Rabu, April 28, 2010

Tahun 1930an Berulang! Adakah Kita Menanti "Penjajahan Jepun"?

Politik tidak sihat bawaan Pakatan Rakyat terus berlaku. Kali ini dengan pembabitan tunggul PAS dari Perak, Nizar Jamaluddin. Dia dirakam membuan ceramah berunsur hasutan kepada masyarakat Cina di Hulu Selangor.

Dia juga menyebarkan kebencian dengan peluang yang tidak pernah dimiliki oleh sesiapa hatta pengganas komunis , al-maunah, dan jemaah islamiah.

Apakah trend ini sihat? Adakah pengganas melalui politik sentiasa terlepas untuk berbuat apa sahaja?

Adakah kita hanya diam? Seharusnya kita tahu bagaimana mengekalkan kesetiaan rakyat pada negara dengan cara mendidik dan mengawal.

Jika Malaysia mengamalkan sikap terlalu terbuka dalam membiar pengganas politik yang mungkin diangkat oleh masyarakat yang dibiarkan kebodohan akibat kesombongan mereka mereka berleluasa, Parti Komunis Malaya seharusnya di beri peluang sejak dahulu lagi.

Jika itu berlaku, demografi penduduk Malaysia mungkin berubah dan asimilasi total akan berlaku.

Namun, oleh kerana KEISLAMAN yang dipertahankan survival sebuah bangsa yang kononnya "MALAS" ini, PKM ditolak. Hari ini siapakah yang menunjukkan tanah semenanjung ini diketuai oleh parti orang-orang Islam dan memimpin Islam dan bukan Islam? UMNO atau PAS? ADAKAH PAS MENGETUAI PAKATAN RAKYAT? NIZAR SEBENARNYA ADALAH SYAITAN BESAR DALAM PERMAINAN SOSIALIS.

Hari ini kita melihat orang Melayu, sedang berubah lebih buruk sekali berbanding 1930an ketika penjajahan British, untuk memeluk 'agama' sosialis dan komunis. 'Penganut' agama ini akhirnya memerintah dengan kuku besi dan mempunyai diktator sendiri malah hingga berleluasa penghapusan puak seperti Vietnam, Yugoslavia, Chile, Argentina, Kemboja, China.

Politik hari ini kembali kepada politik Malaya sekitar tahun 1930an. Jika kita terus berada dalam kekalutan politik seperti saat tersebut, sejarah telah berulang. Sekuensnya, adakah kita sedang menantikan "Penjajahan Jepun"?

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

komunis melayu kot?

IPOHMALAY berkata...

yer.. kali ni berpakaian PAS

Tanpa Nama berkata...

Komunis Melayu berselindung disebalik watak PAS

Panglima Perang Cyber berkata...

dulu ada juga Melayu menganut fahaman komunis..

tak mustahil nizar salah seorang darinya.