Tuesday, January 25, 2011

99% Pelaburan Pulau Pinang Usaha Kerajaan BN

Kononnya Pakatan Rakyat mampu memberi kemakmuran kepada negara ini andai mereka memerintah. Tetapi semuanya diketahui hanya kencing belaka. Ini kerana pelaburan untuk negeri yang diperintah oleh mereka sendiri dibawa oleh kerajaan pusat.

Perak menjadi negeri yang nyaris muflis hanya 11 bulan ditadbir Pakatan Rakyat. Jika PR selalu menyebut kononnya mereka membasuh kencing berak UMNO-BN, seperti kenyataan Ahli Parlimen Ampang , Muraidah Mak Lampir, mereka lupa, bahawa BN selalu membersihkan najis Pakatan Rakyat yang ditabur di dalam negara dan di luar negara tanpa perlu bermulut murai menjaja kisah.

Pakatan Rakyat jarang menyedari mereka melepaskan najis merata-rata mungkin kerana mereka mengalami masalah menahan najis akibat terlalu banyak dijengah pintu belakang mereka oleh B.A.B.I.

99% pelaburan di P. Pinang usaha kerajaan pusat - Mukhriz

24/01/2011 11:28am

SUNGAI PETANI, 24 Jan. - Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Mukhriz Tun Dr. Mahathir berkata, 99 peratus pelaburan di Pulau Pinang adalah usaha kerajaan pusat, khususnya oleh kementerian itu.

Justeru kata beliau, kerajaan Pulau Pinang yang diteraju pakatan DAP-Parti Keadilan Rakyat-Pas itu tidak harus cepat ‘mengambil kredit’ di atas usaha orang lain dalam mempromosikan negeri tersebut sebagai destinasi pelaburan.

"Kita telah jangka bahawa mereka (kerajaan negeri) akan buat kenyataan seperti itu, tetapi percayalah bahawa pelaburan yang sampai ke Pulau Pinang itu bukan semuanya daripada negara-negara yang mereka lawati.

"Contohnya pelaburan daripada Taiwan, saya sendiri yang pergi ke sana untuk mengetuai misi mempromosi perdagangan dan pelaburan, dan saya yakin daripada hasil kerja-kerja kita itu ada pelabur dari sana akan datang melabur di Pulau Pinang,” katanya kepada pemberita di sini. - Bernama

No comments: