Ahad, Mac 17, 2013

Tun M Tahu Anwar Peliwat Sejak 1993?

Gambar perlakuan tak senonoh mirip Anwar Ibrahim yang tersebar dua tiga hari ini bukanlah semata-mata PRU13 juka dilihat dari jangka masa panjang. Blogger cai Pakatan hanya memainkan isu tersebut dalam konteks jangkapendek semata-mata mungkin kerana dibayar untuk itu.

Jika dilihat sejarahnya, perlakuan Anwar Ibrahim ke atas lelaki telah dihebohkan sejak selewat-lewatnya 20 tahun lalu iaitu dengan pemandu isterinya pada tahun 1993. Kita tahu bahawa Tun Mahathir sengaja menyebut dirinya bodoh kerana tidak percaya dengan cakap-cakap yang didengarinya sepanjang 5 tahun didampingi Anwar. 

Namun 5 tahun merupakan satu jangka yang pendek bagi penelitian yang sangat dalam. Akhirnya pada 1998 Tun Mahathir memberanikan diri menerajang Anwar Ibrahim pada saat penyokong naifnya sudah sangat ramai. Teman sendiri mencari-cari borang parti keADILan ketika Anwar dihumban.

Lalu isu liwat yang selama ini didiamkan, atau sahaja, dipandang sebelah mata kerana bimbang sifat rebel Anwar yang sejak tahun 1970an itu meletus kembali, dijadikan sebab sampingan bagi pemecatannya. Sebab utama tentulah rasuah di dalam kerajaan yang dihadapi Anwar yang menempik dalam mesyuarat terakhirnya bersama UMNO dengan perkataan " siapa tak buat?", yang mengesahkan pengakuannya. Lalu dia dihumban ke penjara selama 6 tahun.

Rasuah-rasuahnya di dalam UMNO adalah kebenaran yang didiamkan oleh blogger kanak-kanak dan adek-adeknya seperti Tulang Besi dan Milo Suam. Misi utama menyerang UMNO dengan isu UMNO, bukan isu ketua mereka.

Mungkin sahaja KES LIWAT ANWAR yang sebenarnya pada konteks suasana hari ini, tidak mahu diperbesarkan sesiapa yang berkuasa di negara ini dan badan kehakiman negara ini melihatkan aktiviti anak-anak muda sekarang yang tidak sedikit telah memilih jalan seksual sedemikian dibelakang mata ibu bapa sahabat handai , bahkan ada yang mendapat restu ibu bapa, yang jelas menunjukkan kebebasan tersebut telah lama dibiarkan kerajaan.

PERKARA YANG TERSELINDUNG DI SEBALIK SESUATU YANG TIDAK BOLEH DICEGAH MELALUI JALAN UNDANG-UNDANG MENGENAI ANWAR IALAH PEMBABITANNYA DENGAN ORGANISASI LIBERALISME YANG MENCATURI DUNIA DAN MENGENEPIKAN ELEMEN PENGUASAAN SESEBUAH AGAMA KE ATAS SESEBUAH NEGARA.

Kebodohan jelas tidak ada pada UMNO mahupun Anwar. Ia berada pada PAS yang disihir agenda liberalisme. Mereka buta mata untuk melihat bahawa perjuangan mereka menegakkan Islam dibuat dengan menyertai gerakan liberalisme sedunia yang menolak peranan agama tertentu dalam perlembagaannya.

Adalah tidak mustahil jika 100% Melayu menyokong PAS bersama Pakatan Rakyat, orang Melayu tidak boleh dihalang untuk murtad, di bawah kerajaan persekutuan yang dipimpin Pakatan Rakyat.

Persoalannya, perkara ini tidak boleh dijadikan sebab untuk mengheret Anwar Ibrahim ke mahkamah. Tetapi dia bukanlah suci. Ada perkara lain yang dijadikan alasan. Sejarah bertulis hubungannya dengan anak-anak ikannya sepanjang 20 tahun ini hakikatnya juga tidak boleh dibawa ke Mahkamah kecuali dia meliwat lelaki bawah 18 tahun. 

Hanya penolakan drastik yang dilandaskan akal sahaja diperlukan. Ianya keputusan yang sangat berani. Seperti Mahathir memberanikan diri menerajangnya keluar 15 tahun lalu.


Lagi Rogol Berkumpulan Di India, Kali Ini Pelancong Switzerland Jadi Mangsa


Selepas kita digemparkan dengan perbuatan seorang pemandu teksi keturunan India merogol seorang pelancong Amerika Syarikat di Sepang minggu lalu, kali ini dunia anti-rogol digemparkan pula dengan kisah rogol pelancong lagi.

Kali ini di India. Negara rogol merogol. Seorang pelancong Switzerland yang sedang berkhemah ketika berbasikal bersama suaminya dirogol oleh sekumpulan lelaki selepas mereka dirompak.

Wanita Switzerland dirogol beramai-ramai di India

BHOPAL 17 Mac - Seorang pelancong wanita warga Switzerland dirogol secara berkumpulan di tengah India semalam dalam kes terbaharu keganasan seksual terhadap wanita.

Menurut polis, ketika kejadian mangsa sedang berbasikal bersama suaminya di negeri Madhya Pradesh, sebelum didatangai tujuh atau lapan lelaki yang menyerang pasangan itu kelmarin.

Kumpulan penyerang itu dilaporkan merompak pasangan tersebut, sebelum merogol wanita terbabit di hadapan suaminya.

Kes tersebut berlaku selepas seorang pelajar perubatan mati akibat dirogol secara berkumpulan di dalam sebuah bas di New Delhi pada Disember lalu. - AFP


Police: Swiss tourist gang-raped in India

From Sumnima Udas, CNN
March 16, 2013 -- Updated 1233 GMT (2033 HKT)(CNN) -- Police are investigating the gang-rape of a tourist in central India, the latest black eye for the country over violence against women.

A Swiss couple was camping near a forest in India's Datia district when a group of men beat the husband and raped his wife, the district's deputy superintendent of police, R.S. Prajapati, told CNN. There were between five and seven attackers, he said.

The couple arrived in Mumbai on February 3 and were on a cycling tour across the country, said D.K. Arya, deputy inspector general of police.

The attackers stole a laptop, 10,000 rupees (US $185) and a mobile phone, he said. The victims went to police and the woman was hospitalized and later released.

Twenty people have been detained for questioning, Arya said.

The couple is staying at a guesthouse in the Datia district while the investigation unfolds, he said.

The Swiss ambassador to India, Linus von Castelmur, has spoken with the couple and offered any support they will need.

"Their health and treatment is the priority of the moment," the ambassador said in a statement. "The embassy has also been in touch with the local authorities and has requested for swift investigation and for justice to be done."

The attack comes at a time in India when there are calls for stricter laws on sexual assault and changes in cultural attitudes toward women.

Agenda Jacel Kiram Untuk Beri Gambaran Buruk Tentang Islam?

Sebaik sahaja keluarganya melancarkan pencerobohan bersenjata ke atas kedaulatan Malaysia di Lahad Datu, Jacel Kiram serta merta menyarung tudung (hanya 1 jenis sahaja yang dia ada - warna hitam dan bersulam atas).

Kenyataan ini terserlah apabila tercetusnya porak peranda yang dianjurkan keluarganya dan SEPERTINYA DIA BERUSAHA MEROSAKKAN IMEJ ISLAM dengan melancarkan kegananasan bagi pihak bapanya, dan segera bertudung pada masa yang sama. Mengapa perlu segera bertudung setelah menimbulkan isu? Mengharap simpati? Atau ageda tersembunyi?

 Lihat foto kehidupan sebenarnya :