Sabtu, Disember 25, 2010

Raja Petra Digesa Pulang

Teman mendesak supaya Raja Petra segera pulang dan melaporkan kepada umum bahawa dia telah memfitnah PM Najib berhubung isu pembelian ketenteraan yang dikaitkan dengan Altantuya.

Ini akan membersihkan namanya dan menjauhkan dia dari Pakatan Rakyat yang sedang dicemuhnya.

Teman paham kalau Raja Petra dibayar untuk membuat fitnah dan sebagai penganggur, Raja Petra memang akan mengenepikan moral untuk wang yang diperlukan dalam menyara hidup.

Teman tak mahu kalau Raja Petra nak masuk ke Malaysia dengan Third Force nya, dia akan terus bermain isu Altantuya yang diketahui BOHONG.

Apapun, Raja Petra wajar berbuat apa sahaja selagi undang-undang tidak dapat menafikan haknya.

Cuma dia menafikan haknya yang termaktub dalam undang-undang.

Raja Petra perlu pulang dan "face the music".

Reaksi Negatif Pemimpin Pakatan Rakyat Berhubung Pengharaman 1Malaysia Di Selangor

Pemimpin Pakatan Rakyat tidak sehaluan dengan tindakan Ronnie Liu yang mengharamkan logo 1Malaysia di Selangor. Mungkin malu dengan tahi yang terpalit di muka berhubung isu Kafe Rocket United.

Beberapa pemimpin, termasuk penasihat DAP Lim Kit Siang dan ahli biro politik PKR, R. Sivarasa secara terbuka mendesak supaya larangan tersebut dikaji semula.

Kerajaan negeri Pulau Pinang dan Kelantan juga tidak menyokong keputusan mengharamkan logo tersebut.

Ahli Parlimen PAS Kuala Selangor Dr Dzulkefly Ahmad malah menganggap ianya "keputusan terburuk" oleh Ronnie Liu dan menganggap itu bukan keputusan kolektif Pakatan Rakyat tetapi cuma satu keputusan peribadi seorang exco negeri.

Ramai yang mengelak menyebut tentang isu itu manakala Kerajaan Negeri Selangor bertegas bahawa keputusan itu dibuat kerana kata mereka "1Malaysia adalah bermaksud politik".

Pemimpin Barisan Nasional terus menganggap keputusan itu sebagai satu langkah ke belakang yang mundur.

Timbalan Pengerusi UMNO Selangor Datuk Seri Noh Omar berkata, perpecahan pendapat dalam Pakatan Rakyat berhubung isu itu menunjukkan parti tersebut bukanlah bersatu hati.

Bagi teman, ada seorang sahaja yang pasti menyokong apa juga tindakan Pakatan Rakyat, bodoh atau bangang, tetap disokong Nik Aziz!