Rabu, November 18, 2009

Sejam Di Facebook PM

Sejam di facebook Datuk Seri Najib, saya telah automatik menjadi tukang jawab yang tidak dianggap. Tak mengapa, asalkan saya dapat menjelaskan secara "dari rakyat untuk rakyat". Berikut adalah komen-komen saya pada posting terkini di situ yang menempelak para pengkomen yang bagi saya "mencerminkan tahap pemikiran rakyat Malaysia" yang mengundi pembangkang di negara ini.


Despite of whining for more places in here and that, please be noticed that our country is facing a greater threat to the whole system..

THE IGNORANT OF THE PEOPLE IN THE ECONOMIC REENGINEERING EFFORT!

We must whoheartedly support the government in acheiving the 5% economic development or else we will just a spectator of the Indonesian rise.....

BUY MALAYSIAN MADE.. GENERATE OUR ECONOMY!
57 minutes ago · Delete · Report



Most unwanted people of the nation is the people that never have the Korean attitude.. they can go to streets to pull down the ruling govt... but they can also surrender their jewelleries to avoid the succumb of their economy ..

unfortunately we are having citizen that whining alot on petty issues..

i hope that malaysia wouldnt be lag behind in disasterous degree... to the extent of even a country that famous with the low transparency index will attain higher achievement in prosperity!
55 minutes ago · Delete · Report



Kalau isu JKN Sabah, maka tempelaklah Pengarah Kesihatan Sabah.. dengan membawa isu remeh tersebut ke depan pintu rumah kepala pentadbir.. seolah olah sekadar itulah cara rakyat malaysia berfikir.. agak memalukan.. tetapi masih boleh diperbaiki..

(bila masa plak aku jadi jurucakap datuk seri ni.. :).. memandai je.. ahaha )
50 minutes ago · Delete · Report



Verily.. we are in a crucial situation when we talk about having a quality citizen... they are having a thinking that can be a funny yet worrying .. they could even look for PM's fb to report on leaking pipe etc.. they humiliate their own leader with their discretion ability.. not a flabbergasted things when you look on how malaysian are sometimes act unwise in many areas..
44 minutes ago · Delete · Report



royalti minyak kelantan? rasanya zon carigali dalam EEZ.. kalau sebatang jalan terbina depan rumah kita.. jalan tu kan milik kita jugak kaa? wang ehsan pun x syukur ke? kalo tak syukur, pakai duit tu, buat beli player EPL tauk dlm team kelantan .. hantar balik dua ekoq 'jentera' Ipoh tu balik.. :)
25 minutes ago · Delete · Report



Inilah contoh rakyat yang tak reti cemaner nak jana ekonomi.. biar rakyat senang... negara mundur... move to somewhere else.. tanyalah apa yang kita dah bagi kat negara daripada apa yang negara dah bagi kat kita..

jenis dah senang nak senang lagi adalah weeds yang merosak the whole plantation
21 minutes ago · Delete · Report



Ketahuilah bahawa indonesia sedang bangkit ekonominya... negara tidak lagi 'mewah' untuk orang asing... makin ramai masuk halal keluar haram kat pintu2 negara.. NAGRA MEMERLUKAN RAKYAT YANG TAHU PERANAN MASING-MASING..

bukannya nyamuk yang sentiasa berdengung ditelinga...
18 minutes ago · Delete · Report



Banyaknya rakyat malaysia yang tak dapat gambaran betapa tenatnya ekonomi negara... dan betapa negara dalam keletihan setelah mengambil segala pendekatan untuk naik dari -6% pertumbuhan ke -1%..

jalan masih panjang... anak2 tak paham... yang dia tau.. dulu boleh beli susu dugrow.. awat la ni.. minum susu timbang..

the country is in dire straits in regain it momentum after a hectic run.. support our country... jangan pikir perut sendiri banyak sgt..... Read More

tapi kepimpinan SEMEMANGNYA melalui teladan.. should be noted la kan..
5 minutes ago · Delete · Report