Isnin, Mei 07, 2012

Demo Lagi Di Kedutaan Malaysia Jakarta

Demo Kedubes Malaysia, Laskar Merah Putih Bakar Replika Bendera Malaysia

Pandu Triyuda - detikNews
Senin, 07/05/2012 13:15 WIB
Jakarta Kedutaan Besar (Kedubes) Malaysia lagi-lagi jadi sasaran demonstrasi. Sekitar 300-an pendemo yang mengatasnamakan Laskar Merah Putih menggeruduk Kedubes Malaysia di Jalan HR Rasuna Said, Jakarta Selatan. Bahkan massa membakar replika bendera Malaysia dalam aksi mereka.

Pantauan detikcom, Senin (7/5/2012), massa menggugat pemerintah Malaysia atas kematian 3 TKI asal Nusa Tenggara Barat (NTB) yang tewas ditembak polisi Malaysia beberapa waktu lalu. Massa membentangkan sebuah spanduk putih berukuran 2x3 meter bertuliskan tiga tuntutan, yaitu 'Laskar Merah Putih menggugat PM Malaysia atas kematian 3 TKI, Pemerintah Indonesia untuk melindungi para pahlawan devisa, dan Indonesia Tanah Airku, tanah tumpah darahku'. 

Pembakaran replika bendera Malaysia tersebut sebagai ungkapan kekesalan massa aksi. Massa juga terlibat dorong-dorongan dengan polisi yang menjaga kantor kedutaan. Meski suasana berlangsung 'dingin' karena masih diguyur gerimis. Ada sekitar 200 polisi yang menjaga kantor kedubes Malaysia. 

Para pendemo terus meneriakkan yel-yel "Ganyang Malaysia". Sesekali orator yang berorasi di atas mobil bak terbuka meneriakkan 'Merdeka, hidup NKRI, hidup Laskar Merah Putih'.

Akibat demostrasi itu, jalur lambat depan kedutaan ditutup. Polisi pengalihkan arus lalu lintas di jalur lambat ke jalur cepat. Hingga kini demonstrasi masih berlanjut

Hujah Penuh Penafian Seorang 'Berangan PM'

Betapa penjelasan yang seharusnya dibuat bagi mengukuhkan hujah mengapa mereka perlu melakukan provokasi ke atas pihak polis dan merancang sebuah pertempuran menjadi medan untuk memaparkan penafian yang tidak berkesudahan dan kerja-kerja demonising UMNO yang keterlaluan.

Inikah ciri sorang pemimpin. Sama sekali tidak.


Rakyat Tidak Mahu Polis Lembik. Pendemo Agresif Layak Dibelasah.

Mereka mahu sekiranya mereka melanggar batas untuk menunjukkan polis Malaysia lembik, sebenarnya telah menunjukkan bahawa golongan ini diperbodohkan oleh badan guaman negara ini yang tidak sukakan PDRM kerana majoriti penjawat jawatan polis ialah Melayu. Jika bukan Melayu, mereka tidak pernah mengecam dasar kuku besi dan pembantaian terhadap demonstran oleh pihak polis yang berlaku merata-rata atas bumi. Bahkan Singapura mempunyai penguatkuasaan yang lebih ketat dari ini dan soal pihak polis berlaku ganas ke atas mereka-mereka yang berpotensi melakukan anarki seperti membakar premis niaga boleh memburukkan usaha menjana pendapatan negara. Betapa hina kita lihat badan guaman di Malaysia yang mnyokong anarki di negara ini.

Main aci kejar di Perancis, tak ganas lah. Gurau manja je.


Main polis sentri lututku di badanmu di Perancis. Tak ganaslah. Ok je.


Acara lepuk-lepuk manja dan balun-balun sayang di Canada. Belum ganas lah.


Pesta polis pijak demonstran yang cukup berperikemanusiaan di Canada.


Acara membanting cota ke perut di Britain, tak kejam, mengubat sakit pinggang.


Acara korek hidung oleh pasukan beruniform. Santai dan mesra di Sepanyol.


Acara kepala siapa tempurung besi di Sepanyol. Tidak ganas. Cuma menghilang migrain.Kekejaman polis menyembur air kepada para demonstran di Malaysia. Kejam, ganas, dan tidak berperi kemanusiaan kerana boleh mengakibatkan mati lemas, paru-paru berair, sawan babi dan muka herot.


Propaganda tajaan rakyat tempatan yang bukan sahaja memalukan negara, tetapi memalukan diri mereka sendiri. Menampakkan lagi kebodohan yang cuba mereka sembunyi.

Majlis Peguam Bagai Pembantu Pemberontakan

Siapa dari para peguam yang menjadi dalang kepada demonstrasi dan keganasan pemberontak semasa perhimpunan 28 April 2012? Mereka ini bagaikan memberi jaminan untuk  memberi bantuan guaman andainya perusuh dan pemberontak disabitkan dengan kesalaha kerana perlanggaran undang-undang.

Golongan peguam seperti ini hakikatnya adalah sampah sistem perundangan yang korup di Malaysia, sesuai dengan apa yang didakwa oleh pembangkang. Tetapi malangnya, pembangkanglah dalang korupnya pengamal perundangan di negara ini.

Mereka berjaya mengheret para peguam untuk bersama menentang pemerintah yang dilihat diketuai oleh parti Melayu Islam.

Mereka menaja setiap aktiviti yang berkait minda dan berkait kekerasan apa sahaja usaha untuk menjatuhkan UMNO, parti pengemudi jentera pentadbiran negara ini.

Tiada apa yang boleh dibanggakan dengan sistem perundangan di Malaysia kerana mereka tidak dapat memberi apa-apa manfaat ke atas penambahbaikan morali pemimpin tidak kira yang memerintah, lebih-lebih lagi pembangkang.

Majlis peguam dilihat sebagai sisa karat-karat badan perundangan Malaysia yang menyokong demonstrasi jalanan, penipuan, fitnah, salah laku moral dan kemerdekaan seksualiti.

Mereka berjaya meletakkan sebuah parti Islam ke dalam kelompok mereka, dan mengawalnya. Itu adalah kemalangan paling besar. 

Sebagai renungan, lihatlah bagaimana mereka mengakibatkan kemarahan umat Islam sehingga 1,000 orang berkumpul di pejabat Majlis Peguam kerana mengadakan forum murtad. 

1,000 je? Perjuangan PAS untuk perhimpunan haram menyokong Majlis Peguam lebih dari itu!


Milik Siapa 0133734003


Kononnya akaun anaknya digodam. Khalid Ismath dalam kegugupan dan telurnya yang naik ke perut, dibantu oleh bapanya yang mati kutu mempertahankan anaknya, menyebut akaun Facebooknya digodam.


Bagaimanapun terdapat beberapa kunci siasatan yang memang dapat membongkar pembohongannya itu. Empunya siapakah nombor 0133734003 itu? Dan siapakah peguam yang sentiasa memberi jaminan guaman kepadanya agar meneruskan rebelnya?

Sama ada benar akaunnya digodam atau dia sebenarnya dihujung penyesalan, segalanya mudah untuk disiasat kerana Facebook sentiasa memberikan kerjasama kepada PDRM berhubung isu ini.

Sekiranya benar, dari bukti-bukti yang diperoleh dari Facebook Inc. menunjukkan Khalid Ismath adalah penggunanya sebenar yang membuat ulasan subversif ganas dan melanggar undang-undang, sabitkan juga bapanya dengan penipuan semasa memberi keterangan.

Adakah hasil pasca-Bersih 3.0 ini, penipu PKR akan bertambah seorang lagi selepas Saifudin Nasution tertangkap rakyat menipu dengan memfitnah Pengerusi SPR.

Sudahlah dibuang universiti, tertangkap menipu pula nanti. Apa untungnya perjuangannya selama ini?

Saifudin Nasution Menipu. PAS Halalkan?Saifuddin Nasution ternyata penipu. Tapi PAS akan tetap membela PKR. Ini selari dengan matlamat  PAS ke atas PKR, membela hatta apa jua kesalahan yang menjatuhkan hukum dosa besar ke atas pelaku dosa. Dosa Saifudin Nasution menjadi sesuatu yang juga dilihat menjatuhkan imej keturunan Mendailing.

Adakah undang-undang sivil toleran terhadap penipuan? Malang sekali Majlis Peguam adalah jurucakap mereka. Sistem perundangan Malaysia dicacatkan oleh tunduknya Majlis Peguam di tangan pembangkang yang menjana polemik berkontroversi.


Wan Ahmad Wan Omar, ahli Umno cawangan Kubang Bunggor, Pasir Mas, yang menjadi perhatian ekoran pendedahan isu keahlian Umno oleh Setiausaha Agung PKR baru-baru ini, sebenarnya bukan Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR)!
Dan oleh itu, dia melahirkan simpati dengan Datuk Wan Ahmad Wan Omar. Menurut Wan Ahmad, dia perlu menjelaskan hal sebenar setelah nombor kad pengenalannya 490101-03-5179 disebut Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail sebagai milik Timbalan Pengerusi SPR.
Saifuddin mengaitkan nombor kad pengenalan lelaki itu sebagai dakwaan bahawa Datuk Wan Ahmad ahli Umno Cawangan Kubang Bunggor, Pasir Mas. 
"Sebenarnya, ahli Umno Cawangan Kubang Bunggor adalah saya, dan nombor kad pengenalan itu milik saya,” kata Wan Ahmad, peniaga kedai makan yang ditemui Sinar Harian, semalam. Wan Ahmad berkata, meskipun kenyataan Saifuddin tidaklah menjejaskan dirinya, namun dia berasa simpati kepada Datuk Wan Ahmad yang dituduh ahli Umno hanya sebab nama sama dengannya 
"Apa lagi sehingga dia (Datuk Wan Ahmad) digesa letak jawatan,” katanya. 

Wajib Tonton : Kesialan Peserta Demo Ganas 28 April 2012

Kalau dah begini sikapnya, wajarlah rakyat keseluruhannya bersama-sama dengan polis dan membela cara polis menangani anjing-anjing Anwar Ibrahim yang bertindak agresif dan anarkis. Majlis Peguam patut malu dengan hal ini dan sokongan mereka ke atas sikap anarkis ini wajar dijadikan controh bahawa Bar Council negara ini adalah korup.