Rabu, Jun 16, 2010

Bila Islam Tak Islamik, Demokrat Tak Demokratik!

Keluar parti: DAP Perak cadang tuntut ganti rugi RM5 juta
16/06/2010 9:20pm

KUALA LUMPUR 16 Jun - DAP Perak berhasrat menguatkuasakan perjanjian yang ditandatangani semua wakil rakyatnya ketika pilihan raya umum 2008 yang menuntut mereka membayar ganti rugi RM5 juta jika keluar parti.

Pengerusinya, Ngeh Koo Ham berkata, keputusan itu berikutan seorang lagi wakilnya iaitu Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Malim Nawar, Keshwinder Singh, bertindak menjadi wakil Bebas dan menyokong kerajaan Barisan Nasional (BN) semalam.

"Kami telah memutuskan untuk menguatkuasakan kontrak yang ditandatangani antara wakil rakyat dan parti ketika mereka dipilih menjadi calon dulu,” katanya kepada pemberita di lobi Parlimen, di sini hari ini.

Keshwinder adalah wakil rakyat DAP Perak yang kedua berbuat demikian selepas ADUN Jelapang, Hee Yit Foong.

Mengulas lanjut, Koo Ham berkata, kedua-dua wakil rakyat tersebut turut menandatangani perjanjian itu yang antara lain menyatakan mereka yang menyertai parti lain harus meletak jawatan dan membayar ganti rugi RM5 juta kepada DAP.

Bagaimanapun katanya, keputusan akhir sama ada tindakan undang-undang akan diambil ke atas kedua-dua wakil rakyat itu akan dibuat selepas mesyuarat jawatankuasa kerja pusat parti pada 28 Jun ini.

Ulasan

Lihatlah parti 'Demokratik' paling ironik dalam dunia ini. Sebab itulah dikatakan mereka ini bodoh walaupun kalangan mereka banyak peguam. Oleh kerna telalu banyak menipu, mereka gagal menyedari bahawa mereka memperbodohkan diri mereka di hadapan orang lain.

Democratic Action Pigs ini memang sesuailah dengan sifat babi di dalam kandang yang lebih suka makan najis sendiri dari makanan yang diberikan oleh tuan mereka. Mereka cuma Act Demokratik walhal mereka cuma badut politik.

Seperti "parti Islam" yang yang tidak Islamik , "parti demokratik" yang tidak demokratik ini menjadi asas penting mengapa Pakatan Rakyat adalah pakatan sampah bertaraf babi, dan bertaraf pengamal ajaran sesat, manakala gabungan keduanya adalah sangat najis dan hina.

Mengapa memilih kehinaan?

Ibarat Sanggup Selak Kain Emak Sendiri?

Angin perubahan yang melanda sesetengah bloggers pro-pemerintah BN kini mula dirasakan di mana-mana. Blog ini menyukai perubahan iklim ini tetapi angin nyaman yang bertukar menjadi dingin hakikatnya memang membunuh. Dasar mulut terbuka memang telah lama diamalkan oleh blog ini tetapi itu sekadar 10% dari apa yang wajar dilaksanakan!

90% lagi ialah untuk pergi berdepan dan menegur secara jantan dan itu menyelamatkan UMNO daripada dibogelkan dihadapan pencari sebab dari pihak pembangkang.

Mengupas segala celah di dalam blog memang bagus kalau mengikut ukuran keterbukaan pada hari ini. Tetapi amalan menghentam orang di hadapan pihak yang lain yang mempunyai niat jahat sudah tentulah merupakan kerja bodoh.

Penulis menghentam UMNO di mesyuarat perwakilan, mesyuarat cawangan dan mana-mana medium yang wajar. Penulis tidak meluahkan skeptikaliti untuk menyebut 'musnahlah UMNO', 'hancurlah UMNO', tumporlah UMNO' kerana penulis sayangkan UMNO.

Penulis mengundi UMNO bukan kerana Presiden, Ketua UMNO Bahagian, apatah lagi Ketua Pemuda yang kini rata-rata masih seronok ditatang bertatih kencing berlampin.

Penulis mengundi UMNO kerana tok nenek penulis dan tok nenek mereka ini telah sanggup berjalan kaki berpuluh-puluh batu dalam ketakutan ditembak mati oleh Bintang Tiga bagi menentang Malayan Union dan setelah tertubuhnya UMNO, Bintang Tiga tidak lagi berani membunuh orang Melayu yang hampir 10,000 nyawa mereka melayang dalam tempoh Jepun menyerah kalah hinggalah UMNO ditubuhkan.

Jika bloggers yang pro-kerajaan ini melakukan hentaman secara terbuka ala si bacul yang bermulut kompang, malulah mereka terhadap diri mereka sendiri kerana mereka ingin mengikut cara pembangkang menggunakan blog ketika mahu merampas negara dalam PRU 12 dahulu, tetapi tidak kena cara.

Pembangkang menang kerana mereka hanya menyiarkan ketempangan pemerintah dan bukannya ketempangan mereka walaupun mereka bukanlah sebenarnya bersetuju sangat dengan parti yang mereka bela.

Isu dalaman diluahkan secara dalaman dan tidak tersiar. Begitulah juga yang seharusnya diamalkan oleh bloggers pro-kerajaan yang hari ini merosakkan usaha mereka beribu-ribu jam sepanjang dua tahun ini menghadap komputer menaip beribu-ribu perkataan merungkai kebobrokan Pakatan Haram.

Alangkah indahnya beribu-ribu jam itu dihabiskan dengan mengingati Allah dan memanjatkan puji-pujian untukNya daripada disi-siakan dengan perjuangan yang kini cuba digagalkan oleh tangan sendiri. Itu amat ironis!

Hari ini, mereka diketawakan oleh bloggers pembangkang kerana self-descretion yang tidak ada dan terlalu outspoken sehingga menggambarkan mereka seperti bermandi air kencing sendiri. Lebih pedas, ibarat menyelak kain emak sendiri di depan orang ramai. Adoyai.

Blog ini angkat topi kepada bloggers pro-kerajaan yang vokal di blog dan lantang di luar sana memperbetulkan keadaan. Tetapi blog ini melihat, tiada bezanya antara blog-blog dan risalah-risalah hasutan tertampal di tiang yang dilekat oleh tangan-tangan bacul sekiranya laungan gegar gempita hanya berkumandang di medan siber dan tidak sampai kepada orang yang hendak mereka sampaikan.

Maka silalah untuk bersuara pada majlis-majlis bersama pemimpin dan hentikanlah sifat mengangguk di depan, menggeleng di belakang, yang kini cuba diadaptasi. Itu sangat bacul dan tidak membantu.