Selasa, Mei 03, 2011

Imej Tampal Sahkan Osama Laden Watak Ciptaan Yahudi

Desas-desus bahawa Osama Laden sebagai watak ciptaan Tahudi dan Amerika semakin jelas apabila imej yang dikeluarkan semalam memaparkan teknik edit yang sangat mengantoikan.

Separuh wajah jenazah ditindih dengan separuh lagi imej Osama Laden yang sebenar dan ia tersebar ke merata pelusuk dunia.

Agenda memperbodoh-bodohkan penduduk dunia dengan 'Osama bin Laden' barangkali kini cuba ditamatkan dengan kenyataan Obama bahawa 'Keadilan Telah Ditegakkan'.

Tetapi yang jelas terpampang ialah, imej tempelan bagi memperlihatkan ianya adalah Osama sedangkan imej yang ditampal ke atas muka jenazah yang telah rosak itu kelihatan tidak tercela dek kehancuran yang dialami oleh bahagian muka jenazah.

Sama ada mereka bodoh, atau mereka sengaja memperbodohkan khalayak dengan sesuatu yang jelas menipu. Jika dahi, kening dan mata hancur serta ditarik otot yang mati hingga merubah bentuk, bagaimana hidungnya tegak berdiri? giginya rapi tersusun, malah uban janggutnya juga tersusun indah dan kulitnya pula merupakan kulit orang hidup yang tidak pucat?

Akhbar Cina Semakin Melampau

Telah teman katakan, akhbar Cina adalah agen pemanipulasi yang baling berbahaya di negara ini. Tidak hairanlah kerajaan Indonesia, Thailand dan Filipina mengawal ketat akhbar ini. Di Singapura, mereka turut dijaga lebih ketat.

Tetapi sikap Malaysia yang terlalu memanjakan Cina telah membuatkan akhbar Cina besar kepala. Sangat menghairankan apabila Cina-Cina ini telah merasakan hidup mereka bagai najis dijalanan dengan melakukan penentangan hebat ke atas pemerintah.

Atau mungkin Cina-Cina di Malaysia telah cukup kaya sehinggakan berlakunya corak pengundian yang cenderung berpatah balik ke belakang.

SEKIRANYA ORANG CINA MAHU BERPATAH BALIK KE BELAKANG, ORANG MELAYU PERLU JUGA BERPATAH BALIK KE BELAKANG BAGI MENILAI SEMULA SYARAT KEWARGANEGARAAN YANG BERUSIA 56 TAHUN ITU!!!

Hanya 56 tahun lalu, kaum Cina diberi kerakyatan besar-besaran dengan identiti Cina dikekalkan.

Perlu diingat, VIETNAM yang merupakan jiran CHINA sendiri tidak memanjakan kaum CINA di VIETNAM dan semangat VIETNAM itu sendiri diterap kepada orang-orang CINA di negara tersebut bagi melindungi kepentingan orang VIET.

CINA di negara ini jelas sekali cuba dikepalai oleh pihak yang salah dan mahu mencipta PERGADUHAN dan mahu meruntuhkan PERNIAGAAN ORANG CINA MEREKA SENDIRI dengan harapan, masa depan mereka selepas itu lebih baik!! Inilah merbahayanya CINA hari ini jika dilihat putaran masa membawa zaman KOMUNISME ke hari ini.

Jika orang CINA memandang zaman belakang sebelum penyatuan disokong, PANDANGLAH SEKALI STATUS ANDA PADA KETIKA ITU. ANDA BUKAN WARGANEGARA PADA KETIKA ITU!

Maka masalah-masalah zaman itu dengan sendirinya akan mengikut fikiran Cina sewarga di negara ini, untuk menjelma dalam kehidupan hari ini.

Surat Khabar Cina

Satu surat khabar cina, penolong pengarang telah menghina orang melayu secara terang terangan dengan mengatakan melayu kaum pemalas, perkauman dan ingin menjahanamkan ekonomi cina. Seorang muaalaf cina , saudara baru kita berbangsa cina telah menulis di ruangan kolum pembaca, telah menerangkan secara terperinci sikap kurang ajar dan biadap surat khabar cina tersebut dimana surat khabar ini selalu mengelurkan kenyataan perkauman dan penghinaan terhadap orang melayu dan institusi orang melayu deperti Institusi DiRaja, PDRM, SPRM, Tentera dan lain2 tanpa sebarang tindakan oleh Kementerian Dalam Negeri dan menteri dayus dan pondan, hishamuddin.

Hishamuddin kalau setakat keluar kenyataan mulut tanpa tindakan tidak ada gunanya, jangan berlaku lagi 13 mei nanti, baharu hendak bertindak. Janganlah sibuk hendak menjaga periuk nasi dan kedudukan politik tanpa sebarang tindakan walaupun tidak popular, tetapi menjamin keamanan Malaysia daripada sikap biadap kaum cina terutama DAP dan surat khabar tersebut, Sin........

Pedulikan kaun cina yang racis dan tidak mengenang budi, lebih baik bantu kami kaum bumiputera yang tidak berbelah bagi mengundi UMNO

- http://g4umno.blogspot.com/2011/05/surat-khabar-cina.html