Rabu, Disember 03, 2008

Buang Zaid, Buang Arif Sama?

Kerajaan Pulau Pinang menawarkan Arif Shah atau nama Cinanya AH LI JIA, jawatan Timbalan Ketua Menteri I jika Ah Li Jia menyertai mereka. Mengapa tidak Ketua Menteri terus? Rasisnya mereka!

Jika Zaid Ibrahim telah berjaya dibuang dari UMNO, pertimbangkan untuk buang Arif Shah sama SEKIRANYA didapati dia berfikiran seperti Zaid Ibrahim. Zaid Ibrahim tidak mahu keluar UMNO. Dia mahu UMNO membuangnya.

Ketahuilah bahawa kedua-duanya merupakan mereka yang dikehendaki pihak Pakatan Rakyat. Aspirasi mereka MUNGKIN sama. Mahu bersama-sama Pakatan Rakyat. Sama ada kerana polisi mereka, atau demi poket mereka, belum siapa pun tahu.

Hakikatnya, kedua-duanya memang tidak diperlukan oleh Melayu Islam di Malaysia. Zaid boleh meruntuhkan sistem undang-undang Islam manakala Ah Li Jia tidak mempunyai jiwa di alam Melayu.

Ramai lagi jaguh Melayu ala Lim Kit Siang, Chua Soi Lek, Koh Tsu Koon, Ong Tee Keat, Gobalakrishnan yang belum mendapat tempat dalam arena politik tanah air. Nantikan kehadiran mereka. Untuk itu, keluarkan yang mana tidak perlu terlebih dahulu.

Panas Punggung

Kit Siang mula 'panas punggung'. Kononnya kenyataan Mukhriz adalah antara 4 perkara yang tidak diberikan imuniti dalam Dewan. Tetapi dia lupa bahawa Mukhriz membuat kenyataan di luar Dewan. Kit Siang mula tertampar oleh puputan bayu perkauman yang selama ini dimanipulasi olehnya untuk 'kepentingan kaum yang diwakilinya'. Pelik. Apakah memperjuangkan 'kepentingan kaum yang diwakilinya' itu tidak dinamakan RACIST?

Lim said that racial polarisation was not being caused by vernacular schools but by “divisive national policies.” - The Star ..But Uncle aaa... Isn't vernacular school is one of the "divisive national policies" ??????????... you are senile la uncle oiii! Blah la!

Raja sendiri menyampah dengan Kit Siang. Lim Kok Wing pun boleh dapat Tan Sri. Siapa yang teringin nak bagi Kit Siang apa-apa gelaran hatta sebutir pingat? Adakah orang yang dibenci raja-raja Melayu akan 'suka' dengan istitusi beraja negara ini?

Sekarang adalah masa terbaik untuk mendiamkan para PEMANIPULASI isu yang mencari jalan memanipulasi Perlembagaan bagi meraih sokongan dan memegang tampuk pemerintahan dan meminda perlembagaan.

Sekolah Cina, sekolah Tamil adalah 'taboo' mereka seperti Ketuanan Melayu yang mereka sentuh sesuka hati. Tapi, kerajaan negeri Perak, memberi tanah lagi untuk sekolah Cina. Taboo mereka dijaga. Taboo sendiri pergilah mati.

MELAYU ISLAM dalam PKR dan PAS sebenarnya dilihat TERPAKSA berdiam diri mengenai isu ini. Penentangan terhadap 'PENGUASAAN MELAYU ISLAM' ke atas negara ini adalah kisah UMNO lawan DAP/MCA/MIC/GERAKAN. Mereka menentang UMNO kerana memperjuangkan MELAYU, bukannya ISLAM. Tetapi mereka tidak pandai melihat PERLEMBAGAAN NEGARA INI. Setiap Melayu adalah Islam. Belum jelas lagi? Mintak lah tolong DAP perjelaskan.

Untunglah DAP apabila mereka memperoleh sekutu seperti PAS dan PKR. Ini kerana mereka ini tidak pedulikan PERLEMBAGAAN dan maka dengan itu, berpegang kepada kepandaian mengenai perlembagaan yang hanya diserahkan kepada DAP, DAP mudah memimpin MELAYU ISLAM ini.

Akhirnya, LEBAI MALANG akan terlepas tanah, PAK PANDIR akan meratap kesal, SI KITUL akan membunuh diri. MALANGNYA, MEREKA BELUM LAGI SEDAR.

Pandangan Blog Ini Mengenai GGMM

GGMM telahpun menjawab Resolusi BPN 5/08. Tiada apa yang perlu dirasakan wajar atau pun tidak. Apa yang dilakukan oleh GGMM adalah kehendak pihak GGMM. Penulis yang sebangsa dengannya tidak dapat tidak, bersetuju dengan tuntutan GGMM walaupun bahasa apa yang digunapakai. Melayu atau Cina.. halus atau kasar.

Mereka yang menentang keempunyaan negara ini pun bertelagah dalam bahasa yang berbeza, namun mereka BERSATU sebagai sebuah pihak yang MENENTANG. Yang mengutuk hina bangsa Melayu bercampur mesra dan bersatu dengan mereka yang memuji dengan penuh konspirasi.

Tiada salahlah bagi blog ini, atau mana-mana blog sekalipun dalam blogosphere ini yang mempertahankan keempunyaan negara ini seperti yang dipersetujui DATUK NENEK para PENENTANG ini, untuk BERSATU dan saling menyokong.

Sebagai pihak yang BERSATU, perlulah kita saling menasihati dan andai kata NASIHAT tidak diterima, tida sebab untuk memutuskan PENYATUAN INI. Perjuangan perlu diteruskan.

GGMM juga boleh terus menjayakan.