Khamis, Mei 26, 2011

PAS Musuh Islam!

Terlalu ramai orang Islam yang telah disesatkan dengan agenda politik benci membenci di Perak hingga mereka disesatkan oleh agenda tersembunyi yang dibawakan oleh sesetengah pemimpin Cina yang sentiasa menentang Islam dalam diam, memperlekehkan ayat-ayat Allah dengan bacaan tunggang-langgang dan terjemahan dangkal dan mendapat sorakan orang-orang Islam yang kelihatan sangat alim, sangat pandai dan seolah-olah tinggi ilmu agamanya.

Namun pada setiap orang Islam itu, terlihat hati hitam mereka yang menjunjung kebencian sesama Islam, lebih mencintai kafir zimmi yang ingin menjadi harbi. Dari pendukung yang mahu menjadi penentang yang nyata, yang berjaya memecahkan umat Islam negara ini kepada dua.

Pokok tujuan pemecahan ini tidak lain dan tidak bukan ialah kerana, penyatuan seluruh umat Islam di negara ini bakal menjadi igauan buruk bagi mereka kerana menyedari hakikat bahawa sekiranya seluruh umat Islam bertindak tidak lagi mengadakan pakatan dengan mereka, baik Pakatan Rakyat mahupun Barisan Nasional, kuasa meminda perlembagaan akan 100% berada di tangan umat Islam.

Lihatlah, betapa ruginya apabila orang Islam negara ini memiliki puak sejenis dengan PAS! Adakah benar PAS itu Islam? Atau PAS adalah mushuh bagi umat Islam yang sebenar?

وَلَنْ تَرْضَىٰ عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ ۗ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَىٰ ۗ وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ ۙ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut ugama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): “Sesungguhnya petunjuk Allah (ugama Islam itulah petunjuk yang benar”. Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepada mu.

Ngeh Koo Ham (Bekas MB Perak yang menggunakan Nizar jamaluddin sebagai proksi) berasal dari keluarga lama Ayer Tawar Methodist dibaptis oleh mendiang Rev. Koh Bing Gie . Ketika zaman mahasiswa , dia aktif di Persekutuan Pemuda Methodist dan kemudian dengan Persatuan Kristian Varsiti (PKV, sebahagian daripada Persekutuan Injili Mahasiswa Antarabangsa) di Universiti Malaya di mana ia memperoleh Sarjana Undang-undang. Dia juga bertugas di Gereja Tempatan Lembaga Eksekutif (LCEC) dari Gereja Cina MethodistAyer Tawar (ATCMC), serta memberikan nasihat undang-undang kepada Gereja Methodist di Malaysia. Dia adalah ahli komunikan biasa ATCMC mana ia sering juga menyediakan terjemahan selama ibadah hari Ahad.

Tahukah anda tentang sejarah Kristian Methodist? Mulakan membaca untuk ilmu. Bukan membaca untuk menebalkan kebencian.