Rabu, Mei 26, 2010

UMNO Bersalah Kerana Melahirkan Vell Paari Atas Dulang Perak

UMNO memerlukan kerja pembersihan di peringkat akar umbi kerana golongan wakil marhaen ini TIDAK mempunyai rasa bahawa pembetulan untuk mendapatkan persepsi yang baik dari masyarakat sekitar dan mereka yakin untuk mengundi UMNO sedang dilaksanakan.

Perlaksanaan ini amat mendesak kerana tanpa perlaksanaan pembetulan ini, corak politik tanahair berubah. Negara akan menuju republik samarata. Jurang pendapatan membesar dan ragut, samun, rompak, rusuh, rogol, romen, dan banyak lagi R, akan berleluasa.

Hudud menjadi mimpi yang pernah muncul dalam tidur. Tak mustahil ada tokoh DAP yang dengan selamba opah mereka, mengaku mereka contoh terbaik seperti Rasulullah padahal hati mereka berpaling dari Islam setegarnya.

Pembersihan akar umbi UMNO perlulah dibuat dengan menggantikan program sukan yang disertai memang ramai, tetapi kerana habuan. PAS tegar akan melaungkan semangat kesukanan.

Gantian seperti program tuisyen Pendidikan Islam, Matematik dan Bahasa Inggeris lebih baik demi bukan sahaja mendidik anak, malah mengajak ibu-bapa anak-anak ini untuk mengundi UMNO. Demi UMNO jugalah mereka mengundi dacing. Tidak kira apa bangsa.

Satu anak kecil mewakili dua undi. Satu padang bola belum tentu mereka keluar mengundi. Fikirkanlah. Ada yang tak sanggup memikul tanggungjawab untuk menjadi ketua kerana beratnya jawatan itu.

Yang ada di akar umbi ialah ketua yang berada dalam zon selesa seolah-olah BN memiliki 220 kerusi parlimen. Baki dua lagi ialah khusus untuk Keluarga Lim dan Keluarga Karpal. Ketua-ketua ini perlulah ditampar sedikit untuk masa depan parti.

Juga, generasi baru UMNO tidak akan membenarkan benih seperti Vell Paari yang dibesarkan dengan ihsan UMNO melalui bapanya, akan wujud kerana kemewahan mereka terganggu
.

1 ulasan:

Singalautmetro berkata...

Umno saya yakin tidak akan menghadiahkan dulang emas lagi, hatta kepada orang Melayu. Apa yang telah berlaku adalah sejarah dan Umno barangkali telah khatam belajar dari sejarah yang telah dan sedang berlaku.

Barangkali juga Vell Paari belum menjejakkan kakinya ke atas tanah, belum merasai getar tanah pribumi ini. Barangkali juga Paari belum terpandang buaian ahli-ahli Umno yang pastinya Melayu yang sedang bergoncang. Anak Melayu Umno begitu banyak dilahirkan tanpa dulang tapi mereka bersabar dan setia untuk melihat sebuah negara yang maju dan makmur. Walaupun hakikatnya Melayu sering sahaja terabai.

Barangkali Umno dapat melihat dengan mata hati kata-kata yang diucapkan si Paari ini. Ketika kita menghulurkan makanan, jangan biarkan tangan kita digigit atau tergigit.