Jumaat, April 06, 2012

Nurul Izzah Pilih Hempok Kepala Bapanya Dari Menegah Orang Islam Minum Arak?

Di atas adalah sebahagian petikan temubual antara Nurul Izzah dan The Telegraph yang artikel penuhnya boleh di baca di sini.

Apa yang perlu diberitakan ialah betapa yakinnya Nurul Izzah menyebut 'pemakaiannya adalah haknya' dan ini memberi mesej jelas, kegedikan gadis penari tiang yang memakai pakaian seksi juga mempunyai hak untuk berpakaian menjolok mata.

Bukan itu isu teman. Isu teman ialah bagaimana dia dengan yakin menjawab satu soalan cepucemas berhubung larangan meminum arak.

Katanya " Apakah yang lebih penting? - membanteras rasuah atau menghalang sesetengah orang dari meminum arak di sesetengah tempat? Keutamaan saya ialah membanteras rasuah ".

Maka orang pertama yang perlu dibanteras dalam hidupnya tentulah BAPAKNYA sendiri yang mula menonjolkan diri ikon rasuah negara semasa pemilihan UMNO 1993.

Bukan semasa itu sahaja. Semasa bapanya mengumpan Ahli Parlimen BN untuk menubuhkan Kerajaan Lompat Parti 16 September yang tak jadi, Nurul Izzah sudah pasti mengetahui siapakah saudagar Cina kaya raya yang diguna pakai oleh bapanya untuk mendapatkan dana bagi merasuah Ahli Parlimen BN itu.

Sudahlah hipokrit, bercakap bohong, merendah-rendahkan syariat Islam pula. Inilah kata-kata dari parti anak beranak yang semakin hilang kepercayaan masyarakat. Bak kata Azmin Ali, hanya yang bodoh, buta dan tuli sahaja menyokong PKR, termasuk Azmin.

Inilah Kereta Berisi Bom Yang Diambil Sebelum Letupan Di Hatyai


Gambar kereta Honda Civic yang diletakkan secara salah dan menyusahkan pemandu lain untuk meletakkan kenderaan telah diambil oleh seorang yang prihatin dan mahu menimbulkan isu kerana gangguan yang dibuat telah menyusahkan orang lain.

Lebih dari itu, rupa-rupanya kereta tersebutlah yang berisi bahan letupan sehingga 60kg yang kemudiannya diletupkan menggunakan telefon bimbit dan menggemparkan bandar Hatyai.

Dua orang rakyat Malaysia terbunuh dalam insiden pengeboman tersebut.

Photo of Hat Yai blast car found
Published: 5/04/2012 at 10:02 PMOnline news:
The Bangkok Post

Songkhla police on Thursday released two photos of a Honda Civic believed to have been used in the deadly car bomb attack at a Hat Yai hotel on March 31.

The photos were taken by a person, whose information was withheld, who was searching for a parking spot and parked on the basement’s third floor, where police said the bombers left a stolen black Honda Civic containing a mobile phone-detonated 50-60kg explosive device.

The witness used a mobile phone to take photos of the car as it was parked horizontally and taking up car parking spaces.

The blast took place soon after the person went to run errands upstairs. The person notified police after realising the blast car matched the vehicle in the photos.

The two photos show there were many parked cars and people near the bomb site.

Semudah Itukah Mendapat Kad Pengenalan Malaysia?

Mudahnya untuk mendapat Kad Pengenalan Malaysia menurut media Indonesia. Mereka mendakwa spekulasi berhembus menyebut Neneng Sri Wahyuni, figura yang di cari oleh pihak berkuasa Indonesia berhubung kes rasuah, telah memiliki Kad Pengenalan negara ini.

Pihak berwajib di negara ini sewajarnya memberi respon yang menjawab tohmahan pihak-pihak di negara sebelah ini yang sudah pasti mengarut kerana Neneng dikatakan melarikan diri ke Malaysia tidak sampai setahun yang lalu.

Tuduhan ini memberi persepsi tidak baik bukan terhadap agensi berkaitan di negara ini bukan sahaja oleh masyarakat negara sebelah, tetapi masyarakat negara ini sendiri.

Nazaruddin Tak Tahu Neneng Sudah Miliki KTP Malaysia
Fajar Pratama - detikNews
Rabu, 28/03/2012 16:27 WIB

Jakarta Keberadaan istri Nazaruddin, Neneng Sri Wahyuni sampai saat ini masih misterius. Berhembus kabar dia sekarang sudah mendapatkan kartu tanda pengenal di Malaysia. Namun Nazaruddin mengaku tidak mengetahui hal ini.

"Saya tidak tahu. Dari mana Anda tahu dia di Malaysia," tanya Nazaruddin ketika dikonfirmasi. Hal tersebut disampaikannya di sela-sela persidangan di pengadilan negeri Tipikor, Jl Rasuna Said, Jaksel, Rabu (28/3/2012).

Alih-alih memberi jawaban, Nazar malah meminta pihak-pihak yang mengetahui keberadaan Neneng agar mencari sendiri ke Malaysia. "Kalau memang di sana, kenapa tidak dicari sendiri ke sana," ujar Nazaruddin.

Beredar kabar, Neneng yang merupakan buronan KPK dalam kasus PLTS Kemenakertrans tengah bersembunyi di Malaysia. Dia dikabarkan tinggal di sebuah perumahan dan sudah memiliki KTP di negeri jiran.

"Dia sudah memiliki KTP di sana," ujar salah seorang penegak hukum.

Neneng ditetapkan sebagai tersangka oleh KPK dalam kasus dugaan korupsi PLTS Kemnakertrans. Dalam kasus ini, kerugian negara ditaksir Rp 8,9 miliar.

Neneng sendiri saat ini tengah diburu di 188 negara oleh Interpol. Imigrasi juga sudah menarik paspor istri mantan Bendahara Umum Partai Demokrat ini.