Sabtu, Oktober 16, 2010

Anwar Mahu Pergunakan Undang-undang Syariah

Ketika jelas kompatriot kafirin Anwar yang menopang Pakatan Rakyat menentang hudud, Anwar berterima kasih atas pandangan simpatisan di Indonesia yang menyarankan Anwar dibicarakan dengan hukum syariah.

Anwar pun berasa bangga dan terus mengeluarkan kenyataan di Facebooknya tentang lawatannya dan saranan simpatisan yang memihak kepadanya di Indonesia, sebuah negara sekular yang tidak mempunyai Mahkamah Syariah, kecuali di Negeri Aceh.

Umum mengetahui, Anwar hanya rapat dengan simpatisan kafir secara majoritinya. Seperti di Malaysia, dia dibela oleh Karpal Singh, seorang peguam Malaysia (yang umum tahu merupakan negara penghasil peguam tak bermaruah di dunia) yang juga Pengerusi DAP.

Di Indonesia, dia berucap mencerca negara, dan menghembus angin nyaman buat para seniman kafir dengan berdegar-degar membuat sokongan terbuka ke atas karya Salman Rushdie, atas nama kebebasan. Sedangkan di Malaysia, dia sendiri menyekat Utusan Malaysia dari bebas menulis tentangnya dengan mengharamkan wartawan Utusan Malaysia membuat liputan programnya.

Apabila menyentuh soal saluran syariah, Anwar di bisikkan oleh kafir yang bersimpati dengannya bahawa pertuduhan ke atasnya tidak sah kerana saksi 4 orang tidak ada. Inilah matlamatnya dalam melihat tentang hukum dan jalan yang boleh dieksloitasi olehnya, walaupun Karpal Singh mengetahui bahawa Anwar sedang dibicarakan mengikut undang-undang sivil.

Tetapi mana suara kafir-kafir laknat pembangkang dan sekutu mereka yang nampak macam orang Islam, apabila kes sivil hendak dicampurkan dengan perihal syariah.

Lupakah kita bahawa kafir-kafir yang dibela oleh kafir-kafir yang terdiri dari parti-parti pembangkang bukan Islam yang diagungkan oleh orang-orang Islam pemecahbelah ini, pernah mengheret kes murtad dari mahkamah syariah ke mahkamah sivil.

Betapa penipu akan terus menipu selagi ajal belum menjemput. Di manakah pula anak-anak haram pembangkang yang kafir ini ketika Anwar cuba mengelak dari tuduhan liwat dengan hasrat kes ini dibicarakan di mahkamah syariah. Mengapa Bar Council Malaysia, badan guaman terbodoh di dunia, tidak berkata apa-apa?