Rabu, September 07, 2011

Mana Ada Pejuang Kemerdekaan Aniaya Penduduk Awam?

Kaum ibu sedang bersiap sedia untuk menembak mati Melayu anjing bertopeng agama yang berkopiah putih, tetapi menyokong atheism, dan menjamah babi hutan di dalam belantara bersama sepet-sepet seideologi.

Sebuah kampung musnah dibakar oleh 'pejuang kemerdekaan' mengikut versi Melayu anjing di negara ini. Melayu anjing seperti ini lebih layak mampus dari terus hidup.

Kebencian Terhadap PAS Menjadi-jadi

Menggemparkan namun amat menyentuh perasaan. Tindakan Mat Sabu dan PAS, yang kini sesuai ditakrifkan sebagai serpihan Parti Komunis Malaya, membuatkan ramai anak-anak muda mencari sumber-sumber rujukan tentang perjuangan Parti Komunis Malaya.

Namun, oleh kerana tahap pemikiran mereka yang tinggi melebihi Melayu anjing dalam PAS, mereka tidak menjumpai apa yang perlu disimpatikan ke atas perjuangan komunis melainkan kebencian yang hadir terhadap perbuatan Melayu anjing PAS yang cuba memutarbelit sejarah demi sokongan DAP, serpihan utama Parti Komunis Malaya di tanah air.

Akibatnya, sesetengah mereka menyebut, mereka sanggup berjuang menentang PAS sebagaimana anggota keselamatan berjuang menentang komunis.

Kata mereka, nampaknya, PAS kini dipandang sebagai penyambung gerakan komunisme di tanah air dan tidak mustahil, Melayu anjing dalam PAS akan mengangkat senjata menentang pemerintah pada masa hadapan.

Kata mereka lagi, puak-puak Melayu anjing seperti PAS ini memang telah memulakan propaganda pada tahun 1930an bertopengkan agama demi menegakkan komunisme namun beberapa dekad selepas itu, telah mula berani mengangkat senjata menentang pemerintahan bangsa sendiri demi ideologi politik para pendatang.

Justeru itu, tidak mustahil di masa depan, akan ada anggapan bahawa Melayu anjing PAS adalah halal seperti mana halalnya darah Melayu anjing komunis yang berjuang menubuhkan negara atheist di bumi Semenanjung yang telah 600 tahun mendaulatkan Islam.