Friday, September 27, 2013

ADUN Pertama Keluar Parti Pasca PRU13. Dari Parti Rasis DAP.

DAP kehilangan seorang ahli politiknya apabila ADUN Luyang, Sabah mengisytihar keluar DAP dan menjadi ADUN Bebas. Ini merupakan kejadian pertama seumpamanya dalam penggal ini.

DAP parti rasis dinasti anak beranak. Hanya yang TEBAL PERKAUMAN TERTENTU sahaja menyokong mereka. Melayu kayu menyokong mereka sayugia dijadikan sebagai alatan yang dipertukangkan untuk menjadi perkakas. 

Ini kerana majoriti yang cukup besar ahli DAP yang cenderung kepada sebuah kaum, sepertinya minda mereka telah di corrupt dan di reformat untuk menjadi RACIST, agar mereka terlupakan akan fakta kuku besi penuh penipuan parti tersebut.

Apa akan jadi jika MCA dikuasai parti anak beranak? Tentu mereka meroyan. Hanya kerana BN ditunjangi UMNO. Mengapa DAP boleh? KERANA MEREKALAH BAPAK KEPADA RACISM.

Mahukah anda bersama mereka? Siapa yang RACIST?


Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Luyang, Dr Hiew King Cheu pada Jumaat mengumumkan keluar DAP berikutan peletakan jawatan beliau secara mendadak sebagai penasihat jawatankuasa perhubungan negeri itu minggu lalu.

Bagaimanapun, Hiew berkata beliau tidak akan menyertai parti komponen Barisan Nasional dan kekal sebagai wakil rakyat bebas.

"Saya memutuskan untuk keluar parti dan menjadi wakil rakyat bebas," katanya kepada The Star Online ketika dihubungi pada Jumaat.

Hiew berkata beliau akan menghantar e-mel surat peletakan jawatannya sebagai ahli parti kepada DAP lewat hari ini (Jumaat).-mStar

1 comment:

Anonymous said...

Baru tak sampai 5 bulan dah keluar parti jadi BEBAS. Kalau PR yang jadi kerajaan pusat dan banyak ADUN / MP dia perangai begini nescaya Malaysia ni takkan aman dan stabil dibuatnya/ Oleh itu lebih baik undi pada BN untuk KESTABILAN dan KEAMANAN....