Rabu, Julai 29, 2009

PAS Golongan Ingkar? Saya Tak Cakap. Nilailah Sendiri.

My posting on the support for the call by YB Azmin Ali for the reshuffle of the Selangor exco was very simple and clear. I had not mentioned the name of the exco member concerned or which political party he or she belonged to. YB Ronnie Liew Liu jumped at the statement in my blog just like YB Teresa Kok jumped at YB Azmin Ali’s speech in the Selangor State Assembly calling for the reshuffling of the Selangor state exco.

Mereka tiada akan memerangi kamu dalam keadaan bersatu padu, kecuali dalam kampung-kampung yang berbenteng atau di balik tembok. Permusuhan antara sesama mereka adalah sangat hebat. Kamu kira mereka itu bersatu sedang hati mereka berpecah belah. Yang demikian itu kerana sesungguhnya mereka adalah kaum yang tiada mengerti. ( Surah Al-Hasyr, ayat 59 )


Siapa yang nak tolong kerajaan Islam, kami sebagai pemimpin mesti terima sama ada DAP, MCA dan MIC. Kalau nak tolong kenapa kita tolak. Jika DAP ikhlas nak tolong Pas, saya terima. Usahkan DAP, syaitan pun saya terima. Nik Aziz – 24 Januari 1999

Dan janganlah kamu berjalan di muka bumi ini dengan sombong, kerana sesungguhnya kamu sekali-kali tidak dapat menembus bumi dan sekali-kali kamu tidak akan sampai setinggi gunung. ( Surah Al-Israa', ayat 37 )


Ronnie Liew ketika dalam mesyuarat exco kerajaan negeri mengusulkan supaya wang zakat di gunakan untuk membailout berberapa anak syarikat kerajaan negeri yang hampir muflis, permintaan Ronnie tu turut di sokong oleh berberapa adun Cina dan India, Xavier Jayakumar ADUN Seri Andalas meminta kerajaan negeri melalui baitumal dan Jabatan Agama Islam Selangor memulangkan atau menukar status tanah-tanah wakaf yang terbiar kepada kerajaan negeri Selangor untuk di kormesialkan.

Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu ambil menjadi teman kepercayaanmu orang-orang yang di luar kalanganmu (kerana) mereka tidak henti-hentinya (menimbulkan) kemudaratan bagimu. Mereka menyukai apa yang menyusahkan kamu. Telah nyata kebencian dari mulut mereka, dan apa yang disembunyikan oleh hati mereka lebih besar lagi. Sungguh telah Kami terangkan kepadamu ayat-ayat (Kami), jika kamu memahaminya. ( Surah Ali'Imran, ayat 118 )


Mohammad Nizar Jamaluddin yang juga Timbalan Pesuruhjaya Pas negeri itu berkata, pihaknya sentiasa memberikan komitmen untuk terus bersama-sama DAP dan Parti Keadilan Rakyat (KeADILan) dalam menerajui kerajaan pembangkang di negeri ini.

Kabarkanlah kepada orang-orang munafik bahwa mereka akan mendapat siksaan yang pedih, (yaitu) orang-orang yang mengambil orang-orang kafir menjadi teman-teman penolong dengan meninggalkan orang-orang mukmin. Apakah mereka mencari kekuatan di sisi orang kafir itu? Maka sesungguhnya semua kekuatan kepunyaan Allah. ( Surah An-Nisaa', ayat 138-139 )

Sesungguhnya telah datang keterangan kepada yang mahu berfikir.