Rabu, Mei 04, 2011

Gambar Sebenar 'Osama' Yang Di Tampal


Teman tak paham kenapa perlu sampai edit gambar jenazah untuk mengiyakan dakwaan Osama telah dibunuh? Turut kedengaran ialah gambar tersebut telah lama wujud dan muncul di khalayak umum.

Hari ini terserlah sudah siapa empunya wajah sebenar yang ditempelkan separuhnya dengan wajah Osama.

Dengan hidung tirus dan gigi memanjang, itu bukanlah Osama Laden. Jika gigi atasnya rosak hingga jatuh ke bawah, pastilah hidungnya turut kemek dan pesek.

Ntahlah, nampaknya kita terus dibuaikan tentang kematian figura yang tidak wujud pun. Media negara ini tidak perlu mengulas panjang lebar dan tumpuan kepada politik negara ini sebenarnya lebih cruicial!

چارا ممچهکن ڤرڤادوان چينا


اورڠ ملايو ڤرلو بيجق ممچه ڤڽاتوان اورڠ چينا هاري اين. اين کران ڤڽاتوان مريک يڠ تيدق کيت تاڠني هاڽ اکن ممبواتکن اورڠ چينا منجادي لبيه بسر کڤالا.

چارا ترباءيق دالم ممچهکن اورڠ چينا اياله دڠن ممبري ستاتوس بوميڤوترا کڤد اورڠ-اورڠ چينا يڠ لايق.

والاوڤون جک مريک اڠݢن منريما ستاتوس بوميڤوترا اين، اي ڤاتوت دبريکن باݢي ممچهکن اورڠ چينا کڤد دوا.

کيت تيدق ڤرلو تاکوت سکيراڽ چينا بوميڤوترا مرمڤس حق يڠ اد ڤد کيت کران سݢالا-ݢالنيا برساندرکن ڤرينسيڤ حکوم.

ڤميليکن هرتا باݢي بوميڤوترا دان بوکن بوميڤوترا بوليه دتاڠني دڠن تيدق ممبنرکن هرتانه-هرتانه دبلي سچارا برللواسا.

هاڽ دڠن چارا اين، اورڠ ملايو اکن منداڤت کاونتوڠن سمولا دان ڤد ماس يڠ سام، داڤت ممستيکن ڤلواڠ-ڤلواڠ يڠ ترسديا دکاول سبايقڽ دان ايکونومي يڠ ترلالو کاڤيتاليس ڤرلو دتاڠني.

سياڤاکه چينا يڠ بوليه دبوميڤوتراکن؟ سوده تنتوله مريک د کالڠن اورڠ چينا يڠ فصيح بربهاس ملايو، ڤنداي برڤنتون، هيبت برشعير، دان تيدق برمينت لاݢي دڠن کبودايان چينا مريک لاݢي
.