Khamis, Ogos 23, 2012

Ustaz Dibunuh Ketua Dan Pengikut Ajaran Sesat Di Indonesia

Seorang ustaz yang dipercayai memberi dakwah menentang ajaran sesat di Jawa Tengah didapati telah dibunuh oleh si ketua dan 14 pengikut ajaran sesat tersebut dan ditanam di kebun ubi milik sang ketua ajaran sesat tersebut. 

Tidak menghairankan jika kita lihat hari ini di negara ini sendiri telah berlaku 'pembunuhan' ke atas ustaz-ustaz sebuah parti yang cuba mengembalikan perjuangan Islam ke atas parti tersebut lantaran telah korup akibat ketamakan ke atas sekelumit kuasa oleh pemimpin-pemimpin yang 'kesesatan'.


Kamis, 23/08/2012 06:45 WIB

Pembunuh Ustad yang Tewas di Kebun Milik Pimpinan Aliran Sesat Ditangkap

Ahmad Toriq - detikNews


Jakarta Polisi berhasil menangkap pembunuh Ustad Endin yang ditemukan tewas di kebun milik pemimpin aliran sesat. Polisi menangkap 14 orang termasuk sang pemimpin aliran sesat, Sumarna, dan keponakannya, Ridwan.

"Telah dilakukan penangkapan terhadap 14 orang pelaku pembunuhan Ustad Endin dan masih melakukan pengembangan penyelidikan dengan penangkapan saudara Ridwan (keponakan saudara Sumarna) di Purwokerto, Jateng (saat ini sudah tiba di Sukabumi," kata Kabid Humas Polda Jabar, Kombes Martinus Sitompul, dalam pesan singkat yang diterima detikcom, Rabu (23/8/2012) malam.

Martinus menjelaskan, hasil penyidikan Polres Sukabumi, menunjukkan bahwa Ustad Endin dibunuh oleh Sumarna dan pengikutnya. Kemudian jenazah sang ustad dikuburkan di kebun belakang rumah Sumarna.

"Penyidikan Polres Sukabumi terungkap bahwa Ustad Endin telah dibunuh oleh saudara Sumarna dan pengikutnya pada hari Selasa 14 Agustus 2012 sekitar pukul 21.00 WIB, serta dikuburkan di belakang rumah saudara Sumarna," paparnya.

Polisi menemukan jenazah Ustad Endin di kebun singkong yang berjarak sekitar 500 meter dari rumah Sumarna. "Pada pukul 20.00 WIB hari Minggu tanggal 19 Agustus 2012 dilakukan pembongkaran mayat dan ditemukan Ustad Endin di kebun singkong yang berjarak kurang lebih 500 meter di belakang rumah saudara Sumarna. Korban ditemukan dalam posisi terlungkup menggunakan celana pendek, kaos dan jaket hitam dalam keadaan mulai membusuk." terang Martinus.

Sebelumnya Sesosok mayat ditemukan di kebun milik seorang pimpinan sebuah aliran sesat di Cisalopa, Bojong Tipar, Jampang Tengah, Sukabumi. Mayat itu diyakini sebagai seorang ustad yang menentang aliran keyakinan yang dipimpin oleh Sumarna.

Pakatan Rakyat Mula Melaksanakan Pemberhentian Kakitangan Awam


Satu penghinaan - CUEPACS

KUALA LUMPUR 22 Ogos - Tindakan memberhentikan ramai kakitangan awam Melayu di Pulau Pinang mungkin ada kaitan dengan hasrat pembangkang untuk mengurangkan 30 peratus jumlah golongan tersebut di negara ini.

Sehubungan itu, Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Omar Osman yang kesal dengan perkembangan terbaru tersebut menasihatkan kakitangan awam agar bijak membuat pilihan pada pilihan raya umum akan datang bagi memastikan nasib mereka terbela.

"Jika benar dakwaan kerajaan DAP Pulau Pinang telah membuang ramai pekerja (kakitangan awam) Melayu dalam pentadbirannya, maka hasrat pembangkang mengurangkan 30 peratus kakitangan awam mungkin menjadi kenyataan.

"Tindakan itu langsung tidak boleh diterima dan ia merupakan satu penghinaan kepada kakitangan awam," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
...
Sila dapatkan naskhah Utusan Malaysia hari ini.

Seperkara inilah yang selalu diperdebatkan oleh penyokong kerajaan memerintah dan penyokong pembangkang di pejabat-pejabat kerajaan. Mereka yang menyokong pembangkang rata-rata tidak mempercayai agenda mengurangkan kakitangan awam yang kebanyakannya orang Melayu oleh DAP, komponen paling berkuasa dalam Pakatan Rakyat. Mengikut agenda DAP, andai Pakatan Rakyat mengambil alih Putrajaya, 30% kakitangan awam akan ditamatkan perkhidmatan mereka dan angka ini menyamai 350,000 orang penjawat awam. Jika dinilai dengan purata pendapatan mereka itu 'memberi makan' 3 orang, hampir 1 juta orang Melayu akan hilang sumber untuk meneruskan kehidupan. Maka undilah PAS dan PKR kerana dengan mengundi mereka anda akan memberi mandat kepada DAP untuk melaksanakan agenda yang ditelan jauh ke dalam perut para penyokong pembangkang yang mengundi bukan demi masa depan, tetapi demi masa yang telah berlalu.