Jumaat, Julai 26, 2013

Melayu Berpecah Alasan Pemimpin Melayu Jadi Lembik?


Bukan main laju Menteri Pendidikan bereaksi soal makan dalam 'jamban' yang dibangkitkan provokator non-Muslim yang mahu menggugat keharmonian kaum di Malaysia - ironinya tidak dikenakan apa-apa tindakan undang-undang - berbanding Menteri Kesihatan dalam isu pesakit Melayu dihamun dengan perkataan carut dan hinaan oleh doktor di Hospital milik kerajaan di Pulau Pinang.

Mungkinkah kerana DOKTOR BANGSAT yang mengeluarkan kata-kata hinaan itu terdiri dari bangsa yang DILINDUNGI oleh parti chauvinis Cina, DAP?

Jangan seekorpun Melayu celaka penjilat punggung DAP cuba membuat justifikasi yang sudah tawar untuk didengar - yang menjadi sebab terbaik untuk kafir harbi terus melakukan kebiadapan ke atas orang kita.

Cukup selekeh nasib bangsa sendiri diletakkan oleh pemuka-pemuka Malay First Malaysian Second lah, pembela nasib Melayu lah, pendekar Melayu lah, tetapi hakikatnya pak pacak semata-mata menjadi hulubalang berportfolio.

Semakin hari semakin menyakitkan hati melihat kedua-dua pihak politikus Melayu, baik dalam kerajaan memerintah mahupun pihak pembangkang.

Kemenangan ke atas sisa-sisa dogma hiris kikis pegangan Islam yang dimulakan sejak zaman Portugis 500 tahun lalu, kini dinikmati dengan jaya oleh pemuka kafir sewarganegara. Yang diterima menjadi warganegara tidak lebih 60 tahun yang lalu! Cukup sial!

Tidak mengapalah sejarah sedemikian jika kita ada pemimpin Melayu yang kuat dan umat Melayu yang bersatu seperti 60 tahun lalu.

Hari ini, dengan pemimpin Melayu lembik, pemuka Islam berserban berjubah tetapi pendukung Kristianisasi dan umat Melayu yang berpecah belah, seperti tidak beragama, menyepak tendang kereta media ketika bulan puasa di sebuah pilihanraya kecil, menjadi sial tambahan kepada bangsa sendiri.

Bermakna, jika tidak diwujudkan satu gerakan baru, nasib dan masa depan bangsa  dan agama akan terhapus seperti kabus pagi yang hilang menjelang tengahari dek kelalaian 'pembela' bangsa dan kebodohan Melayu liberal yang pro pembangkang.

 1. PANASSS.. 3 Doktor Cinabeng di Hospital Kerajaan ... - gerakan timur

  gerakantimur.blogspot.com/.../panasss-3-doktor-cinab...

  Translate this page
  Jul 19, 2013 - Doktor Cinabeng di Hospital Kerajaan Enggan Rawat Pesakit Melayu.... doktor berbangsa Cina di dua hospital Kerajaan di Pulau Pinang kerana enggan memberikan rawatan perubatan .... Hina Islam Kerja puak Rasis ini. 

 2. Pulau Pinang:Doktor Cina Enggan Rawat Pesakit Melayu

  bbcdrasmi.blogspot.com/.../pulau-pinangdoktor-cina-...

  Translate this page
  6 days ago - Pulau Pinang:Doktor Cina Enggan Rawat Pesakit Melayu. SUMBER: Jawa Bernam Dalam soalan bertulis yang diajukan kepada Menteri ...

 3. Roslan tampilkan pesakit dakwa terima layanan buruk di hospital ...

  www.theborneopost.com/.../roslan-tampilkan-pesakit-...

  Translate this page
  2 days ago - ... pesakit yang mendakwa menerima layanan buruk daripada doktor di dua buah hospital kerajaan di Pulau Pinang bagi membuktikan ...

 4. Berita Harian | 'Doktor maki babi, bodoh'

  www.bharian.com.my/.../Doktormakibabi..._/Article/

  Translate this page
  1 day ago - Roslan (tengah) bersama pesakit yang tidak berpuas hati dengan layanan.... pernah bawa anak buah ke hsptl di sebuah daerah di Pulau Pinang..doktor ... lah beliau tiada moral dan ckup hina kerana lupa diri dan asal usul.

2 ulasan:

MELAYUJATI berkata...

Kalau nak bagi pemimpin melayu kuat orang melayu kena bersatu, ini tidak, korang berpecah belah, bila melayu islam dihina korang salahkan pemimpin melayu tu jugak yang tidak bertelor katanye. Kita melayu kena bersatu kuatkan kuasa kita diperingkat pusat.
Tapi selagi pemimpin2 parti melayu yang ada sekarang masih berkuasa ini semua hanyalah mimpi siang hari sahaja. Biar mereka ni mampus dulu baru lah anak anak cucu boleh mengerakkan initiatif untuk bersatu. Ingat melayu takkan hilang didunia.

Otak geliga berkata...

nampaknya Melayujati terlupa diapun salahkan pemimpin Melayu juga.

luahan perasaan geram org Melayu pd pemimpin yg dipilih bukanlah dibuat sewenang2nya & amat dangkal bila dikatakan sebagai perpecahan

Kutukan kpd pemimpin tetapi pemimpin itu juga ttp kita pilih...cuma hanya dgn cara KUTUKAN PEDAS diharapkan pemimpin sedar betapa jauh mrk dah menyimpang

soal perpecahan hanyalah apabila Melayu ada 3 pemimpin besar yg perlu dipilih samada UMNO/PAS/PKR...& apabila ada isu yg merugikan Melayu & Islam, ada Melayu yg jd pengkhianat menyokong musuh Islam/Melayu.....itu baru perpecahan

buat masa skrg, pemimpin2 Melayu ni kena disedarkan dgn cara kasar & mungkin jika KUTUKAN KERAS tidak berjalan, akan ada demonstrasi...semuanya utk menyelamatkan perpaduan Melayu yg majoritinya bersandar pd UMNO