Selasa, Februari 24, 2009

Sultan Perak Cuma Mahu 'Bukan PR'?

Saya nampak, ada la satu dua nama anti-penyatuan yang setia dalam blog ini melalui komen dan Cbox. Bagi saya mereka ada menyebut perkara yang benar tetapi bagi menyedapkan penyampaian mereka, mereka tambah dengan fitnah dan menunjukkan kekurangan ajar yang terdidik. Bolehkan orang yang macamtu menyedarkan saya tentang dogma mereka dan mengharapkan tafsiran saya berubah?

Sesetengah pihak yang menuntut mandat baru diperoleh bercakap sebagai bukan rakyat Perak. Mereka mentafsir sesuatu mengikut angin tempat mereka. Hanya 30 hits dari Perak dari 542 hits hari ini. What u expect ? Maaf kata, angin negeri berbeza.

Kita tidak boleh mempertikaikan pemuda pemudi Kelantan, dari sekolah hingga ke universiti, dari pejabat-pejabat kerajaan hingga ke disko, dari kaki perempuan hingga ke golongan gay, menyokong PAS bila mereka pulang ke kampung. Itu hakikat kenegerian. Ini bukan cerita rekaan. Penulis bercampur gaul dengan semua manusia untuk memberi rumusan dari pendapat kolektif.

Sultan Perak wajar menamatkan kerajaan PR di Perak selepas banyak pihak menuntut keruntuhan PR sebelum semua mata melihat apa yang berlaku di Perak. Akhirnya peluang itu wujud bila Nizar Ngeh Nga sendiri gagal membentuk exco yang mantap, malah berlaku penghinaan sesama mereka yang mengakibatkan berlaku paling tadah.

10 bulan penuh dasar-dasar pelik mendahului Selangor, Kedah dan Pulau Pinang memaksa Sultan Perak membendung Perak dijelmakan lagi sebagai peruntuh alam Melayu. Ini kerana, penjajahan Perak pada 1874 adalah pemula jatuhnya raja-raja Melayu.

Dasar-dasar pelik ini menindas rakyat bagi rakyat baginda yang bernaung bawah putih kuning hitam. Bukannya mereka yang bukan dari negeri 08. Reaksi penyokong kerajaan cacamarba di luar Perak sangat melampau.


Kepada Encik Mat dari Sg Petani yang menelefon ke Bernama TV 45 minit lalu, saya ingin jelaskan kepada beliau, bukan tentang masa yang tak diberikan untuk buktikan. PR Perak jauh lebih buruk dari PR Kedah. Lebih banyak masa diberi, lebih rugi bagi negeri Perak itu sendiri.

Ini kerana, manipulasi pada loopholes undang-undang sedia ada akan dipergunakan DAP dalam memberi tapak kepada sebuah kerajaan negeri pertama yang membelakangkan seorang raja yang paling terpelajar.

Baginda berhak mempertahankan maruah kerajaan beraja Perak. Jika ada 3 pilihan, nescaya baginda memilih bukan UMNO. Ini kerana baginda sangat mesra Pakatan Rakyat jika anda dapat melihat, susun atur yang baginda campuri semasa pemilihan MB. MB yang baginda serahkan harapan diraja. MB yang akhirnya tersalah guna bahasa dan kuasa.


Ketika Sultan Perak pertama ditabal pada 1528, 17 tahun selepas Portugis menawan Melaka, 'rakyat Perak' hanya sekitar 10,000 orang. Hari ini, dengan 2,400,000 penduduk, Sultan Perak wajar memastikan masa depan negeri kekal sejahtera.

Penulis tidak berhak untuk mempertikaikan kebodohan mereka yang tidak faham hakikat ini kerana terlalu menyembah Anwar Ibrahim yang mempunyai roh Kamal Attartuk di dalamnya. Maka, biarlah luncai terjun dengan keyboard-keyboardnya atau untuk luncai-luncai HP savvy, dengan keypad-keypadnya.

Nukilan Dari Bukit Gantang

anakbukitgantang berkata...

Kenapa Ummat Islam di Malaysia perlu bersatu?
Bismillahirrahmanirrahim,

Yang dibimbangi ummah Islam yang berfikir telah berlaku di Malaysia:-

Merujuk kata-kata blogger Shaadat terdapat 3 serangan tsunami politik yang berlaku di MALAYSIA secara berurutan:-

1-Tsunami politik yang merubah landskap politik di MALAYSIA-PRU 12 8 Mac 2008

2-Tsunami yang melumpuh kuasa Kesultanan Melayu dan Islam- Isu Derhaka Nizar terhadap Sultan Perak, Saman Nizar vs Dr Zamri yang dilantik sah oleh Sultan di bawah Undang-undang Tubuh Negeri Perak-sedang berlaku.

3- Tsunami merepublikkan Malaysia, dan merealisasikan MALAYSIAN MALAYSIA DAP-akan berlaku jika ummah Melayu masih nak menang sorak politik dan sanggup menggadaikan TANAH MELAYU.

KENAPA MALAYSIA ISTIMEWA UNTUK DITAKLUKI?

Dari Malaysia dijangka munculnya tentera Imam Mahadi – oleh itu awas cubaan untuk meruntuhkan penguasaan ummah Islam - Melayu di Malaysia melalui perpecahan UMNO vs PAS, dengan dalang dan pak sorak dari PR yang mempunyai formula combustible dan explosive sebegini (PKR + PAS = DAP)

Kebangkitan tentera Imam Mahadi dan kaitan dengan Tanah Melayu bermula dari Keturah, iaitu isteri ketiga Nabi Ibrahim dari keturunan Kerajaan Melayu Champa- dan dari sinilah susur jalur ketunan Malayu berasal-istimewanya kita -rujukan lanjut boleh dibaca link di sini.

Saya rasa inilah masa terbaik untuk umat Islam berdiskusi tentang Imam Mahdi. Saya sudah buat research serba sedikit, dan saya rasa ini adalah masa terbaik untuk umat Islam tahu kedudukan dunia sekarang. Saya cuba rungkaikan satu persatu rahsia alam yang berlaku di seluruh dunia. InsyaALLAH.

Sebelum itu saya minta semua umat Islam baca dahulu website di bawah, tulisan dari Pakistan:-

1. Army Of Mahdi

2. Muslim Israelis

Oleh itu, saya merayu ummah Islam di MALAYSIA supaya selesaikan perbalahan secara musyawarah dan pesanan khas pengundi 3 Bukit-Bukit GANTANG, Bukit SELAMBAU dan Bukit LANJAN (jika ada) supaya berfikirlah secara rasional, jangan undi ikut emosi dan taksub pada parti.

Bagi penyokong PR yang fanatik, cuma satu saya pohon: Nilai apa sumbangan parti yang anda sayangi telah buat sepanjang 10 bulan memerintah berbanding UMNO yang memerintah Negara selama 50 tahun?

Hakikatnya lebih banyak liabiliti dan kerosakan yang dibuat oleh PKR berbanding kebaikan sepanjang 10 bulan memerintah! PAS dilihat tidak mampu menjadi suara dominan dalam PR berbanding peranan UMNO dalam BN-BANYAK KEPUTUSAN YANG MENGGURIS RASA, PERASAN DAN HATI UMMAH ISLAM telah dilakukan oleh PAS:-

1. Kawasan wakaf kubur orang Islam di Shah Alam yang tak mampu diperjuangkan oleh PAS Selangor.

2. Isu BABI di Bukit Selambau, Kedah.

3. Isu PAS bersekongkol dengan Elizabeth PKR dalam kes zina dengan Hilmi Malik, DAN MEMBENARKAN FITNAH ANWAR IBRAHIM mengenai kononnya semuanya akibat konspirasi BN nak jatuhkan PKR di Selangor sedangkan itu onar dari orang-orang PR sendiri.

Terimalah hakikatnya Ummah Islam di MALAYSIA tiada pilihan alternatif. UMNO dan BN masih pilihan terbaik dan adil untuk semua kaum; bagai Muslim Sepanyol di zaman sebelum Renaisance di Eropah, UMNO memerintah Negara dalam BN tanpa menidakkan hak-hak kaum lain.

Merujuk kepada kata-kata blogger Perakbangkit, memang doa para wali telah /sedang dimakbulkan Allah. Orang yang bertaraf Wali kewujudannya memang ada disekeliling kita, tetapi tidak disedari kerana orang yang bertaraf wali tidak akan mengaku dirinya wali; apatah lagi mengaku dirinya maksum; apatah lagi menggelar dirinya tok guru; dan memberi hukum hakam ugama ikut acuan politik atau politik populis untuk kekal popular; kewaliannya seseorang itu adalah rahsia antara seseorang hamba dengan penciptaNYA - Allah.

Dari apa yang diberitahu kepada saya, oleh guru ugama saya yang berguru dengan guru-guru yang mursyid, PERSATUAN ULAMA PONDOK MALAYSIA-PATANI-INDONESIA TELAH BERMUSYAWARAH NUN JAUH DI SEBERANG-DI SURABAYA INDONESIA (TEMPAT WALI SONGO) - dan ketetapan mesyuarat akan memberi tekanan kepada kedua-dua parti untuk bertindak demi keberlangsungan dan kesejahteraan ummah Islam di Malaysia; DOA DAN USAHA DALAM DIAM /GERAKAN POLITIK HALUS adalah satu tekanan juga.

Fakta yang perlu diakui: UMNO dibentuk dari gabungan para ulama dan cendikiawan. Jangan sesiapa mempersendakan FAKTA ini. Malah tarikh Kemerdekaan Tanah Melayu juga telah dipilih dari tarikh falak 31 Ogos 1957 yang membawa maksud “keberkahan” kepada ummah Malaysia amnya oleh seorang wali yang juga adalah Datuk kepada PM ke 5, Pak Lah.

Juga Kerajaan PKR telah GAGAL dalam perkara ini :

a) Pembenterasan kemiskinan tegar: siapa kaum majoroti miskin di Perak dan MALAYSIA.

b) Pembahagian kek kemakmuran negeri /tanah secara adil kepada kaum majoriti; tanah 999 tahun siapa yang bolot? Kenapa tak beri tanah 999 tahun pada sekolah ugama yang berlambak di BUKIT GANTANG? Sekolah Ugama BATU 9, BATU 10, BATU 11 Trong? Sekolah Ad Diniah Pekan Bukit Gantang? Banyak lagi-saya tahu sebab saya anak jati bukit Gantang!

c) Cubaan menggagalkan kerajaan Perak Baru (BN) untuk memulihkan ekonomi negeri-kenapa masih nak bersorak sedang bahaya retrenchment /pembuangan pekerja akibat kemelesetan ekonomi negeri /Negara/dunia dah ada di depan mata?

d) Perlantikan CEO dan pengarah bagi syarikat untuk PKN Perak YANG SEPATUTNYA MEMBELA MAJORITI TERMISKIN DI PERAK DIBERIKAN KEPADA CINA? KENAPA?-MASIH BUTAKAN MATA? SIAPA PENGARAH LEMBAGA AIR PERAK YANG BARU?

e) Mempertikaikan kebijaksanaan Sultan Perak yang arif undang-undang dalam isu Perlantikan MB Perak -agaknya orang Melayu tak sedar apa yang telah berlaku di Singapura- dimana SATU PERSATU JAWATAN TERTINGI YANG DIPEGANG OLEH ORANG MELAYU DALAM PERKHIDMATAN PENTING SEPERTI TENTERA/POLIS/PENDIDIKAN/PENGANGKUTAN DALAM CIVIL SERVICE DIGANTI BANGSA ASING SEHINGGA TIADA LAGI TINGGAL ORANG MELAYU BERWIBAWA UTK MEMIMPIN REPUBLIK TERSEBUT.

Doa para wali mewakili kebenaran- kali ini kebenaran memihak kepada UMNO-sokonglah UMNO untuk kesinambungan ummah Islam di Malaysia - Amin

2009 Februari 23 22:58