Rabu, Oktober 17, 2012

Murahnya Akidah Nik Aziz

Kesian penjilat Nik Aziz. Mereka ingat Tuan Garu mereka pandai serba serbi. Tapi dengan mudah sahaja Tuan Garu mereka 'dikristiankan'. Atas nama apa perlakuan itu? Islam liberal ala Anwar? Jangan terkejut kalau lepas ni mereka melakukan ritual yang kehinduan pula.

Teman seboleh-bolehnya mengelakkan untuk menghina seseorang pemimpin sedemikian rupa. Tetapi jika empunya muka meminta-minta kehinaan, penghinaan lah yang diterima.


Crossed fingersFrom Wikipedia, the free encyclopedia


Crossed fingers
To cross one's fingers is a Christian hand gesture used to implore God for protection, as well as to pray for blessings and wish for good luck. The gesture has also been historically used in order to allow believers to recognize one another during times of persecution.[1]
In addition, some individuals, namely children, use the gesture to excuse their telling of a white lie; this use has its roots in the belief that the power of the Christian cross might save one from being sent to hell for telling a lie.[2]

Contents

  [hideInikah ciri seorang "Tuan Guru" ? Kedaifan pengetahuan yang menyesatkan pengikut-pengikut yang bodoh, kosong dan pada saat ini, mula membangkang sesama sendiri atas keterlanjuran dek kebodohan masing-masing. 

Pasti saat ini mereka sedang bertelagah sesama mereka berhubung siapakah DAJJAL dikalangan mereka yang cuba membatalkan akidah mereka tanpa mereka sedar.

Allah Maha Adil dan Maha Bijaksana. Sesombong-sombong manusia ialah manusia yang bodoh, tetapi mengaku pandai serba-serbi yang lupa dengan mudah sahaja, kebodohannya akan dipertontonkan kepadan masyarakat yang tidak pandai setakat mana pun, tetapi tahu beberapa hal.

Inilah akibat terlalu lama berkubang dalam negeri penuh bangsa sendiri dan penganut agama yang sama. Akibatnya, sangat mudah pula dibodoh-bodohkan oleh pihak luar. 

Barangkali selepas ini dia akan mengemukakan alasan serta dalih bagi membenarkan perbuatannya kerana Super Ego yang terselindung di dalam dirinya. Selepas itu pengikutnya akan menternak babi besar-besaran  untuk dijual kepada bukan Islam atas alasan babi hanya haram di makan dan najis untuk disentuh, tetapi tidak haram diternak. 


Nik Aziz bersimbolkan 'mohon perlindungan Jesus Christ'


DAP Tak Bantah Pengibar Bendera DAP Berpakaian Islam?


ALOR SETAR 15 Okt. - Dewan Ulama Pas Kedah membidas sikap DAP yang selalu tidak tahu menjaga sensitiviti umat Islam khususnya hati' ahli-ahli Pas apabila menentang undang-undang berunsurkan Islam dilaksanakan di negeri ini.

Setiausaha dewan itu, Syeikh Zainol Asri Ramli berkata, DAP tidak sepatutnya bertindak demikian kerana terdapat perkara yang Pas boleh berpakat dengan DAP dan ada juga perkara yang tidak boleh, dalam pakatan pembangkang.

"Pada saya, kita (Pas) nak jaga sangat DAP tetapi DAP tidak jaga hati kami. Sebenarnya kerjasama dalam pakatan (pembangkang) bersifat longgar dan fleksibel kerana ada benda yang boleh dan ada benda yang tidak boleh kita berpakat," katanya kepada Utusan Malaysia ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Pengerusi DAP, Lee Guan Aik semalam yang menegaskan DAP tidak sekali-kali akan membenarkan undang-undang berunsurkan Islam dilaksanakan di negeri ini termasuk pelaksanaan garis panduan papan iklan oleh Majlis Bandaraya Alor Setar (MBAS).

Guan Aik berkata, DAP membantah garis panduan itu yang antaranya menggunakan model berpakaian sopan dan perlu bertudung jika beragama Islam manakala model bukan Islam perlu berpakaian sopan.

Tambahan

Guan Aik membantah pengibar bendera DAP memakai lebai putih yang berunsurkan Islam, tetapi menyedari mereka bukan manusia, tetapi anjing peliharaan DAP, maka dibolehkan.

Nasib Proton Di Indonesia

Sentimen anti-Malaysia di Indonesia masih menebal, terima kasih kepada Anwar Ibrahim, si pengadu domba nombor satu, antara punca produk Proton dipandang sepi di Indonesia dan kos operasinya di sana mungkin sahaja menjadi beban buat Proton sendiri.

Setelah berapa tahun Proton menembus pasaran Indonesia,  adakah prestasinya semakin membanggakan? Tidak. Jadi atas alasan apa Proton terus berada di sebuah negara berpenduduk 250 juta, dengan penduduk kelas menengah seramai 70 juta,  tetapi jualan keretanya tahun ini tidak sampai 2,000 unit itu. Prestasi apakah itu?

Hasilnya, Proton menjadi bahan sendaan. Apa untungnya buat Malaysia? 


Melihat Nasib Mobil Malaysia di Indonesia

Mobil buatan Malaysia kalah bersaing dengan Korea.

Rabu, 17 Oktober 2012, 06:09VIVAnews - Dominasi mobil buatan Jepang di pasar otomotif nasional masih sulit untuk ditandingi. Agresifitas mobil asal Korea pun belum bisa berbuat banyak.


Meski begitu nasib mereka lebih baik ketimbang pabrikan asal Malaysia, Proton. Mobil negeri Jiran ini terbilang masih sepi peminat di Tanah Air.Berdasarkan data Gabungan Industri Kendaraan Bermotor Indonesia (Gaikindo), sejak Januari-September lalu, Proton hanya mampu mengemas penjualan sebanyak 1.990 unit. Penjualan mereka sempat mengalami kenaikan, di mana pada Januari lalu membukukan 200 unit menjadi 572 unit pada bulan berikutnya.Sayangnya angka jualan itu justru terus melorot. Pada bulan Agustus mereka hanya bisa menjual 99 unit, dan September sebanyak 81 unit.Produk mereka yang paling banyak diminati konsumen Indonesia adalah Exora. Mobil tujuh penumpang itu mampu terserap pasar sebanyak 1.167 unit (Januari-September). Disusul Saga (555 unit), Persona Elegance (111 unit).Adapun untuk mobil lainnya masih sepi peminat. Gen2 misalnya, mobil itu hanya terjual 95 unit dan Savvy sebanyak 62 unit. Sedangkan Gen2 Pesona dan Neo tidak mencatatkan penjualan sama sekali alias kosong.