Khamis, Mei 20, 2010

Bangkok Bahaya? KL Lagi Bahaya!

Inilah apa yang dihajati oleh penyeru demonstrasi jalanan di negara ini. Sama ada UMNO mahupun PKR dan PAS, budaya mengheret ke jalanan bantahan politik hanya mencetuskan konflik tentera. Apabila tentera ikut campur nasib menjadi berubah sama sekali.

13 Mei merupakan kemuncak kepada rusuhan kaum di Semenanjung. Ia menutup rusuhan yang ada hingga ke hari ini sehingga Malaysia menjadi negara yang makmur kesan ketenteraman tersebut.

Cina tidak Miskin di Malaysia. Kalau ada pekebun sayur dan pencari kotak, ia adalah kerana Cina tidak mementingkan fakir miskin dikalangan mereka. Mereka bukan Islam dan menentang Islam. Perkahwinan dengan Islam dianggap memalukan kerana bertindak menghalang diri dari menjadi hamba nafsu. Ibu bapa yang tidak berusaha mengkayakan anaknya akan ke rumah orang-orang tua. Sungguh pelik.

Hakikatnya pergeseran kaum Melayu dan Cina telah berlaku sejak Cina mendarat di Tanah Melayu. Pada saat berlakunya 13 Mei, Renjer Iban ditugaskan mengawal perkampungan Melayu, maka sesiapa yang melanggar perintah berkurung akan ditembak mati dan bukan sedikit yang mati ketika pulang dari surau pada waktu malam. Bukankah orang Melayu itu cukup adil?

Pada tahun 1953 sehingga 1963, beribu-ribu pergaduhan kaum dicatatkan di sana-sini serata Malaya. Pelik tapi benar kerana orang Cina bersatu menyokong MCA manakala orang Melayu bersatu menyokong UMNO yang kedua-duanya sepakat dalam memerintah.

Demonstrasi jalanan menjadi punca pertempuran lebih hebat sehingga boleh menukar Bangkok menjadi Iraq yang baru sekiranya Raja Bhumibol tidak campur tangan. Tetapi Baju Merah langsung tidak berani untuk berarak ke istana raja.

Di Malaysia, kumpulan pro demonstrasi telah bertindak berarak ke Istana Negara. Maka jika diikutkan potensi agresif fundamental anti-UMNO di negara ini, mereka di negara inilah lebih berbahaya.


Ini kerana buat masa ini, UMNO lah yang masih memegang kunci survival Melayu Islam di negara ini. PAS dan PKR adalah hamba DAP. Mereka tiada jalan yang tersedia.

Inilah Akibat Jika Pakatan Rakyat Memerintah Malaysia


Nampaknya kelulusan untuk disko terbuka telah diberi ke atas sebuah syarikat pengurusan acara antarabangsa di depan Bangunan Sultan Abdul Samad, Jalan Raja, Kuala Lumpur.

Acara ini akan dipenuhi remaja hedonis yang memegang botol arak dan menari berpelukan lelaki dan perempuan menikmati bingit lagu parti jalanan antarabangsa yang menampilkan DJ DJ terkemuka dunia.

Nanti. Itu sekiranya Pakatan Rakyat memerintah. Oleh kerana dalam Pakatan Rakyat tiada yang mengetuai sesiapa, maka DAP mempergunakan haknya dan memberi gula-gula kepada golongan hedonis ini yang rata-rata adalah penyokong mereka.

Maka meloponglah makcik bertudung yang tergamak mengisi keahlian parti itu.

Pemuda PAS menentang acara itu tetapi DAP mudah menyumbat mulut mereka dengan kuasa dan peluang kekayaan duniawi. Pemuda PAS sebaliknya mengeluarkan fatwanya tersendiri dan larangan untuk orang Islam menyertainya dikuatkuasakan dengan ketat.

Namun, Kuala Lumpur telah ternoda. Semakin banyak acara maksiat dihidupkan. Parti hedonis besar-besaran diadakan, rumah-rumah urut diwujudkan, bar-bar diperbanyakkan, rumah-rumah pelacur dipelbagaikan dan rumah urut homoseksual didaftarkan atas nama hak asasi manusia.

Judi bolasepak? Bukan sahaja bolasepak, badminton, taekwando malah kuda longkang juga akan dihidupkan seandainya potensi untuk ianya memberi keuntungan yang tinggi sebuah negara maju berkebajikan ala DAP yang pakar ekonomi.

Sejarah membuktikan, Melayu dalam Pakatan Rakyat rata-rata tidak berpelajaran tinggi malah bodoh dalam soal ekonomi. Mereka mungkin menikmati ilmu di UITM tetapi peluang untuk mereka menjadi peneraju tidak ada kerana telah mendapat position blocking dan mental blocking oleh cerdik pandai bukan Melayu dalam Pakatan Rakyat. Mereka digunakan di jalanraya sahaja untuk berdemonstrasi.

Semua dagangan maksiat akan memberikan pulangan percukaian yang tinggi dan DAP sudah tentu mahukan wang dan menyokong rakan mereka PAS untuk keluarkan arahan tangkap untuk orang Islam yang menyertai sistem ekonomi berlandaskan maksiat dan mencabar maruah Melayu Islam di Tanah Melayu.

PAS hanya diam. Negara menjadi makmur. Malah lebih makmur dari Singapura. Hasil lendir dan arak terlalu tinggi. Hinggakan profesional serantau mencari lubang berbayar di sini. PAS hanya tunggangan memungut undi Melayu untuk membolehkan golongan tidak beragama dan ultra-sekular memerintah.

Kakitangan awam akan lebih puas menikmati hasil dari 'cukai perkhidmatan' yang tinggi yang boleh mencecah 60% dari KDNK. Malaysia menjadi sangat maju dan ultra sekular. Kehidupan beragama semakin hari semakin diperangi.

Itu sekiranya Pakatan Rakyat memerintah. BN memerintah mengikut sistem yang dipersederhanakan. Ini kerana ketua bagi gabungan itu adalah orang Islam dan parti dominan di dalam BN ialah parti orang Melayu yang tidak mahu negara ini menjadi negara pedagang maksiat yang menjadi mata pencarian utamanya.

Siapa yang mengepalai Pakatan Rakyat? Pengkaji ilmu politik dari seluruh dunia yang mengkaji rantau ini pun tahu, DAP merupakan kepala Pakatan Rakyat.

Berbalik kepada pemerintahan BN, gambar di atas ialah apa yang dilihat malam tadi di Dataran Merdeka di mana persiapan untuk acara Citrawarna 2010 anjuran Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan sedang dibuat.