Rabu, Julai 22, 2009

Dunia Tanpa Polis Ala Pakatan Rakyat Selepas 6.00 PM

Utusan Online, 22.07.2009, 7:10pm

Polis kecewa exco Selangor enggan beri keterangan

PETALING JAYA 22 Julai - Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar berkata, beliau kecewa dengan tindakan anggota exco kerajaan negeri Selangor, Ean Yong Hian Wah yang tidak bekerjasama dengan polis ketika diminta memberi keterangan mengenai kematian setiausaha politiknya, Teoh Beng Hock.

“Beliau menyuruh kita datang ke pejabatnya pada pukul 3 petang tetapi apabila pegawai kita pergi ke sana, kita diminta pula untuk menunggu hingga pukul 6 petang.

“Apabila sudah pukul 6 petang, exco itu enggan memberikan keterangan dengan alasan Menteri Besar Selangor memaklumkan kepadanya bahawa percakapan saksi tidak boleh dirakamkan selepas pukul 6 petang.

“Tidak ada undang-undang yang melarang polis merakamkan percakapan dan mengambil keterangan saksi selepas pukul 6 petang,” katanya kepada pemberita selepas melawat sebuah syarikat peti keselamatan deposit di kompleks beli belah The Summit dekat sini hari ini. - Bernama

Ulasan

Hello kawan.. you aa.. jangan banyak 'stirring shit' lah. Saya tau, you banyak buang air besar. Tapi hah, you mau ikut itu Flinstone punya law ha, you pigi duduk dia punya rumah lor. Ini negara ada law punya. Selepas pukul 6 petang ka, selepas pukul 6 pagi ka, kalau polis panggil, jangan banyak bunyi la, sohai. Kalau penyamun memang penyamun.

Kalau you tak mau kasi statement lepas pukul 6 petang ha, kalau you kena samun pukul 8 malam, you boleh report polis esok pagi, hai meh? Kalau you rumah kena rompak malam-malam ha, jangan panggil polis lor. Nanti misti mau kasi statement. Lain jam siang time, baru pigi balai.

Pak Khalid Brahim pun sama ya. Lepas ni, jangan cari polis lepas pukul 6 yer. Kalau kena rompak dengan perampok seberang selepas 6 petang, harap ke balai polis esok pagi sahaja.

Bodo punya wakil rakyat. Lagi bodoh itu orang ramai yang angkat dia jadi wakil rakyat.

Bangau Oh Bangang

Ronnie oh Ronnie, Kenapa Beng Hock mati?
Itu jam dia MACC tahan, Tentu kerja MACC
Tentu kerja MACC

MACC oh MACC, Kenapa tahan Beng Hock?
Dia dipanggil sebagai saksi, Ean Yong salahguna wang
Ean Yong salahguna wang

Ean Yong oh Ean Yong, Kenapa salahguna wang
Saya meh? Khir Toyo lagi banyak.. Apasal you diam saja
Apasal you diam saja

Khir Toyo oh Khir Toyo, Betul ke wak salah guna wang
Saya tiada kena mengena dalam ini lagu
Harap maklum.

Eh..

Ean Yong oh Ean Yong, Kenapa salahguna wang
You mana tau saya salahguna, Chee Keong blog ada cakap meh?
Chee Keong blog ada cakap meh?

Chee Keong oh Chee Keong, Betul meh itu Ean Yong salahguna wang?
Saya bukan tuduh dia atau siapa-siapa, Saya sama Azmin mau reshuffle!
Saya sama Azmin mau reshuffle!

Azmin oh Azmin, Kenapa nak dirombak
Macammana tak kena rombak, Khalid bela geng perompak
Khalid bela geng perompak

Khalid oh Khalid, Betul ke geng dengan perompak
Siapa? Tak mungkin Teresa perompak, Walaupun dia kuat menyalak
Walaupun dia kuat menyalak

Teresa oh Teresa , Kenapa kuat menyalak
Macammana saya tak salak menyalak
Itu Salak Selatan under saya ma..

Tanya lain, jawab lain!

Teresa oh Teresa, Kenapa menyalak Azmin
Oh.. Sebab dia mau kacau kami, Tuduh kami kongsi gelap
Tuduh Kami kongsi gelap
I'm a senior exco.. cakap baik-baik!

Kongsi gelap oh kongsi gelap, Betul meh kamu ada link sama Exco DAP?
Siapa pintu buka kami masuk lor, Ronnie ada buka
Ean Yong ada buka

Ronnie oh Ean Yong, Betul meh you buka pintu sama kongsi gelap?
Sei ngolei hoilei kong kamyong (Matila kami diorang cakap macamtu)
Memang ada juga
Memang ada juga
Chan yau lorrr..

Rakyat oh Rakyat, Kenapa Beng Hock mati?
Sebab kalau dia mati, DAP senang hati
DAP senang hati