Rabu, November 14, 2012

Gesa Hubungan Diplomatik Indonesia-Malaysia Dihentikan, Rieke Dikritik Pembaca

Kita tahu, bukan semua rakyat Indonesia terpancing dengan kebodohan sesetengah pemimpin mereka. Dalam sentimen anti Malaysia yang diketengahkan oleh Rieke Diah Pitaloka, calon Gabenor Jawa Barat pada pilihanraya Gabenor akan datang, ternyata, Rieke tersilap.

Ingin bertanding di Jawa Barat yang kota pentadbirannya adalah Bandung, ramai mengetahui bahawa Bandung merupakan kota mesra rakyat Malaysia dengan kemasukan pelancong Malaysia hampir 10,000 setiap bulan melalui lapangan terbang Hussein Sastranegara sahaja.

Kenyataan Rieke supaya Presiden menghentikan hubungan diplomatik dengan Malaysia di akhbar digital Detik.com versi Bandung, ternyata dibidas pembaca. Nampaknya, jangan haraplah kau nak jadi Gabenor Jawa Barat.

Kerbau_Dungu  about an hour agoPemikiran yang nyeleneh... kalaupun mau bukan hubungan DIPLOMATIKNYA yg diputus, tapi hentikan pengiriman TKW.kirbi  about 2 hours agoLama-lama kasian nih orang, maksain diri jadi kelihatan kurang bijaknya. ampuuunnnhalimsanjaya  about 3 hours agoHehehe kayak mahasiswa br belajar jd aktivis dikit2 teriak bubarkan turunkan putuskanasep66a  about 3 hours agoRieke ini type politisi karbitan, omongannya asal bunyi, asal muncul di media. Begini ini ya Calon Gubernur Jabar ? Hadoohhhhh rusaaakkkkk !!!phoenix9  about 4 hours agoHmmm.... Emosinya tidak di kontrol. Kalo mimpin bagaimana ya kalo ada masalah serius. Itu aja bisa menarik kesimpulan kalo mimpin bagaimana. Simpulkan sendirilah....culunpunya55  about 4 hours agoOneng jangan terlalu bersemangat ah...nanti jadinya malah ngawur. Malingsia jangan langsung digebuk, pake racun asap aja biar nyaho. valserra  about 4 hours agoliatnya yang jelek2 nya terus nih si oneng.. ngga dipikir berapa ribu orang indonesia yang sukses bekerja dan berbisnis di malaysia? berapa ribu mahasiswa dan pelajar indonesia yang menuntut ilmu di malaysia? thumbsdown Den_Willy  about 5 hours agoLagi cari simpati ni yee lucubangetlo  lucubangetlo  lucubangetlo 


3 ulasan:

Kelab Generasi Baru Otak Lembu Masuk UMNO berkata...

'Katakan Celaka Muhyiddin'..... Muhyiddin LEMBU tua NYANYUK nak mampus!!!

Puteri UMNO Kump ANJING menyalak Gila Babi....

~ BUKTI 1 ~

~ BUKTI 2 ~


Pemimpin2 UMNO BODOH macam LEMBU... Tua2 NYANYUK nak mampus!!!

Lihat Bukti Transformasi Pemuda UMNO otak lembu telah berjaya!!!

~ BUKTI 3 ~

~ BUKTI 4 ~

~ BUKTI 5 ~

~ BUKTI 6 ~


Tanpa Nama berkata...

Kesian dan kesian dan kesian dan kesian Kelab Generasi kat atas ni.....moga Tuhan Ampunkan Dosa mu dik. . sangat kesian. . .

IPOH MALAY berkata...

nama pun kelab lembu.. frasa tu lagi penting dari predikat.. frasa tu dah menunjukkan orientasi pemikiran yang keluar dari faraj mak dia, hasil benih bapak dia.