Ahad, Disember 16, 2012

Melayu Pencacai DAP 'Diludah' Ahli DAP


Cina dalam DAP tak percayakan Melayu. Melayu pula terhegeh-hegeh menagih kepercayaan mereka. Sepanjang hampir lima tahun menjilat DAP kononnya DAP semakin terbuka, mereka hakikatnya 'diludah di muka' oleh mulut-mulut 'tidak halal'. Apa yang terbukti malam tadi adalah jelas. Melayu dalam DAP tidak diterima oleh ahli. Teruskan ketiadaan martabat dan air muka anda wahai Melayu DAP. Ia adalah contoh peringatan kepada yang mahu berfikir.AHMAD TON - 347, 
ARIFFIN OMAR- 348, 
HARUN BIN AHMAD - 28, 

SULAIMAN SYED IBRAHIM - 98, 
TENGKU ZULPURI SHAH 121, 
ZAIRIL KHIR JOHARI - 305, 
ZULKIFLI MOHD NOOR - 216, 
ROSELI ABDUL GANI- 39. 
(Cut off point top 20 ialah 824). 
* sumber: taipingmali

Sudahlah menjadi parti rasis yang berselindung dibalik nama parti semua kaum, DAP masih berani untuk meminta tambahan kerusi. Ini bermakna, PKR dan PAS sangat jelas, tidak kuat dalam Pakatan Rakyat.

Tindakan delegasi menolak pemimpin Bumiputra dalam parti tersebut walaupun hampir 63% penduduk negara ini berketurunan Bumiputra jelas menunjukkan belang DAP yang sebenar.

Persekongkolan PAS dan PKR dalam DAP tidak lain membuktikan bahawa setiap undi kepada PAS dan PKR adalah untuk memperkasakan penguasaan DAP di bumi Malaysia.

Natijahnya kelak, seandainya Pakatan Rakyat diberi kuasa memerintah, penguasaan DAP dalam Dewan Rakyat akan menjadikan negara ini tidak lagi berprinsipkan nilai-nilai Islami.

Jiwa mabuk kuasa PAS dan PKR membuatkan penipuan demi penipuan terus berleluasa. " Undilah parti yang membela Islam dan menegakkan kerajaan Islam " hanyalah penipuan semata-mata apabila tidak dapat tidak, terlalu jelas kelihatan bahawa DAP berkuasa menekan PAS dan PKR dalam hal berkait undang-undang.

Ini kerana, DAP memiliki ramai musuh Islam di dalamnya yang mahir dalam selok belok perlembagaan manakala PAS dan PKR hanya menjadi kerbau yang dicucuk hidungnya.

Dengan penipuan PAS dan kemaharajaan DAP, adalah sama sekali benar bahawa eksperimen mengganti kerajaan akan menjadi bala bencana kepada negara.

Cuba lihat Melayu pencacai DAP yang menyondol-nyondol ahli DAP untuk 'memecah tembok perkauman' , hampir setahun lalu di blog Suckmongkol :


Anonymous zarm said...
Allright Saudara2ku,
Maaf ya..dalam DAP xder panggil Datuk,TanSri,Dato Seri bla..bla..bla...
Kitorang panggil semua hadirin dengan ungkapan Saudara jer.
Saya dah 10 tahun menyokong DAP dan dah jadi life member sejak PRK Permatang Pauh 2008.
Walau majoriti saudara kita Chinese..tapi banyak perbezaan dan keikhlasan yang kita nampak di mata pemimpin DAP.
Teruskan perjuangan untuk RAKYAT dan jangan berlandaskan bangsa.
Lagi lama dalam DAP akan lebih banyaklah perkara yang saudara akan fahami dan hayati keunikannya.
Janganlah pulak esoklusa saudara tampil di TV3suku megatakan yang blog saudara kena hack dan sebagainya.
PAS bukan tak baik...tapi kita yang tak cukup baik untuk join.Memilih DAP adalah cara terbaik bagi seorang rakyat Malaysia memecahkan tembok perkauman yang di bina oleh FANATIK UMNO.
Selamat datang SAUDARAku.

3 January 2012 13:48


Bukankah membuang sebuah kereta hanya kerana pendawaiannya rosak demi membeli kereta baru adalah perbuatan bodoh disaat si pembeli mengakui poketnya tidak mempunyai wang yang banyak. Hasilnya apa? Tentulah menambah hutangnya. Kalau begini tindakannya, yang harus dibuang bukan keretanya. Tetapi si pemilik keretanya! Satu sen tak guna.

Itulah yang akan berlaku sekiranya DAP-PAS-PKR memerintah negara ini. Penipuan demi penipuan disumbat ke minda masyarakat seolah-olah masyarakat tidak mampu menilai. Perbuatan tidak bermoral ini merupakan langkah yang salah dan nescaya memakan diri mereka sendiri.

Salah satu contoh pencacai yang tidak sedikitpun dihargai parti. Kesian.

Zam vs Habibie , Zaenal vs Rakyat Malaysia - Siapa Yang Buta Dan Lupa?


Walaupun Zainuddin Maidin hanya bercakap soal BJ Habibie, tetapi balasan oleh Zaenal A Budiyono menunjukkan siapa yang yang lebih keterlaluan.

Zaenal, Pengarah Eksekutif Pusat Kajian Negara Membangun Indonesia, membalas dengan menjelekkan UMNO serta ekonomi Malaysia yang dinilai tidak kena dengan balasan atas artikel tersebut. Baca  tulisannya di SINI  

Dapat kita lihat bahawa, walaupun Indonesia mengaku dengan bangga kononnya negaranya mempunyai kemajuan dalam kebebasan berkata-kata berbanding Malaysia, namun Indonesia merupakan negara yang mundur dalam menanggapi sesuatu hal berkait hubungan antarabangsa dengan rasional tanpa emosi. Sangat mundur.

Menyebut kebebasan berkata-kata yang kononnya terkebelakang berbanding Indonesia, hakikatnya tidak begitu. Mantan PM, Tun Mahathir telah membuka ruang seluas-luasnya kepada penulisan blog-blog sejak 14 tahun lalu sehingga pada satu peringkat, ia tidak menguntungkan kerajaan memerintah satu sen pun.

Kebebasan di blog-blog Malaysia ternyata jauh melebihi di Indonesia kerana di Indonesia sendiri, terdapat undang-undang yang membolehkan pemfitnah dan pelaku kegiatan membusukkan nama individu, ditangkap.

Tetapi lihat sahaja di Malaysia. Bukan sahaja pemimpin memerintah difitnah yang bukan-bukan, malah gambar-gambar diubahsuai dengan cara tidak bermoral, jelik dan membelakangkan nilai keagamaan demi untuk memburuk-burukkan imej individu namun pelaku tetap sahaja bebas.

Di mana asasnya untuk mengatakan demokrasi Indonesia lebih maju dari Malaysia? Dalam medium lama yang ketinggalan, mungkin ya. Tetapi dalam medium moden yakni internet, maaf, anda silap. Internet mempengaruhi masyarakat hari ini dalam memilih. Tiada alasan menyebut rakyat negara ini dibungkam suaranya. Yang berkata demikian hanyalah orang yang otaknhya masih berada di tahun 90an. Ketinggalan zaman.

Hakikatnya, Malaysia tidak bergantung kepada media arus perdana lagi kerana matlamat untuk meningkatkan capaian internet distrategikan dengan mencambahkan blog-blog serta portal atas talian untuk membebaskan sebebasnya kebebasan bersuara sehingga apa yang kita lihat hari ini sebagai kebebasan,   sudah terbabas.

Sebab itulah nisbah capaian internet pada penduduk negara di negara ini jauh melebihi nisbah di Indonesia walaupun 60% dari muka bumi Malaysia adalah belantara.

Penembusan internet di Malaysia mencapai 62% manakala Indonesia hanya 18% walaupun 57% dari penduduk Indonesia tinggal di Pulau Jawa yang berkeluasan 128,300 km persegi, berbanding 81% penduduk Malaysia tinggal di Semenanjung Malaysia yang berkeluasan 131,600 km persegi.  Ya. Pulau Jawa lebih kecil dari Semenanjung Malaysia.

Zaenal menempelak bahawa Zainuddin Maidin 'buta dan lupa' , tetapi bertindak emosi dengan meleret-leretkan cerita memburukkan ekonomi Malaysia dan parti memerintah dengan nada Anwar Ibrahim. Ketika artikel Zainuddin Maidin berkisar antara beliau dengan BJ Habibie yang belum tentu disukai oleh segenap rakyat Indonesia, Zaenal cuba menjadi jaguh dengan menyerang Malaysia keseluruhannya. Siapakah yang sebenarnya buta dan lupa?

Ibarat ustaz PAS dan paderi DAP yang bersatu atas dasar menumbangkan parti pemerintah, ternyata mereka sama tapi tak serupa. Perumpamaan inilah yang tidak disebutkan Zainuddin Maidin dalam artikelnya dalam menyamakan dua insan yang sama tapi tak serupa.

Dalam kes Zainuddin Maidin, tanggapan teman, dia boleh mengatakan demikian dalam blognya, tetapi tidak seharusnya di dalam media arus perdana yang diketahui dunia, milik kerajaan memerintah.

Terima kasih Awang Selamat dan Dr. Paridah yang menjelaskan pendirian lebih ramai pihak berhubung tulisan Zainuddin Maidin berkenaan persamaan Anwar Ibrahim dan BJ Habibie.