentulah Suharto tidak perlu bersusah payah membunuh hampir 3 juta rakyat senegaranya sendiri yang disyakki menyokong perjuangan komunis di Indonesia antara tahun 1965 hingga 1966.

Jika Sukarno tidak bodoh, dia pastinya bersama menentang komunisme pada saat negaranya berpeluang untuk merdeka, iaitu pada saat yang sama ketika anggota keselamatan negara ini berhempas pulas menggempur gerila komunis yang disanjung Mat Sabu, nescaya 3 juta nyawa dapat diselamatkan 20 tahun kemudian di Indonesia.

Pun begitu, lihatlah pengaruh komunis yang telah kental mencengkam dasar negara bangsa Indonesia sehingga hari ini. Buktinya, tiada agama yang diangkat oleh pemerintah negara melebihi agama yang lain. Walaupun terdapat 200 juta umat Islam dari 250 juta penduduk, pemerintah Indonesia tidak bertanggungjawab untuk membina masjid-masjid dan sekolah agama seperti apa yang dilakukan oleh kerajaan pusat dan kerajaan negeri di negara ini walaupun hari ini Malaysia hanya mempunyai 65% penduduk Muslim.

Lebih menyedihkan, seluruh rakyat Indonesia berbangga dengan sekularisma total tanah air mereka walaupun dari mulut mereka yang taat kepada ajaran Islam. Inilah model yang menjadi idaman Anwar Ibrahim dan model ini membuatkan pembangkang kafir negara ini tidak menyanggah hasratnya untuk menjadi Perdana Menteri walaupun mengetahui Anwar gemar berjubur. Bukan saya kata. Karpal Singh yang kata 14 tahun lalu.

Pendek kata, benarlah kata orang-orang yang berilmu. Hanya si bodoh yang pantas mengiktiraf kerja bodoh yang dilakukan oleh si bodoh yang lain yang akhirnya melahirkan masyarakat yang cenderung membuat keputusan yang bodoh-bodoh belaka.

Ketika Polis Guna Senjata Milik British Untuk Bunuh Pihak Yang Turut Guna Senjata Milik British Untuk Bunuh Orang Awam

Jika anggota polis di Bukit Kepong menegakkan kuasa British, Parti Komunis Malaya dengan Melayu laknat di dalamnya menegakkan apa? Daulah Islamiah? Malaya Darussabu?

Jika anggota polis yang memastikan orang kampung tidak dibunuh dalam perigi buta atau dibakar bersama-sama rumah pusaka mereka, Parti Komunis Malaya dengan Melayu laknat di dalamnya menjamin keselamatan siapa? Habitat babi hutan yang menjadi makanan rasmi mereka?

Jika polis memastikan orang Melayu yang membanting tulang empat kerat menanam padi dan tanaman kontan tidak berputih mata dirompak gerila, Parti Komunis Malaya dan Melayu laknat didalamnya berbuat apa? Menolong membajak tanah kebun dan bendang orang kampung supaya ringan beban mereka?

Jika anggota polis memastikan orang kampung tidak ditipu oleh tali barut komunis, Parti Komunis Malaya dan Melayu laknat di dalamnya berbuat apa? Memberi keizinan pada anggota kafirnya untuk masuk masjid, berpura-pura solat dikalangan jemaah solat Jumaat, untuk mengintip dan mengumpul maklumat?

Jika anggota polis menggunakan senjata api yang dibekalkan oleh British untuk melindungi orang awam, mengapa Parti Komunis Malaya menggunakan senjata api yang turut dibekalkan oleh British (untuk menentang Jepun) sebagai senjata untuk membunuh hampir 2,500 orang awam yang kebanyakannya beragama Islam dalam 12 tahun?

Fakta yang tidak boleh dipadam ialah, sepanjang 1945 hingga 1960 , lebih 11,000 nyawa telah melayang. 2,500 darinya ialah orang awam. Jika dihitung dengan jumlah anggota keselamatan yang gugur,lebih 4,000 nyawa melayang dengan senjata pemberian British yang disandang gerila-gerila komunis.

Selebihnya adalah bangkai-bangkai para pejuang atheisme penentang agama. (komunis (dan Mat Sabu) kata : agama adalah candu yang merosakkan manusia) Ironiknya kini disokong sebuah 'parti islam' yang tak lama kelmarin malu-malu anjing untuk menyuarakan penentangan ke atas gerakan memurtadkan orang Islam, dan kali ini, dengan tanpa malu dan segan, menyokong fahaman freethinker.

Kesimpulannya, jika Mat Indera boleh mempertunjukkan kebodohannya setengah abad lalu, dengan memilih untuk berjuang tanpa terikat dengan mana-mana hukum agama walaupun dia sendiri mendapat didikan agama yang cukup sempurna, tidak mustahil individu tenging seperti Mat Sabu juga mampu mempertunjukkan kebodohannya hari ini.

Malah cucu Mat Sabu di zaman sains roket kelak pun berpeluang menunjukkan kebodohannya kepada umum andai kandungan otaknya setaraf sang datuk yang berbesar hati untuk memalukan diri sendiri.