Isnin, Disember 06, 2010

Queen Elizabeth II Pun Patuh Adab Masuk Masjid

Adakah Cina dan India di negara ni sebiadap perempuan dua ekor tu? Rasanya tidak. Mereka telah lama hidup dengan orang Islam dan menghormati adab dan pantang-larang di dalam masjid.

Tak cukup gambar betina tak bersih, Teresa Cock dan sorang betina senja yang terjerit-terpekik dalam Masjid Negara berbual dengan seorang lagi lelaki tak bersih Tian Chua, dan gambar Michelle Obama yang teman gandingkan untuk perbandingan, teman tunjukkan pula gambar Queen Elizabeth yang melawat Masjid di UAE hujung bulan lepas :

Queen Elizabeth II mematuhi adab masuk masjid di UAE bulan lepas.

Michelle Obama mematuhi adab memasuki masjid di Jakarta bulan lepas.Terasa Cock dan minachi sorang ni dibenarkan masuk masjid dengan biadab oleh PAS bulan ini.

Hakikatnya ialah, Melayu barua dalam Pakatan Rakyat lah yang meliberalkan mereka. Mereka lah yang mengajar orang Cina dan India supaya bebaskan masjid dari pengaruh Islam dan tata susila yang terpakai.

Selangorian82 said...

wei, tu dekat rak kasut la, bukan tempat sembahyang...dah xde isu ke...wagagagaga.. kalau xde isu, tak payah komen la, buat orang tambah meluat...wagagaga...hidup rakyat!!!


Begitulah komen seorang anak Melayu yang tak pernah masuk masjid di blog The Unspinners. Jika dia selalu ke masjid, pasti dia tahu bahawa ketertiban berpakaian seharusnya adalah untuk KAWASAN MASJID. Bukan di tempat sembahyangnya sahaja. Mungkin dia anak Khalid Samad.

Jika Queen Elizabeth II dan Michelle Obama boleh hormati adab masjid, besar sangatkah celaka barua ini? Mereka besar kepala kerana disokong Melayu barua.

Hina, keji dan sungguh terkutuk Melayu-Melayu barua dalam Pakatan Rakyat. Sudahlah tidak pandai, diperbodohkan pula. Bodoh kuasa dua.

Adab Di Masjid : Beza Antara Ahli Politik Dan Pelacur Politik


Teresa Cock @ Masjid Negara, Kuala Lumpur

Perbezaan boleh dilihat dari tokoh politik tak sedar diri, tak sedar dek untung seperti gambar di atas, dan tokoh politik bertaraf dunia seperti di bawah.

Anda boleh melihat perbezaan jelas antara 'ahli politik' dan 'pelacur politik'. Ahli politik akan memahami sensitiviti masyarakat sekitar tempat ia berada. Pelacur politik adalah mereka yang berpolitik main redah ikut suka mak bapak mereka.

Kedua-duanya sedang berada di dalam masjid. Malang sekali apabila orang Islam yang bersama mereka turut menjadi sebahagian dari kebodohan dan kehodohan ini. Pelacur-pelacur politik membawa lumpur untuk dipalit ke muka mereka dan mereka melompat gembira.

Gambar di atas dan gambar dibawah sudah cukup membuktikan tahap ketololan ahli politik bukan Islam di negara ini.

Michelle Obama @ Masjid Istiqlal, Jakarta

Soalnya besar sangatkah Old Girl berbanding First Lady? Hahaha.

Perutusan Tahun Baru 1432 : Ketuanan Melayu Berjaya Elak Malaya Jadi Negara Komunis

Salam Tahun Baru Hijrah 1432. Perutusan blog ini berkait Ketuanan Melayu. Hijrah orang Melayu dulu lah yang mewujudkan konsep ketuanan Melayu yang akhirnya menggagalkan usaha menjadikan negara ini sebahagian dari blok komunis.

Keberjayaan orang Melayu memperkukuhkan konsep Ketuanan Melayu adalah faktor awal yang menjadi punca negara ini tidak jatuh ke tangan komunis atau setidak-tidaknya menjadi negara Pancasila pluralisma seperti Indonesia.

Keberjayaan orang Melayu menegakkan konsep Ketuanan Melayu adalah ciri awal demokrasi di negara ini yang menyuburkan gerakan bahawa suara majoriti adalah suara yang perlu didengar dan diikut oleh minoriti.

Hijrah orang Melayu dari berpuak-puak kepada bersatu pada akhir zaman kolonialisma menjadikan Malaysia berhasil terbentuk dengan kepimpinan yang mementingkan Islam.

Bayangkan jika orang Melayu pada tahun 1945 telah berpecah seperti hari ini, nescaya, Malaya hari ini adalah sebahagian dari blok komunis.

Bibit-bibit kecintaan PAS terhadap komunis telah didengar sejak 1999 lagi. Ramai penganut agama Islam versi PAS memuji-muja sistem komunis yang dikatakan berkebajikan. Yang peliknya, mereka ini lupa bahawa negara komunis tidak mengamalkan pilihanraya.

Akhirnya mereka menyokong gerakan membawa penjenayah kemanusiaan Chin Peng yang berjaya membunuh tidak kurang 10,000 orang Islam yang terdiri dari para guru, ustaz dan ustazah, kakitangan awam dan petani sepanjang zaman darurat.

Adakah kekananan orang Melayu di negara ini tidak Islamik? Adakah Ketuanan Melayu yang menjaga maruah Islam selama 65 tahun dari ia mula diangkat dulu tidak Islamik?

Jika saya salah, hitungkan jumlah masjid yang dibina British dan yang dibina pemerintah sepanjang 65 tahun kebelakangan ini. Adakah itu tidak Islamik?

Jika dikatakan bahawa PAS lah yang sebenarnya tidak Islamik kerana membenarkan perempuan kafir yang kotor untuk memasuki masjid sesuka hati, bagaimana pula?

Jika dikatakan setelah Ketuanan Melayu disanggah, kaum kafir mula mempersenda Islam dengan melontar ayat-ayat Allah tanpa sedikitpun mahu beriman, serta sesuka hati memasuki masjid tanpa adab, adakah Ketuanan Melayu itu tidak Islamik.

Mereka yang menyanggah Ketuanan Melayu adalah mereka yang mahukan Islam tidak lagi ditinggikan di negara ini. Itulah faktanya.

Hari ini mereka mencela kekananan Melayu dalam organisasi bangsa di Malaysia. Mereka sebenarnya tidak membenci Melayu kerana kata mereka Melayu itu lemah dan lembik. Tetapi mereka membenci Islam kerana Islam itu kuat dan tegas dan berkuasa mempersatukan orang Melayu menjadi kuat dan tegas juga. Dengan melemahkan Melayu, mereka juga berjaya melemahkan Islam.

Semoga tahun 1432 akan memberi harapan dan sinar keberkatan, hidayah dari Allah buat pencela agama yang bersebunyi disebalik istilah bangsa.

Selamat Menyambut Tahun Baru Hijrah 1432.

Kebiadaban Kafir Didikan PAS Di Masjid Negara

Sudahlah tidak bersih, kotor, berlaku biadap dengan menggunakan masjid sebagai tempat melepas syahwat politik mereka. Mereka seolah-olah tidak mempedulikan laungan azan yang berkumandang kerana hanyut dalam nafsu politik kerana PAS mengajar mereka bahawa mereka boleh masuk masjid demi berpolitik dan untuk bersama-sama dengan mereka melepaskan nafsu politik kotor mereka di rumah Allah. Celakalah PAS dunia akhirat kerana membentuk bukan Islam yang biadap seperti ini. Untuk bacaan lanjut, sila rujuk blog Oh Politik, M.I.M berdasarkan video dari Minaq-Jinggo.Semakin hari semakin biadap. Inilah hasilnya sejak PAS memberi lampu hijau kepada orang yang tak tahu adab di masjid untuk masuk sewenangnya ke dalam masjid. Celakalah PAS.

Gempar! Raja Petra Tubuhkan "Third Force"!

Raja Petra hari ini, 06.12.2010, sedang mewawarkan untuk membina Kuasa Ketiga dalam politik tanahair dari kubunya di London. Ini mungkin untuk menunjukkan dia "tidak lagi" bersama Anwar Ibrahim.

Satu forum akan diadakan dan dihoskan oleh dia, Yolanda Augustine dan Farouk A. Peru (siapa kejadah entah), bakal diadakan di Holiday Villa, Leinster Gardens, London pada hari Ahad, 12.12.2010.

Walaupun gerakan yang sedang dikuasakan olehnya itu tidak diberi nama "parti", tetapi Pergerakan Kebebasan Sivil Malaysia (MCLM) turut akan berbincang beberapa nama untuk diletakkan sebagai calon dalam pilihanraya umum mendatang. Bacaan lanjut boleh klik di sini.

MCLM ditubuhkan pada 30.10.2010 di London dengan dipengerusikan oleh Raja Petra Kamarudin, Haris Ibrahim sebagai presiden, Yolanda Augustine sebagai setiausaha, Natalie Sylvia Chow sebagai bendahari, Gilbert Jacobs sebagai penasihat undang-undang dan 3 ahli jawatankuasa iaitu Farouk A. Peru, Jeff Tan dan Sam Chong. Kumpulan ini juga mempunya 3 ahli lembaga pemegang amanah iaitu Amarjit Singh Sidhu, Lee Wai Siang dan Paramjeet Singh Karam Singh.

Sungguh kemalaysiaan bukan? Komposisi kaumnya cukup menunjukkan bahawa Raja Petra sendiri adalah seorang yang ditawarkan kerusi manakala Haris Ibrahim adalah penjawat jawatan gula-gula. Jika tidak masakan hanya 2 Melayu dalam kepimpinan 11 orang "rakyat Malaysia".

Untuk apa pulak politik Malaysia perlu dicorak di London. Jika "third force" yang jenis ini, tidak perlulah diberi sokongan kerana dilahirkan di sebuah negara Barat.Tidak sama tatanegara Barat dan Timur!

Untuk apa pula menyokong seorang penipu yang mungkin merancang penipuan yang lebih besar?

Adakah Anwar Ibrahim yang menyedari kemeruduman populariti dia umumnya, Pakatan Rakyat khususnya di kalangan orang bukan Melayu, maka Raja Petra diarah supaya mewujudkan opsyen bagi PAS-PKR-DAP yang akhirnya akan menyertai Pakatan Rakyat juga.

Ini taktik basi yang tercium bau basinya sebelum lidah menentukan. Hanya mereka yang membenci kemelayuan negara ini yang tergamak menyokong sebuah pergerakan yang lahir di bumi penjajah.