Selasa, Julai 21, 2009

DAP Berjaya Eksploitasi Isu Kematian Beng Hock?

Enam hari sebelum kematian Teo Beng Hock, Ahli Parlimen Wangsa Maju, Wee Chee Keong, telah mendedahkan kehaprakan beberapa Exco Selangor yang membawa kepada kemelatahan Ronnie Liu, Teresa Kok dan Elizabeth Wong. Ini juga merupakan susulan kepada reaksi berlebihan beruk jantan dan beruk betina DAP ini terhadap saranan ADUN Gombak, Azmin Ali bahawa barisan Exco Selangor perlu dirombak!

Apa yang ingin saya paparkan bukanlah tulisan Wee Chee Keong. Yang ingin dipaparkan ialah reaksi sesetengah penyokong pembangkang dalam isu ini yang rata-rata menyedari dan mengakui kehaprakan parti yang mereka sokong, tetapi terus-terusan bersikap hipokrit dan terus memberi sokongan.Agaknya, sebab itulah Teo Beng Hock menyatakan hasratnya untuk berhenti dari berpolitik, berkahwin, dan memulakan hidup baru dengan mencari kerja lain di Melaka. Ini adalah kerana mendiang pasti tidak tahan lagi dengan karenah 'barisan bongkak' ini.

Malangnya, Teo mati. Dan kematian Teo lantang dipergunakan oleh DAP dan Pakatan Rakyat untuk menutup najis yang mereka teran merata-rata daripada menusuk hidung orang yang lalu-lalang. Jika segumpal dua, mudah kerjanya. Tetapi jika sehimpun bukit?

Isu ini telah dialihkan dengan kematian Beng Hock. Siapa yang memungut 'political mileage' atas kematian pemuda yang ingin berhenti kerja itu?

Kematian Beng Hock : Skrip Konspirasi DAP Terlalu Longgar Dan Bakal Makan Diri?

Puak-puak Cina dalam pakatan pembangkang bagaikan lembu dicucuk hidung dan terus-terusan membantu parti mereka menjadi agen hasutan. Berbagai kenyataan serius dihebohkan di internet seolah-olah Teo Beng Hock adalah mangsa pembunuhan SPRM.

Pada masa yang sama, mereka berdiam diri berhubung keengganan monyet mereka Tan Boon Hwa, Ahli Majlis Perbandaran Kajang yang membuat laporan polis berhubung kejadian tersebut, tetapi enggan bekerjasama.

Mungkin beruk seekor ini tak tahu berbahasa Melayu. Memang menjadi kelaziman, Cina DAP diajar supaya mengabaikan penguasaan bahasa Melayu agar mereka lebih mudah untuk diperbodohkan.

Tan Boon Hwa turut menyatakan dia enggan bekerjasama dengan SPRM dan Polis. Jadi apa kata puak-puak Cina penyindir ini apabila jelas, bahawa ada sesuatu yang tak kena berlegar dikalangan ahli-ahli politik DAP Selangor?

Bagaimanakah Tan Boon Hwa boleh mengatakan Teo Beng Hock masih kelihatan di pantri SPRM Tingkat 14 sedangkan hanya Beng Hock yang memohon untuk bermalam di pejabat SPRM. Adakah Boon Hwa masih berada di sana tanpa siapapun mengetahui bahawa Boon Hwa masih di sana kecuali Ronnie Liu dan Ean?

Hakikatnya, jika seawal jam 6.00 pagi Beng Hock masih hidup, mengapa perlu SPRM menanti matahari terbit baru hendak dicabut nyawa Beng Hock jika SPRM benar-benar sekorup polis Hongkong yang dikawal kongsi gelap puluhan tahun dulu? Tambahan pula Beng Hock sangat diperlukan dan PEMBUNUHAN SAKSI PENTING secara lumrahnya adalah perbuatan TERTUDUH KES.

Lagi satu perkara ialah, Ronnie Liu dan konco-konco DAP hanya mahu SPRM bertanggungjawab kerana kematian Beng Hock berlaku di premis SPRM yang jelas secara teknikalnya, tidak menekankan soal siapa pembunuhnya. Ini seolah-olah, walaupun mereka sendiri yang membunuh Beng Hock, itu bukan soal utama. Soal utama ialah, Beng Hock mati dalam tahanan SPRM. Mainan lapuk ini sangat mudah untuk dibongkar.

Polis Malaysia tidak sebodoh yang mereka sangka. Nizar Jamaluddin pastinya berlaku kufur dengan sia-sia. Politik ikut-ikutan DAP menjelaskan bahawa PAS gagal membawa bukan Islam mengikut langkahnya, bahkah, PAS lah yang kini terpaksa meiti jejak-jejak langkah bukan Islam.

Kepada para penyokong DAP, nantikan jawapan sebenar isu ini. Kebenaran telah berlegar dan 'riddle of the dead' akan terjawab apabila Yang Maha Esa menjadikan mendiang yang teraniaya sebagai punca anda semua menghantukkan kepala masing-masing ke dinding.