Sabtu, Oktober 04, 2008

Jangan Biar Rakyat Bertindak

Kelembutan kerajaan pimpinan Pak Lah memang diketahui umum. Setegas manapun tindakannya, ianya dilabel sebagai tindakan paling lembik oleh pemimpin yang tidak tahu di manakah martabat bangsanya sendiri.
Setelah kejadian Hindraf berbuat kurang ajar pada hari raya pertama kelmarin, ramai orang Melayu terpaksa mengawal emosi mereka dan kebencian datang meluap-luap terhadap pelampau Hindu ini. Jika pelampau Hindu ini berbuat demikian di tanah air mereka sendiripun, nescaya bersepai otak dan misai mereka dikerjakan oleh umat Islam di sana. Tetapi, mereka mempergunakan sebaik mungkin sikap toleransi orang Melayu.

Amaran rakyat janganlah dipandang ringan oleh kerajaan. Ini kerana, jika kerajaan sendiri gagal bertindak untuk MENGHAPUSKAN pertubuhan haram memperjuangkan Hindu yang ditaja Parti Islam, Parti Liberal dan Parti Sosialis yang membentuk Pakatan Rakyat ini, kemungkinan besar, majoriti rakyat yang tidak gemar politik akan bangun di sana-sini dan meletakkan justifikasi di tangan mereka.

Mereka 'Pembawa Sial'?

Utusan Malaysia, Sabtu, 04.10.08

Boleh gagalkan rundingan – Samy

IPOH 3 Okt. – Presiden MIC, Datuk Seri S. Samy Vellu berkata, tindakan penyokong Hindraf menyerbu Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Perdana Menteri dan menteri-menteri Kabinet Islam hanya akan melambatkan lagi proses pembebasan lima pemimpin pertubuhan itu dari tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

Menurutnya, kekecohan yang dilakukan oleh kira-kira 1,000 penyokong pertubuhan itu di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) kelmarin juga akan menjadikan segala rundingan antara MIC dengan kerajaan bagi membebaskan pemimpin yang kini ditahan di Kamunting gagal.

Pengerusi Hindraf, P. Waythamoorthy yang menjadi dalang di sebalik kekecohan itu memang berniat melambatkan proses pembebasan kerana tidak mahu melihat negara aman.

‘‘Saya percaya tujuan penyokong Hindraf menimbulkan kekecohan bukanlah berniat mahu membebaskan lima pemimpin mereka dari tahanan ISA,” katanya di Klinik Pakar Wanita dan Fertiliti Jaya Balan di Hospital Pantai Putri di sini hari ini.

Ulasan

Rundingan? Apa lagi rundingan yang perlu dibuat? SIMPAN SAHAJA MAKHLUK PEROSAK ini selama-lamanya. Malaysia tidak memerlukan HERO-HERO TAMIL yang hanya layak berlakon filem dalam industri filem KOLLYWOOD. Jangan cetuskan kemarahan Orang Melayu kerana orang Melayu sebenarnya nampak pemaaf tetapi hakikatnya apabila mereka membenci, kemaafan itu sukar untuk diperolehi semula. Memang ini mainan anda semua yang gila berpolitik yang kononnya membela nasib kaum itu dan ini. Tetapi sentimen keseluruhannya ada pada majoriti rakyat. Kesemua 50 koresponden Melayu yang ditemui berhubung isu KEBIADAPAN HINDRAF mahukan HINDRAF DIHAPUSKAN!! Salah siapa? Salah orang Melayu? Atau salah PELAMPAU HINDU ini? Siapakah yang menaja pelampau Hindu yang membawa SIAL di negara ini?