Selasa, Oktober 14, 2008

Kenyataan Bodoh : Melayu Itu Pendatang

Bukti dari Wikipedia yang menjadi rujukan seluruh dunia. Adakah fakta yang disediakan kepada 6,000 juta penduduk dunia ini adalah SALAH hanya kerana rasa tidak puas hati 11 juta penduduk bukan Bumiputra di Malaysia, lalu fakta ini perlu dipalsukan?

Bukan sahaja daratan dikenalpasti, pelantar di lautan juga di ambilkira. Ini bukanlah sesuatu yang direka-reka semata-mata. Adakah para chauvinist bukan Bumiputra di Malaysia BUTA atau BERHATI DURJA lalu menutup mata pada fakta sejarah?

Inilah KAWASAN MELAYU / DUNIA MELAYU / ZON PERADABAN MELAYU atau dengan kata lainnya, NUSANTARA yang telah dihakis oleh zaman dan penjajahan dari Utara termasuk bangsa Thai dan Viet yang berhijrah ke selatan dari kawasan yang kini terletak di CHINA sehingga NUSANTARA menjadi semakin mengecil. Hari ini, pendudukan orang Melayu di Semenanjung Malaysia dikecam oleh pendatang baru dari China yang ingin memadam lagi kawasan NUSANTARA dengan mendakwa orang Melayu adalah pendatang di Semenanjung. BODOH DAN BERNIAT JAHAT. Ianya umpama tindakan mengulangi sejarah perbuatan bangsa Thai dan Viet beratus tahun lalu.

Hanya kaum Cina dan India yang bodoh, yang membutakan mata dari sejarah dan CUBA MENGHASUT bangsa sendiri dengan fakta yang salah yang akan menyebut bahawa "Kaum Melayu Merupakan Pendatang Dari Kepulauan Melayu".

Tan Lian Hoe, bajingan dari Gerakan, turut memperlihatkan kebodohannya. Dan memalukan, ada juga Melayu yang bodoh sejarah, buta geografi dan berlagak seperti pandai lalu mengiyakan pendapat PENGACAU DAUN ini.

Lihat sendiri laman Wikipedia. Itulah maknanya Semenanjung Tanah Melayu atau maksud bahasa Inggerisnya 'MALAY PENINSULA'. Laman ini adalah laman rujukan seluruh dunia.

Jika mereka BUTA GEOGRAFI, jika mereka terlalu sepet untuk memerhati, biar saya terangkan : MALAY PENINSULA ialah jaluran tanah dari Utara ke Selatan, iaitu dari sekitar berhampiran BANGKOK hingga ke SINGAPURA. Itu yang termaktub dalam Atlas dunia. Ianya mempunyai latarbelakang sejarah hingga 2000 tahun.

Hakikatnya, lebih separuh dari 'MALAY PENINSULA' ini kini berada di dalam negara Thailand. Jika mereka menyembah dan menganut fahaman Barat mengenai demokrasi, mengenai liberalisma dan mengenai hak asasi, mengapa mereka MEMBUTAKAN MATA terhadap fakta sejarah yang dilakar oleh Barat sendiri.

Jangan di samakan dengan pendatang Cina yang baru tiba di sini kurang dari 150 tahun dan pendatang Tamil yang tiba di sini kurang dari 120 tahun.

Jika 2000 tahun bukan merupakan kayu ukur, bangsa Korea boleh dikira pendatang di Semenanjung Korea, bangsa Jepun tidak berhak atas pulau-pulau yang membina negara Jepun. Begitu juga Taiwan, negara itu milik kaum asli yang terpinggir di sudut ceruk pulau tersebut. Jadi, penghujungnya, kita akan kembali kepada frasa " KITA SEMUA PENDATANG" berdasarkan teori "JOURNEY OF MAN"

Tapi dengan menyebut Semenanjung Tanah Melayu sebagai bukan tanah asal orang Melayu adalah tindakan BODOH dan BERUNSUR JAHAT.

DIINGATKAN kepada kaum yang bukan berasal dari DUNIA MELAYU, AWASI mulut anda kerana anda hanya memperlihatkan kebodohan anda dengan mengeluarkan kenyataan yang bercanggah dengan fakta dan menggunakannya untuk mencari pengaruh.

Tan Lian Hoe wajar didakwa kerana memanipulasi fakta sejarah Dunia dan menyembunyikan hakikat sebenar demi meraih sokongan SESETENGAH YANG BODOH dikalangan mereka. Akta Hasutan 1948 untuknya adalah wajar.

Perbincangan Rahsia Yang Menyesatkan

Maksud ayat 8, Surah Mujaadilah :

Apakah tidak kamu perhatikan orang-orang yang telah dilarang mengadakan pembicaraan rahasia, kemudian mereka kembali (mengerjakan) larangan itu dan mereka mengadakan pembicaraan rahasia untuk berbuat dosa, permusuhan dan durhaka kepada Rasul. Dan apabila mereka datang kepadamu, mereka mengucapkan salam kepadamu dengan memberi salam yang bukan sebagai yang ditentukan Allah untukmu. Dan mereka mengatakan kepada diri mereka sendiri: "Mengapa Allah tidak menyiksa kita disebabkan apa yang kita katakan itu?" Cukuplah bagi mereka Jahannam yang akan mereka masuki. Dan neraka itu adalah seburuk-buruk tempat kembali.PROTOKOL 3 (14)
14. Apabila orang ramai mula melihat kehendak dan keinginan mereka dituruti, atas nama kebebasan, mereka akan merasakan mereka sebagai pihak yang berjaya mengembalikan kuasa kepada rakyat , tetapi, mereka tidak mungkin dapat melihat bahawa mereka sedang memikul batu gunung. MEREKA AKAN SEGERA MENDAPATKAN PANDUAN DAN TAK AKAN TERFIKIR UNTUK KEMBALI KE CORAK PEMERINTAHAN YANG LAMA dan dengan itu meletakkan kuasa mereka di KAKI KITA. Ingatlah Revolusi Perancis, kitalah yang meletakkan nama “Unggul” : rahsia persiapan yang kita memang ketahui setelah ianya adalah hasil tangan kita.

PROTOKOL 4 (3)
3. Kebebasan mungkin tidak mendatangkan masalah dan diterima dalam kemajuan ekonomi negara-negara dimana perilaku rakyatnya teguh diatas keimanan kepada Tuhan dan persaudaraan insaniah, tidak seperti konsep kesamarataan yang bercanggah dengan hukum ciptaan yang membawa kearah penaklukan. Dengan keimanan, rakyat-rakyat dibawah pemimpin yang beriman akan berpandukan penguasaan Tuhan terhadap bumi. INILAH SEBABNYA PENTING BAGI KITA UNTUK MELEMAHKAN SEMUA BENTUK PEGANGAN AGAMA, MENARIK KELUAR DARI PEMIKIRAN “BANGSA BUKAN KITA” AKAN KEESAAN TUHAN DAN KUASA-NYA, DAN MEMASUKKAN ANGKA DAN KIRA-KIRA SERTA KEPERLUAN MATERIAL.

Terjemahan dari Protokol Zionis ini menunjukkan bahawa porak-peranda merupakan cara ejen Zionis dalam membawa kuasa sesebuah negara ke 'kaki' mereka dan dikawal mereka selamanya. Apabila sesebuah negara berjaya dikawal oleh mereka sepenuhnya, agama tidak akan diberi pembelaan lagi. Kemurtadan digalakkan berleluasa. Jumlah atheist akan cuba dipertingkatkan. Kaedah mudah yang akan menyemai benih bagi menyuburkan atheism tidak memakan masa yang singkat. Ia memerlukan penggemblengan minda generasi baru.

Contoh mudah ialah apabila sistem ekonomi memaksa manusia memperhambakan diri pada pekerjaan, zuriat akan dididik oleh sistem pendidikan yang dipertanggungjawab atas kerajaan, dididik oleh TV, bahan bacaan sampingan dan tumpuan kebijaksanaan adalah kepada mereka yang dapat merungkai logika sesuatu perkara.

Apabila anak-anak ini membesar, mereka digalakkan untuk menerima konsep hak-hak asasi lalu menolak status quo yang dianggap lambang ketidakadilan. Lalu mereka memecah pagar kedaulatan agama itu sendiri dengan meyeru kepada konsep " persamaan adalah sebuah unsur serupa yang ditafsir mengikut corak pemikiran manusia. Bagi mereka kelak, Islam hanyalah sebahagian unsur keagamaan.

Lalu Islam menjadi sekadar agama biasa dan tidak diistimewakan lagi. Not glorified, dan terpaksa mengiktiraf persamaan tarafnya dengan agama berhala. Apakah ini yang di mahukan oleh Orang Islam di Malaysia?

Maka, berhati-hatilah bagi mereka yang dapat berfikir, dan mahu berfikir. Sesungguhnya sinar kebenaran dalam segurun dusta hanya dapat dilihat oleh mereka yang dibuka mata dan hatinya untuk melihat kebenaran.

Jika kebenaran yang dicari tanpa ada rasa prejudis, maka kebenaran jualah yang dipertemukan kepada kita. Jika tidak, mereka yang mendakwa dirinya benar, tidak akan sedar bahawa mereka sedang memegang tali palsu yang bakal mengheret mereka kepada kekacauan minda dan akhirnya melucutkan iman mereka tanpa sengaja.

PROTOKOL 5 (6)
6. "MELALUI AKU RAJA BERTAKHTA." Telah diperkatakan oleh Nabi bahawa kitalah manusia dipilih oleh Tuhan untuk memerintah seluruh bumi. Tuhan telah menganugerahi kita dengan kebijaksanaan yang bersepadanan dengan tugas kita ini. Andainya mereka jua wujud kalangan sebijak kita, hakikatnya mereka tidak akan diterima oleh masyarakat umum : Pertarungan akan bersifat kejam antara kita dan mereka dengan pertembungan yang dunia belum pernah saksikan. Ya, si bijak dikalangan mereka akan lambat tiba. Roda jentera semua negara yang bergerak atas kuasa yang ada pada tangan kita, iaitu emas. Sains Politik Ekonomi yang dicipta oleh para bijak pandai kita yang terdahulu telah sekian lama memberikan kewangan kedudukan yang sangat berprestij.

PROTOKOL 15 (6)
6. BANGSA BUKAN KITA menyertai pusat-pusat ini tanpa langsung ada keraguan atau atas harapan untuk mendapat secebis kesenangan duniawi, dan sesetengahnya, dalam usaha untuk mengetengahkan pendapat dan khayalan tak berasas mereka : mereka dahagakan detik kejayaan dan sorakan, yang memang kita boleh berikan. Dan sebab bagi kita memberikan kejayaan kepada mereka adalah untuk mempergunakan rasa besar hati mereka dan kemudian membentuk tekanan bagi mereka menerima cadangan-cadangan kita tanpa terhalang oleh kalangan mereka, dengan perasaan penuh yakin bahawa tidak mungkin mereka akan cenderung kepada cadangan pihak lain selain dari cadangan-cadangan bernas yang mereka sampaikan dari kita… Anda tidak akan dapat membayangkan sebijak mana pun BANGSA BUKAN KITA itu, dia akan berada dalam keadaan tidak sedar , dan bersifat bongkak, dan mudah untuk menjatuhkan mereka dengan sedikit kegagalan, walaupun kesannya sekadar ia melenyapkan sanjungan yang diterima, hakikatnya memperlekehkan mereka ketahap sahaya yang nyata apabila mereka perlukan perubahan untuk kembali berjaya. Dengan ini, seperti banyaknya kejayaan kita yang tidak terlihat, hanya kerana kita mementingkan satu-satu plan, sedangkan BANGSA BUKAN KITA sanggup mengorbankan plan-plan mereka hanya demi mendambakan kejayaan. Kesan psikologi dari sikap material mereka memudahkan kita memandu halatuju mereka. Mereka nampak seperti harimau tetapi berjiwa kambing dan mudah ditiup kepala mereka. Kita telah memperkudakan mereka dengan meletakkan sikap individu yang dipungut sebagai satu simbol. Mereka belum, malah tidak akan merasakan keadaan ini adalah manifestasi yang mencabul lumrah alam bahawa, setiap satu adalah tidak sama dengan setiap yang lain iaitu perbuatan memartabatkan idea individu.


Maksud ayat 44, Surah An-Nisaa'

Apakah kamu tidak melihat orang-orang yang telah diberi bahagian dari Al Kitab (Taurat)? Mereka membeli (memilih) kesesatan (dengan petunjuk) dan mereka bermaksud supaya kamu tersesat (menyimpang) dari jalan (yang benar).