Isnin, Mac 29, 2010

Pembangkang Masih Menguasai Dunia Siber?

Aplikasi Facebook ini disebut E-Pilihan Raya dan mungkin dicipta oleh penyokong Pakatan Rakyat.

Dari keputusan yang dapat dilihat melalui siaran di dinding Home oleh rakan yang lain, jelas bahawa pengaruh BN di ruang siber masih kurang.

Indikasi dari posting blog ini boleh dipertikaikan tetapi apa yang dilihat dari corak e-pilihan raya ini, ianya hanya boleh diundi sekali oleh satu akaun Facebook. Ini bermakna jumlah undian telah melebihi pungutan suara rambang melalui soal-selidik.

Apakah pengaruh BN hanya rektorik yang disedapkan oleh media sahaja? Di mana pula perginya fan-fan kumpulan pro-kerajaan di Facebook?

Ini mungkin memberi indikasi bahawa penyokong kerajaan amat malas untuk menjalankan perang saraf secara pro-aktif di dunia siber.

Sebenarnya pengamal media alternatif pro-kerajaan perlulah lebih pro-aktif dalam 'perang' di alam siber.

Atau mungkin 'poll' yang dibuat itu terlalu baru untuk dinilai.

4 ulasan:

sumandak berkata...

bukan pro gov malas. cuma tak masyuk je. buat ikut masa sendiri la. pro pembangkang ada gaji tetap tiap bulan utk buat keja siber.

Ezad berkata...

tak bermakna yang tak undi tu bukan tak sokong BN.
pro BN banyak kerja lain nak buat. bukat setakat mengadap facebook aje

is berkata...

Saya menyokong penuh apa yang dikatakan oleh Tuan Ezad kita ini..
syabas..

Tanpa Nama berkata...

lagi pun byk organisasi kerajaan dah kena block facebook waktu opis our....so nak undi mcmna...baik buat keja....geng pembangkang bukannya ada keja...