Selasa, Februari 08, 2011

Video Pembunuhan Pengikut Ahmadiah Di Indonesia

Sadis. Kejadian 10 pagi Sabtu lalu memperlihatkan kekejaman orang-orang kampung di Indonesia ke atas pengikut fahaman Ahmadiah di Jawa Tengah.

Kita beruntung kerana hidup di Malaysia di mana toleransi dipandang tinggi sehingga kita tidak terfikir untuk melakukan perkara sebegini terhadap pengikut ajaran Islam yang kita dapat lihat sebagai sesat.

Malangnya, masih ada yang tidak bersyukur menjadi rakyat Malaysia.


54% Label Halal Di Indonesia Adalah Palsu

Anda suka ke Indonesia? Memilih makanan mungkin bagi anda mudah ketika berada di sana. Tetapi pluralisme membuatkan anda tidak dapat lagi membezakan seorang Islam penjual bakso dan seorang Kristian pengusaha cafe. Apatah lagi jika anda rajin ke Bali di mana babi merupakan hidangan enak masyarakat di sana. Cuba baca ini pula.

Selasa, 08/02/2011 20:13 WIB
Awas! 54 Persen Produk Makanan Berlabel Halal 'Bodong'
Hery Winarno - detikNews
Jakarta - Tidak semua makanan yang berlabel Halal terjamin kehalalannya. Bahkan sebagian besar produk makanan yang beredar di pasaran, berlabel halal 'bodong'.

"Data dari BPOM, 54 persen produk makanan yang beredar tidak sesuai dengan persyaratan labelisasi halal," ujar Direktur Lembaga Pengkajian Pangan, Obat, Makanan dan Kosmetika (LP POM) MUI, Lukmanul Hakim kepada wartawan usai rapat dengan Komisi VIII dan BPOM di gedung DPR, Senayan, Selasa (8/2/2011).

Menurut Lukman salah satu persyaratan produk halal, selain memiliki label harus juga memiliki sertifikat halal. Sedangkan sebagian besar produk yang beredar di pasaran hanya mencantumkan label halal, belum tentu memiliki sertifikat halal.

"Jadi dalam produk makanannya ada label halal, tapi itu belum tentu memiliki sertifikat halal. Jadi label halal itu bodong, karena tidak sesuai persyaratan yang ada," terangnya.

Banyaknya produk berlabel halal bodong tersebut dinilai sangat mengkhawatirkan. Pemerintah lewat Badan Pengawas Obat dan Makanan (BPOM) diminta untuk melakukan penindakan.

"Itu menunjukan lemahnya aspek penegakkan hukum. Aspek itu ada di pemerintah, kita hanya edukasi kepada masyarakat. Harusnya pemerintah lewat BPOM gencar melakukan pengawasan dalam rangka penegakkan hukum," paparnya.

Terkait banyaknya produk makanan berlabel halal bodong tersebut, MUI menghimbau agar masyarakat meneliti sebelum membeli. Bagi yang ragu-ragu apakah makanan yang dikonsumsi tersebut berlabel halal bodong atau tidak, MUI menyarankan agar melihatnya ke situs www.halalmui.org.

bodong = bulging, protruding / tampalan. Apa yang anda perlu tahu ialah, kebanyakan pengusaha makanan adalah orang Cina.

Nik Aziz Pemimpin Islam Versi Celaru, Tuduh UMNO Tolak Islam

Penganut fahaman PAS tegar bermati-matian menuduh UMNO hipokrit dalam kes Nik Aziz-Mahathir-Lee Kuan Yew baru-baru ini. Asalnya, Nik Aziz membalas lemparan kata-kata berhubung reaksi dingin Nik Aziz terhadap tulisan Lee Kua Yew dalam buku terbarunya yang meminta orang Islam di Singapura tidak perlu terlalu Islam.

Nik Aziz menyebut, LKY sekadar minta mengurangkan, tetapi UMNO menolak terus. Teman heran lah dengan 'nabi' agama baru PAS ni. Nyanyuk ke apa?

UMNO masih mengadakan doa sebelum apa-apa acara anjurannya. Masih mengadakan majlis-majlis agama dan masih menjadi bilal dan imam di banyak surau dan masjid.

Teman nak tanya personally kat orang tua sepet (muka pun dah macam Kuan Yew) ni, PKR yang menjadi teman senggama PAS tu, terima Islam ke? DAP terima Islam ke? Kalau depa terima pun, depa praktik ke ajaran Islam?

Padahal banyak Melayu freethinker yang murtad dalam diam menjadi penyokong kuat PKR dan akan menyokong apa sahaja tindakan yang tidak popular ke atas umat Islam.

DAP menghina masjid dengan alasan, perbuatan mereka akan dibela oleh penganut agama PAS.

Jika hendak menyebut isu Soi Lek menghina Islam, orang tua sepet berserban ini patut sedar bahawa para bloggers pro-UMNO menyerang Soi Lek dari setiap sudut. Ini menunjukkan UMNO bukan sebuah agama.

Tetapi apabila Nik Aziz dan Hadi Awang mengeluarkan fatwa-fatwa sesat, pangkah PAS pahala haji, kerjasama dengan kafir menjadi kafir, doa-doa memusnahkan orang Islam yang lain, TANPA dibantah oleh pencacai dan penjilat pungkok kepala ajaran sesat ini yang bergelar blogger, ini betul-betul menunjukkan PAS merupakan sebuah aliran ajaran sesat (cult) yang semakin menular di tanahair.

Jika tidak memakai jubah dan purdah dikira menolak Islam, pak Arab yang minum beer berjubah, dan mak Arab yang menanggalkan purdah sebaik turun pesawat tu tidak dibakar neraka kah?

PAS telah sesuai dengan akronim Parti Ajaran Sesat, sebuah nama yang mula teman dengar pada PRU10 Nov 1999.